Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Αθήνα, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας που βρίσκεται υπό κατάληψη αποφασίσαμε μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση ότι το πλαίσιο αιτημάτων που θέτουμε έχει ως εξής:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα Λοβέρδου που εμπορευματοποιεί πλήρως την περίθαλψη
2. Να καταργηθεί κάθε είδους «χαράτσι» από την τσέπη των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία. Κατάργηση τόσο της πληρωμής στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία, όσο και της λεγόμενης «ολοήμερης» απογευματινής λειτουργίας.
3. Να ανατραπεί η γενικότερη πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που καταργεί κάθε έννοια δωρεάν υγείας και εξαθλιώνει τους γιατρούς και όλους τους υγειονομικούς λειτουργούς.
4. Δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη, σύγχρονη, ισότιμη και καθολική, με περισσότερα κρεβάτια, περισσότερους νοσηλευτές, περισσότερους μάχιμους γιατρούς. Κατάργηση του αίσχους του «5 φεύγουν, ένας έρχεται» και στελέχωση με το αναγκαίο μόνημο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
5. Διαφάνεια στο σύστημα προμηθειών, μακριά από ύποπτα ιδιωτικά χέρια και υπόγειες συναλλαγές διαχειριστών και μεγαλοπρομηθευτών. Ποιοτικά φάρμακα και υλικά χωρίς υπερτιμολογήσεις.
6. Δημοκρατία και συλλογική άσκηση της ιατρικής στο ΕΣΥ – κατάργηση των σκανδαλωδών προνομίων του μεγαλοδιευθυντικού και μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου.
7. Με τελικό στόχο ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης με γιατρούς δημόσιους λειτουργούς, άμεσα απαιτούμε ελεύθερη πρόσβαση κάθε ειδικευμένου γιατρού στη σύμβαση με τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς όρους και αποκλεισμούς. Συλλογική σύμβαση που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές εξασφαλισμένες σε τακτική μηνιαία βάση και θα αποκλείει τη μεσολάβηση κάθε εργολάβου ιατρικής εργασίας.
8. Αναγνώριση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ από την ημερομηνία πρόσληψης.
9. Πραγματική ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ χωρίς κατάργηση κλινών και τμημάτων με αναγνώριση της προϋπηρεσίας των γιατρών των νοσοκομείων του ΙΚΑ για την εξέλιξή τους στο ΕΣΥ.
10. Απόσυρση κάθε σχεδίου για φραγμούς στην έναρξη και λήψη ειδικότητας για τους νέους γιατρούς. Συγκεκριμένα μέτρα (αύξηση νοσηλευτικών κλινών και θέσεων ειδικευομένων σύμφωνα με τις ανάγκες) για τη μείωση της αναμονής.
11. Να πληρωθούν άμεσα οι οφειλές ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ κλπ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς. Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι 1400 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΙΚΑ. Να σταματήσει η προκλητική πριμοδότηση των επιχειρηματικών συμφερόντων που διαχρονικά λυμαίνονται το χώρο της υγείας.
12. Θεωρούμε καθοριστικό το διακλαδικά, παλλαϊκό συντονισμό για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ, για την ανάδειξη του θέματος των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, συγκοινωνία κλπ) σε κεντρικό πολιτικό θέμα παλλαϊκού αγώνα.


ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ στους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ


ΤΕΤΑΡΤΗ 9/2, ώρα 11:00
ΟΛΟΙ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
για ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ενότητα στην πράξη και στον αγώνα και με συγκεκριμένα αιτήματα.
Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη και κρίσιμη για την τελική έκβαση του αγώνα!
Δεν υπάρχουν άλλοθι για κανέναν μας πια.
ΔΝΤ

Ανώνυμος είπε...

Ολοι στην συγκεντρωση στο Υπ Υγειας την Τεταρτη 11πμ και μετα πορεια στη Βουλη.Δεν πρεπει κανεις να λειψει.Εχουμε ευθυνη απεναντι στους πολιτες και στον εαυτο μας ! Επιτελους ας δοσουμε την μαχη.Η αποχη ειναι συνενοχη!

Ανώνυμος είπε...

Κάτω η ανθυγιεινή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Ανώνυμος είπε...

Κάτω , όλοι, ζήτω ... κτλ και μόλις διαπίστωσα από τηλεφωνικές συνομιλίες με συναδέλφους και φίλους ότι όλοι τρέξανε στα ιατρειάκια τους σήμερα και κυρίως οι ειδικότητες που καλώς ή κακώς δώσανε στους γιατρούς του ΙΚΑ το "κακό" όνομα με το ξετίναγμα των βιβλιαρίων...
Είμαι πολύ θυμωμένος αυτή την ώρα και κυρίως γιατί επαληθεύονται τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης που έλεγαν ότι "σιγά μην δεν πάνε στα ιατρεία τους .Αν κλείσουν έστω και 50 ιατρεία θα εκπλαγώ" όπως άκουσα στο ραδιόφωνο σήμερα.
Κρίμα και ντροπή.Θα επανεξετάσω την πορεία μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Το'χω πει 10:48, ότι είμαστε ψιλικατζήδες και συνεπώς άξιοι της μοίρας μας. Βρίσκουν και τα κάνουν οι γιγαντοτεράστιοι, οι φωστήρες, οι σοφοί!!!
Το μόνο παρήγορο που δεν έχω αναθεωρήσει τη στάση μου, είναι η πρωτοφανής ενότητα των συνδικαλιστών μας [πέραν των επιμέρους -απαραίτητων- διαφορών τους], η ενότητα επαναλαμβάνω στην πράξη και στον κοινό αγώνα.
ΔΝΤ

