Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

οι μάσκες έπεσαν! ο υπουργός υγείας και η διοίκηση του ΙΚΑ όχι μόνο στήνουν απεργοσπαστικό μηχανισμό αλλά και μας απειλούν ευθέως. οι 7000 γιατροί του ΙΚΑ θα γίνουν 36.000!! δηλαδή ίσα και όμοια οι υπάλληλοι του ιδρύματος με τους ιδιώτες συναδέλφους!!! μίλησε κανείς γιά συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα ,γιά προσλήψεις στο ΙΚΑ , γιά μονιμοποιήσεις;; πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις το σχέδιο τους αποκαλύπτεται σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. αυτά που λέγαμε στις γενικές μας συνελεύσεις και στην αρθρογραφία μας επιβεβαιώνονται δυστυχώς πλήρως! Απαξίωναν συνειδητά το ΙΚΑ για να μας κάνουν άχρηστους και να μας διώξουν. Οι καλοί συνάδελφοι που αμφέβαλαν φαντάζομαι πως δεν θα επιμένουν πλέον. Βεβαίως οι πολιτικές δυνάμεις που είναι αναφανδόν υπέρ της "ελεύθερης επιλογής" και δεν υποστήριξαν ποτέ τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα δεν μπορούν να είναι συνεπείς υπερασπιστές των αγώνων μας. Γι αυτό και οι συνδικαλιστές τους σας φαίνονται αδύναμοι στα κανάλια. Ας μην ξεχνάμε το απεργιακό μας πλαίσιο και ας μην ξεχνάμε πως η υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και ενός οργανωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι η μόνη λύση. Οσο για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό θα είναι άθλιοι αυτοί που θα σπεύσουν να "ωφεληθούν" από την ακύρωση των συναδέλφων τους για λίγα αβέβαια αργύρια. Η απίστευτη ανευθυνότητα δε της διοίκησης του ΙΚΑ και του υπουργείου υγείας γίνεται ολοφάνερη. ενώ φωνάζουν τόσο καιρό για την υπερσυνταγογράφηση και την ανάγκη ελέγχου δίνουν απλόχερα τη δυνατότητα συνταγογράφησης ανεξέλεγκτα σε όλους!! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συναδελφοι,
ο κος Λοβερδος,το υπουργειο υγειας και η τροικα θελουν να περασουν σαν οδοστρωτηρας πανω απο τα εργασιακα δικαιωματα των γιατρων και την οποια αξιοπρεπεια εχει απομεινει στις αμοιβες τους.
Ειναι στο χερι μας και στην ψυχη μας να μην το επιτρεψουμε.
1)Για τους γιατρους που ειναι συμβεβλημενοι με τον ΟΑΕΕ:
η αλλαγη των συμβασεων μετα την εισοδο του ΟΑΕΕ στον ΕΟΠΥΥ θα σημανει προφανως την διακοπη καταβολης των αυτασφαλιστικων εισφορων στο ΤΣΑΥ αφου η αμοιβη θα γινεται κατα πραξη και περιπτωση με πλαφον
2)Για τους γιατρους που εχουν συμβαση με τον ΟΠΑΔ:
η κατα πραξη και περιπτωση αμοιβη(παλι με πλαφον)θα σημανει την προς τα κατω εξισωση με την αμοιβη του ενιαιου φορεα(ΕΟΠΥΥ)που θα ισχυει για ολους τους ασφαλισμενους
3)Για τους γιατρους που εργαζονται στo ΙΚΑ:
η αποσυρση πολλων ασφαλισμενων απο τα ιατρεια του ΙΚΑ,θα σημανει την αποδυναμωση της αναγκαιοτητας υπαρξης τους και σταδιακα την καταργηση τους, με επακολουθη πολυ πιθανη καταργηση θεσεων εργασιας γιατρων.
4)Οι γιατροι που εχουν συμβαση με δυο ταμεια(πχ ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ) θα βιωσουν μεγαλη κατρακυλα των αποδοχων τους.
Συναδελφοι,
ο σκοπος τους ειναι να δουλευουν οι γιατροι με καθαρο "μεροκαματο" 50 ευρω,αφου ακομη και αν ο γιατρος εξεταζει 20 αρρωστους την ημερα (πραγμα πολυ δυσκολο αν συμβληθει ο αριθμος των γιατρων που προβλεπει το υπουργειο-περιπου 30000),και ΑΝ η αμοιβη ειναι 10ε μικτα ανα ασθενη(αμοιβη η οποια μαλλον θα κατεβει κι αλλο γιατι θα πουν οτι παρεχουν μια τεραστια δεξαμενη ασθενων),θα πρεπει κανεις να αφαιρεσει τα εξοδα ιατρειου , τις ασφαλιστικες εισφορες και το φορο που θα προκυπτει.
Συναδελφοι,
θελουν να μας τυλιξουν "σε μια κολλα χαρτι",να εξαθλιωσουν τις αμοιβες μας και να πετυχουν να εργαζομαστε σε μεγαλοεπιχειρηματιες με μισθους ανειδικευτου εργατη ,η για οσους καταφερνουν να συντηρουν ιατρειο να βρισκονται στο ελεος της πληρωμης-αν και οποτε θελουν(βλεπε ΟΠΑΔ)των εξευτελιστικων αμοιβων που θα προσφερουν.
Συναδελφοι το νομοσχεδιο ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ(τη δικη μας και των ασφαλισμενων)
Συναδελφοι:ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
Μην πεσετε στην παγιδα τους
NESSUN DORMA....VINCERO(κανεις δεν θα κοιμηθει...θα νικησω)
http://www.youtube.com/watch?v=B1z5uXWsPCk

Ανώνυμος είπε...

