Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ(ΑΡ.ΠΡΩΤΟΔ.1874/01)
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (210-4132242 6976603109
FAX: 2104132242 e-mail:sysi@otenet.gr
Πειραιάς 15/02/2011
Αρ.Πρωτ.12
ΕΚΤΑΚΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Ο Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών Ι.Κ.Α Αττικής καλεί τα μέλη του στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιεί το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11.00 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52)
ΘΕΜΑΤΑ: Ενημέρωση-Κινητοποιήσεις
Συνάδελφοι, οι νέες ρυθμίσεις και αποφάσεις των Υπουργείων που έρχονται ,στα πλαίσια του νέου Νόμου για την Υγεία, απαιτούν την ενημέρωση και την αγωνιστική ετοιμότητα όλων των γιατρών του Ι.Κ.Α.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι μεγάλης σημασίας η παρουσία μας στην Γεν.Συνέλευση,αλλά ακόμα πιό πολύ να ακουστούν όλες οι απόψεις.Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την αγωνιστική διάθεση των γιατρών και να αποδείξουμε ότι συνεχίζουμε ,γιατί τα δύσκολα τώρα έρχονται.Να αποδείξουμε στην κοινωνία,ότι η δίνη στην οποία βρισκόμαστε στροβιλίζει όλους μας.Το θέμα δεν είναι συντεχνιακό είναι θέμα αξιοπρέπειας,είναι θέμα όλου του κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται να αποδείξουμε πολλά
ακόμα στην κοινωνία, συνάδελφε!
Γιατί, κάποτε,
στα θέματα αξιοπρέπειας
"έρχεται η στιγμή ν΄αποφασίσεις
με ποιούς θα πας
και ποιούς θ΄αφήσεις"
Αν ήσουν σήμερα στη συνέλευση,
θα καταλαβαίνεις...

http://stokokkino.gr/chreiazetai-egrigorsi-toy-pneymatikoy-kosmoy./view

Βίκη Κορβέση

true powerful είπε...

Το προεδρείο απέδειξε την αδυναμία του να εκφράσει τη βάση
Τα λάθη που επισημάναμε ήταν τα εξής
1. Εκτός θέματος εισηγήσεις αποδυνάμωσαν την ήδη ελλειπή μαζικότητα. Ο καθένας από μας θα μπορούσε να παρουσιάσει πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για δεκάδες ζητήματα, τόσο ενδιαφέροντα όσο και το ευαίσθητο θέμα των λαθρομεταναστών . Μπορούσαμε να ασχοληθούμε επίσης με αεροψεκασμούς, με άχρηστους εμβολιασμούς και δεν συμμαζεύεται. 'Ομως δεν ήρθαμε εκεί για τους λαθρομετανάστες
2. Υπάρχει μια έλλειψη κατανόησης από το προεδρείο του συλλόγου σχετικά με τη λειτουργία των συλλόγων και των συνελεύσεων. Το προεδρείο υπάρχει για να εκφράζει τη θέληση και τις αποφάσεις της βάσης, δηλαδή των συνειδητών μελών του συλλόγου. Επιτυχία στην έκφραση του ρόλου του συνιστά να διευθύνει ορθά τη συζήτηση, ώστε να αναφανεί η συλλογική θέληση του συλλόγου.

true powerful είπε...