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι σωστό.
Όμως οι απολυμένοι συνάδελφοι (έργου) δεν συμμετέχουν στην κατάληψη...
Μήπως συμμετέχουν στον απεργοσπαστικό μηχανισμό?
ΔΝΤ

Ανώνυμος είπε...

Ω, εμφανίστηκε και ο Σταθιάς,
που με μέγιστη παχυδερμία αναρωτιόταν στο μέγκα - τσάνελε
πώς είναι δυνατόν να μην υπάρξουν και λάθη στη λίστα γιατρών
που εξέδωσε το υπουργείο,
αφού η απόφαση πάρθηκε εσπευσμένα για να εξυπηρετηθούν
οι ασφαλισμένοι....
Άντε Σταθιά, και σε επιτροπή πάνσοφων με το καλό!
Ξεφτίλα ντε λα βι, καημένεεεεε!!!
ΑΤΜ

Ανώνυμος είπε...

Δείτε τον τίτλο του άθλιου portal
του Εισαγγελάτου- συζύγου Τατιάνας
"newsit"



Οι γιατροί βρήκαν ανταπόκριση στη... Συγγρού – Απόσυρση του νομοσχεδίου ζητάει ο Σαμαράς
..............................
Πρώτη δημοσίευση: 08.02.2011 | 14:46
..............................
Τους εκπροσώπους έξι ιατρικών ενώσεων ζήτησε και είδε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άκουσε τις θέσεις τους για το υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την υγεία και τους ανέλυσε τις απόψεις του κόμματός του, που επί της αρχής θα καταψηφίσει το εν λόγω σχέδιο νόμου.

Μετά το τέλος της συνάντησης που έγινε στα νέα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης δήλωσε ότι οι γιατροί βρήκαν ανταπόκριση.

"Έγινε αντιληπτό από τον πρόεδρο της ΝΔ τι ακριβώς θέλει ο υγειονομικός κλάδος και οι ασφαλισμένοι πολίτες και είμαστε σίγουροι ότι μέσα από αυτή τη συμμετοχή και τη βούληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί με τα άλλα κόμματα, θα καταλάβει και η κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει", ανέφερε.

Υποστήριξε επίσης ότι ο κόσμος είναι στο πλευρό των γιατρών "γιατί έχει καταλάβει ότι βάζαμε τόσα χρόνια πλάτη στο σύστημα υγείας". Επεσήμανε δε ότι για εκείνους που είναι επίορκοι να μπουν κανόνες και "να τους βγάλουν μέσα από μία μαύρη λίστα του υγειονομικού συστήματος".

Σε ερώτηση για τα "φακελάκια" ο κ. Πατούλης τόνισε ότι πρέπει σε όποιους ζητούν κάτι τέτοιο, οι πολίτες "να δίνουν άδειο φακελάκι και να τους διαπομπεύουν", ενώ μίλησε και για ανάλογους κανόνες και από την πλευρά του υπουργείου Υγείας.

Στη συνέχεια απαντώντας στη θέση του υπουργού Υγείας ότι οι γιατροί δεν δέχονται να τους αφαιρεθεί η συνταγογραφία, ο κ. Πατούλης μίλησε για ενιαίο σύστημα και ενιαίο φορέα υγείας κατά πράξη και περίπτωση με συλλογικές συμβάσεις και λειτουργία ελεγκτικών μηχανισμών. Αυτό, τόνισε, είναι το σύστημα του μέλλοντος και αυτό ζητάει ο ιατρικός κόσμος και οι ασφαλισμένοι και εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Στάθης Τσούκαλος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως αν το νομοσχέδιο αυτό γίνει νόμος θα περικόψει την περίθαλψη ασφαλισμένων και ανασφάλιστων που είναι όλοι οι άνεργοι. "Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αλληλέγγυοι στον ιατρικό κόσμο που πλήττεται βάναυσα με αυτό το νομοσχέδιο", συμπλήρωσε ενώ σημείωσε ότι αυτό το σχέδιο νόμου "παραβιάζει απροκάλυπτα, αναίτια και ωμά τη συλλογική σύμβαση που υπέγραψε η Πολιτεία με τους νοσοκομειακούς γιατρούς".

Σε ερώτηση αν ο κ. Λοβέρδος νοσηλεύτηκε πρόσφατα σε δημόσιο νοσοκομείο, είπε ότι δεν το γνωρίζει αλλά "πρέπει ένας υπουργός Υγείας να προτιμά το δημόσιο από το ιδιωτικό νοσοκομείο".

