Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΕΦΑΠΑΞ ΑΠΟ ΤΣΑΥ-ΕΤΑΑ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΕΤΑΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ»
ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ: κίνδυνος ολικής καταστροφής του ΤΣΑΥ με το
Το θράσος των μνημονιακών ανδρείκελων δεν έχει όρια. Πανηγυρίζουν οι κυβερνητικοί και τα φερέφωνα τους για τη «σωτήρια» συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και όταν πιέζονται δίνουν ψευδείς διαβεβαιώσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η αλήθεια όμως δεν μπορεί να κρυφτεί.
Τα ασφαλιστικά ταμεία, με πρώτο το ΕΤΑΑ στο οποίο υπάγεται το ΤΣΑΥ, υποχρεώθηκαν να μετατρέψουν μεγάλο κομμάτι των αποθεματικών τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και τώρα εκβιάζονται να αποδεχτούν το «κούρεμα» κατά 50% των ομολόγων χωρίς να προβλέπεται καμία αναπλήρωση των απωλειών τους από την καταστροφική συμφωνία. Η συμφωνία προβλέπει την ανακεφαλαίωση των τραπεζών που κερδοσκοπώντας «έπαιξαν» με τα ομόλογα ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί αφήνονται στο έλεος της ..κακοτυχίας τους! Αν συνυπολογίσουμε και την απώλεια εισφορών λόγω εισφοροδιαφυγής και αυξημένης ανεργίας των νέων συναδέλφων το μέλλον των συντάξεων μας και του εφάπαξ είναι αβέβαιο.
Το παιχνίδι το ξέρουμε πια. Θα έλθει μια νέα αναλογιστική μελέτη που θα υπολογίσει τα αποθεματικά με βάση τα «κουρεμένα» ομόλογα και θα.. αποδείξει πως το ταμείο δεν μπορεί να δίνει συντάξεις και εφάπαξ στο ύψος που είναι σήμερα! Και δεν θα φταίει κανείς!!
Οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα. Οι εκπρόσωποι μας στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ πρέπει να κληθούν άμεσα για ενημέρωση και εξηγήσεις και να ξεκινήσουμε αμέσως πολιτικό, συνδικαλιστικό και δικαστικό αγώνα για τη σωτηρία του ταμείου μας.
ΤΩΡΑ! ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ

ΥΓ. Δείτε και τα σχετικά δημοσιεύματα με ατράνταχτα στοιχεία από ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (κλικ εδώ) και ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (κλικ εδώ).

2 σχόλια:

PAN.PSICHARIS είπε...

ΤΟ ΤΣΑΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Συνάδελφοι είναι γεγονός ότι το θέμα ΤΣΑΥ για όλους μας είναι υψίστης σημασίας. Οι κυβερνητικές - μνημονιακές επιλογές δεν αφήνουν περιθώρια πλέον για αδράνεια. Είναι ιστορική η υποχρέωση του ΠΙΣ να αναλάβει πρωτοβουλία δυναμικά. Η ρήξη με τους κρατικούς - κυβερνητικούς διαχειριστές των αποθεματικών των γιατρών είναι προ των πυλών και δεν πρέπει κανένας γιατρός να ολιγωρήσει.

squarelogic είπε...

Η υποχρεωτική διαχείρηση των διαθεσίμων των Ταμείων από το Αμοιβαιο Κεφαλαιο των Ταμείων έγινε με κάποιο Νομο που φέρει συγκεκριμ.υπογραφές,όπως και η επιλογή της τοποθέτησης της πλειοψηφίας των διαθεσίμων σε Ομολογα Ελλ.Δημοσίου,δηλ.την πιο επισφαλή αυτή τη στιγμή τοποθέτηση στον πλανήτη 'εχει γίνει από συγκεκριμ.ανθρώπους που υπάκουσαν σε εντολές του Υπ.Οικ/κων αντί της ορθής διασποράς επενδυτ.κινδύνου.
Πρεπει να κινηθούμε δικαστικά εναντίον όλων αυτών των κυρίων για να πάψει κάποτε η διαχείρηση των εισφορών των εργαζομένων ωσαν να ήταν τα χρήματα για το μπουζουκομάγαζο.
Μιλάμε για τη ΛΗΣΤΕΙΑ του αιώνα!