Κι άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος!!! Ο κ.Λάλας... Διαβάστε τις "σκληρές" ερωτήσεις - πάσες στον κ. Λοβέρδο.

http://www.yyka.gov.gr/ministry/grafeio-typoy/deltia-typoy/2011/synenteyksi-ypoyrgoy-ygeias-andrea-loberdoy-sto-radiofoniko-stathmo-abflashbb-kai-to-dimosiografo-thanasi-lala

Διαβάστε τις απαντήσεις του υπουργού. "Οι γιατροί του ΙΚΑ αντιδρούν λυσαλέα στην οργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης 27 χρόνια"...
Τι τον ποτίζουν? Ποιοί σοφοί του δίνουν τέτοια γραμμή? Εμείς είμαστε τα πιράνχας και δεν το ξέραμε?
Συνάδελφοι οι μάσκες έχουν πέσει. Ολοι στην κατάληψη του υπουργείου και στη συγκέντρωση [μάλλον Κυριακή μεσημέρι στις 12, αν κατάλαβα καλά από τον πρόεδρο του ΙΣΑ]
Η συμμετοχή μας θα καθορίσει την έκβαση της μάχης. Ήδη η εικόνα του λογιστή έχει τσαλακωθεί αρκετά κι έχει βάλει λυτούς και δεμένους να εκτοξεύουν λάσπη.
Ελάτε όλοι για να του(ς) δώσουμε την απάντηση που πρέπει.
ΔΝΤ

Ανώνυμος είπε...

Κανείς γιατρός να μην μπει στη λογική του απεργοασπαστισμού!
Ο πανικός τους να μείνει σ'αυτούς!και να τους συνοδεύει μέχρι να φθαρούν τελείως και να πάνε από κει που ήρθαν!

Ανώνυμος είπε...

Βαρνάβας-Καμπουράκης σημειώσατε 1

http://www.megatv.com/koinoniaoramega/default.asp?catid=20695&subid=20495&pubid=23167756

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω ιδία άποψη αλλά και εγώ φοβάμαι ότι το ποσοστό συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών στην απεργία δεν είναι ικανοποιητικό!!
Πιστεύω ότι έχουν όλοι βγάλει μπροστά τους γιατρούς του ΙΚΑ και οι υπόλοιποι ψιλοκοροιδεύουν.
Νομίζω πρέπει να γίνουν πιο έντονες κινήσεις "διαπόμπευσης" στους απεργοσπάστες των νοσοκομείων και του ΟΑΕΕ ,ΟΠΑΔ (με όσους έχω μιλήσει διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι και καλά δεν καλύπτονται για να απεργήσουν)

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, το άρθρο της σύνταξης τα λέει όλα:ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! Ο σκοπός τους ήταν σαφής από την πρώτη στιγμή, πριν ξεκινήσει η απεργία. Όσοι ήμασταν στη συνέλευση του Συλλόγου το Σάββατο 29/1/11 στο ΤΙΤΑΝΙΑ είδαμε μιά πρωτόγνωρη για συνδικαλιστικά δεδομένα συμπεριφορά των εκπροσώπων τους.
Τώρα έχουν περάσει σε κατάσταση πανικού, γιατί μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν οι μεθοδεύσεις τους, που περιγράφονται πολύ εύστοχα από τους συναδέλφους στα σχόλιά τους.
Συνάδελφοι μην κάμπτεσθε!Συνεχίζουμε τον αγώνα. Η Νίκη είναι κοντά!

Ανώνυμος είπε...

Αύριο Κυριακή 12 μεσημέρι η μεγάλη συνελευση στο υπουργείο υγείας.
νάμαστε όλοι εκεί!Έχει μεγάλη σημασία γιά την πορεία του αγώνα μας!

JOHN BASKOZOS είπε...

02/2011
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας
Το αίτημα για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την υγεία δεν είναι υπόθεση μόνο των γιατρών που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια και στις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων να στηρίξουν και να διευρύνουν τους αγώνες για μια πραγματικά δημόσια υγεία, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλο το λαό και για ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης που εμπορευματοποιεί ολοκληρωτικά τα κοινωνικά αγαθά και διαλύει το κοινωνικό κράτος.

To Γραφείο Τύπου

Ανώνυμος είπε...

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/02/blog-post_2190.html

Την Κυριακή 12.οο μ.μ στο κατειλημμένο υπουργείο υγείας μεγάλη ανοιχτή συνέλευση ΥΓΕΙΑΣ

Το αγωνιστικό ιατρικό μέτωπο κατάληψης καλεί όλους τους πρωτοβάθμιους φορείς υγείας, σωματεία, συλλογικότητες χρηστών υγείας σε ανοικτή συζήτηση με αφορμή το πολυνομοσχέδιο Λοβέρδου
με στόχο
την διοργάνωση ενωτικών αγωνιστικών πρωτοβουλιών για την απόσυρση του νομοσχεδίου και την τελική νίκη.