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει η δυνατότητα να μαθευτούν και να αρχίσουν να δημοσιοποιούνται από τον σύλλογο τα ονόματα των μιασμάτων που σπάνε την απεργία των συναδέλφων τους και εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ ;
Για να τους ξέρουμε και να τους φτύνουμε όπου τους βρούμε από εδώ και πέρα;

Ανώνυμος είπε...

Σε συνέχεια της ανάρτησης 03:41
αναδημοσιεύω το σχόλιο στο δημοσίευμα του newsit:

"Στη Συγγρου του Κυβερνητικου Πορνειου,βρηκαν εσενα να δουλευεις κρατικοδιαιτη πορνη
της δημοσιογραφιας της πλακας
-παλι κρατικη διαφημιση βλεπω
στο newsit."

Ωραίος!!!

Ανώνυμος είπε...

Στην πορεία των αγώνων,υπάρχουν εχθροί και συνοδοιπόροι..και αδιάφοροι..Πάντως σε λίγο καιρό θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και αδιάφοροι δεν θα υπάρχουν έτσι κιαλλιώς , και στο κόσμο και ανάμεσα στους γιατρούς.Η λαίλαπα θα καταργήσει τους αδιάφορους που θα πρέπει απαραίτητα να διαλέξουν στρατόπεδο (αυτά σαν πρώτη εκτίμηση).Αυτό στην συνέχεια θα διευκολύνει τον αγώνα μας γιατί είναι ευκολότερο να έχεις ένα μέτωπο απέναντί σου από δύο.
Πρέπει να αποτιμήσουμε τα πολλά θετικά και τα λίγα αρνητικά αυτής της μάχης που γίνεται αυτές τις μέρες.Σίγουρα μάθαμε πολλά που θα μας χρησιμεύσουν στο άμεσο μέλλον.
Ο αγώνας συνεχίζεται και τα δυσκολότερα είναι αύριο και κάθε μέρα μετά ακόμα δυσκολότερα.
Αύριο θα είμαστε εκεί ενωμένοι στην μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή.Τίποτα δεν πάει χαμένο αρκεί να το πιστέψουμε όλοι!Συνεχίζουμε δυναμικά!!

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα θα πρέπει όλοι να δώσουμε το παρόν στην αυριανή πορεία.
Όμως νομίζω ότι οι καιροί απαιτούν γενικότερα πιο "επιθετικές" μορφές αντίδρασης και παρέμβασης.
Δώστε τα ονόματα αυτών των αχρείων που δεν δίστασαν να γίνουν απεργοσπάστες στην πλάτη των συναδέλφων τους που παλεύουν για την αυριανή τους επιβίωση!!!
Όταν βγαίνετε στα κανάλια προχωρήστε σε πιο συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις!!
Πείτε τους για παράδειγμα που εργάζεται η γυναίκα του κρεμαστινού που εμφανίστηκε σαν υπέρμαχος του νομοσχεδίου.ΠΑΡΕΜΒΕΤΕ όταν πάει να ξαναμιλήσει και ξεσκεπάστε τον .
Χρειάζεται καλύτερος και πιο στοχευμένος δυναμικός λόγος και απόψεις.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τον συντονισμό!!
Στάσεις εργασίας σε όλα τα μέσα μεταφοράς την ίδια ώρα με την συγκέντρωση και την πορεία μας.
Δυστυχώς δεν μπορώ να πετάξω και να έρθω!!

Ανώνυμος είπε...

Ολοι αυριο στην συγκεντρωση στο υπ υγειας 12 η ωρα.
Η παρουσια μας καθοριστικη,πρεπει ν'ακουστουν ολες οι αποψεις και να καθορισουμε το μελλον των κινητοποιησεων μας!

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν κιοτεύει...αλλά γράφει ανώνυμα στα blogs :D

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_5617.html#more

ΑΤΜ

true powerful είπε...

δεν θέλουμε ένταξη των νοσοκομείων ΙΚΑ στο ΕΣΥ, όπως λέει το άρθρο 9 της απόφασης της συνέλευσης. Μάλλον έγινε παρεξήγηση και κακή ερμηνεία της θέλησης των παρευρισκομένων που έχουν άμεση σχεση με το ζήτημα. Θέλουμε τα νοσοκομεία ΙΚΑ να παραμείνουν ώς έχουν μέσα στο ΙΚΑ. Για μας το ΙΚΑ δεν θα καταργηθεί. Θα παραμείνει ώς έχει ως ένα δημόσιο σύστημα παροχής προωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει τις κατακτήσεις του ελληνικού κράτους και συνάμα λαού. Αυτό που ετοιμάζουν είναι πολύ χειρότερο από το υπαρκτό ΙΚΑ. Τα πράγματα να μείνουν ως έχουν επί του παρόντος, μέχρι να βρεθεί αξιόπιστη κυβέρνηση που θα το βελτιώσει, αλλά πάντα για το συμφέρον του ελληνικου λαού, εργαζομένων και ασφαλισμένων μαζί κι από κοινού