Σχετικά με το δεύτερο σημείο να συμπληρώσω ότι ρόλος του προεδρείου δεν είναι να πατρονάρει την έκφραση του συλλόγου, και βλέποντας τις τυχόν λανθασμένες εκφράσεις, να τις διορθώνει. Δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει τα μέλη παρά μόνο να εκφράζει τη συλλογικότητα με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι,χρειάζεται πάντα να ακούγονται όλες οι απόψεις με τρόπο όμως σωστό,δημοκρατικό και μέσα στα πλαίσια του συμφωνημένου χρόνου ομιλίας.Αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο γιά νάχει επιτυχία η Γ.Σ.
Το δεύτερο είναι να υπάρχει ένα προεδρείο που δεν θα διακόπτεται από φωνές(είναι λίγες ευτυχώς) πριν ολοκληρώσει την σκέψη του ο συντονιστής της συζήτησης ή ο οποισδήποτε καταθέτει τις απόψεις του.Το προεδρείο έχει και την πολιτική ευθύνη και κάθε του λέξη πρέπει νάχει τη σημασία της γιά όλα τα μέλη ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή όχι.Γιά να γίνει εισήγηση Δ.Σ. σε Γεν.Συνέλευση χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος προετοιμασίας και στην συνέχεια να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις που τυχόν προκύψουν.Η εισήγηση δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Η Συνέλευση δεν είναι τόπος προσωπικής προβολής και εκτόνωσης,είναι τόπος προβληματισμού και συλλογικών αποφάσεων,ιδίως τώρα που οι στιγμές είναι κρίσιμες και καθοριστικές γιά το μέλλον όλων μας.
Ο Σύλλογός μας έχει μιά ιστορία ρήξεων και όχι συμβιβασμών με οποιαδήποτε πολιτική που δεν διασφαλίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα.(Η ιστορία αυτή και οι θέσεις του συλλόγου έχουν διαμορφωθεί εδώ και 10 χρόνια με κόπους και με θυσίες πολλών συναδέλφων,που ήταν πάντα παρόντες).Οι εισήγηση του Δ.Σ. αυτό ακριβώς τόνισε,ότι η εργασιακή μας σχέση είναι σε κίνδυνο και πρέπει να συντονιστούμε μαζικά και δυνατά.Και υπέδειξε την στρατηγική που είναι η ενότητα όλων και ο συντονισμός.
Κάθε απόπειρα συνειδητή ή μη δημιουργίας εντυπώσεων μέσα στο χώρο της συνέλευσης δεν βοηθάει τη συνέχεια αυτού,που προσπαθούμε εδώ και χρόνια.Χρειάζεται καθαρή σκέψη και αποδοχή ,τουλάχιστον γιά τα μέλη του Δ.Σ., των προθέσεών τους.
Το θέμα των μεταναστών(και όχι λαθρομεταναστών στη συγκεκριμμένη περίπτωση) το κατέθεσε συνάδελφος και το προεδρείο είναι υποχρεωμένο να το ανακοινώσει στο σώμα.Δεν ήταν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και τέθηκε προς το τέλος της ΓΣ.
Ο γιατρός πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και να παίρνει πρωτοβουλίες τέτοιες που να αποδεικνύει στην κοινωνία ότι δεν μάχεται στα πλαίσια συντεχνιακών επιλογών μόνο,αλλά ευρύτερων κοινωνικών ζητημάτων.Είναι αυτό υποχρέωσή μας,είναι ο όρκος μας σε τελική ανάλυση.Είναι και στα πλαίσια,ότι τίποτα στην ζωή μας δεν είναι αυτόνομο και μόνο του.Όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και αυτό θα φανεί ακόμα πιό καθαρά τα επόμενα χρόνια.
Συνεχίζουμε ενωμένοι.
Όλοι οι γιατροί την Τετάρτη 23/2 στην συγκέντρωση στο Υπ.Υγείας 10πμ ημέρα απεργίας και στην συνέχεια πορεία.
Π.Ψυχάρης

true powerful είπε...

Παναγιώτη αγαπητέ
ο αληθινός Ελληνας, γιατρός ή όχι, δεν έχει ανάγκη να δείχνει ή να αποδεικνύει τίποτα. Από τα γεννοφάσκια του είναι γενναιόδωρος προς τους ξένους και την αγάπη του την έχει δώσει έμπρακτα όπου έχει χρειασθεί. Οταν απειλείται όμως η υπόσταση του, οφείλει να κάνει το καθήκον του απέναντι στην πατρίδα του και την οικογένεια του. Η διάσωση του κοινωνικού κράτους, παρά τις αδυναμίες του, είναι πρωτεύον καθήκον μας αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή όμως τα προεδρεία όλων των συλλόγων, είτε προδίδουν τον αγώνα μας με νομικίστικες διαδικασίες ή λόγω μιας σοβαροφανούς ωραιοπάθειας τον αδυνατίζουν. Η δύναμη της συνέλευσης, της εκάστοτε συνέλευσης, δεν στηρίζεται σε αριθμούς μελών αλλά στη ψυχή των συμμετεχόντων και δεν υπακούει στη νομοτυπία του γράμματος του κανονισμού.

Ανώνυμος είπε...

http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17635&subid=2&pubid=23927766

vs

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=384403&ct=1&dt=14/02/2011

Μπορείτε ακόμα να πληκτρολογήσετε στο google
"σπυρόπουλος θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση"
και να δείτε τα αποτελέσματα :)

ΑΤΜ

Ανώνυμος είπε...

στην αναζήτησή σας στο google
επιλέξτε "video"

ΑΤΜ