Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24/11/11

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ(ΑΡ.ΠΡΩΤΟΔ.1874/01)
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (210-4132242 6976603109
FAX: 2104132242 e-mail:sysi@otenet.gr www.sysika.blogspot.com


Πειραιάς 24/10/2011
Αρ.Πρ.56


Συνάδελφοι,
Ψηφίστηκε στις 20/10/11 από την Ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία, παρά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Ελληνικού λαού. Η ψήφιση του ουσιαστικά, οδηγεί τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση.
Η αντίδραση των γιατρών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ήταν καθοριστική και με τις απεργιακές κινητοποιήσεις αγωνίστηκαν για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΠΦΥ, τη συνέχιση του κοινωνικού κράτους και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Στο άρθρο 33(παράγραφος 7,περίπτωση β) εξαιρείται από την εφεδρεία το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων-και οι γιατροί του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Το ΙΚΑ υπάγεται στους οργανισμούς όπου άνω του 60% των οργανικών θέσεων είναι κενές. Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων που θα καταργηθούν θα καθοριστεί με κοινές υπουργικές αποφάσεις. Με δημόσια δήλωση του Υπουργού Εργασίας, η κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων στο ΙΚΑ θα αφορά τις κενές (2000 περίπου), πέραν των ήδη υπηρετούντων μονίμων και αορίστου χρόνου γιατρών.
Συνάδελφοι, συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι με εγρήγορση και αποφασιστικότητα τον αγώνα μας.
Τίποτα δεν θεωρείται βέβαιο και μόνο η ενότητα και οι αγώνες μπορούν να διασφαλίσουν τα κεκτημένα.
Ο Σύλλογος τέλος, ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους γιατρούς και οδοντίατρους που συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις με στόχο την συνέχιση ύπαρξης και λειτουργίας των Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η γρήγορη κινητοποίηση των συλλόγων μας για απεργία διαρκείας καθώς και η υψηλή συμμετοχή των συναδέλφων σε αυτήν έδωσαν τα αποτελέσματά τους.
Πρέπει όμως να μην εφησυχάσουμε καθώς έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που μας έχουν συνηθίσει σε απίστευτες παλινωδίες και είναι στην ουσία αχυράνθρωποι ξένων κέντρων εξουσίας.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον συνάδελφο Μπασκόζο τόσο για την δράση του μέσα απο τον σύλλογο οσο και για την διατήρηση αυτού του blog που βοήθησε και βοηθάει τα μέγιστα στην γρήγορη ενημέρωση και κινητοποιηση μας
ενημέρωση

Ανώνυμος είπε...

Ας μη ξεχνάμε και τη θλιβερή μειοψηφία απεργοσπαστών γιατρών του ΙΚΑ και μία άλλη μικρότερη ομάδα δραχμοφονιάδων,που ενώ απήργησαν στο ΙΚΑ,ήταν απεργοσπάστες του εαυτού τους στα ιατρεία τους εξετάζοντας ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Αλλά σε όλες τις εποχές(και η ιστορία βρίθει από τέτοια παραδείγματα)υπάρχουν θλιβερές μειοψηφίες ,που είναι εν δυνάμει οι μελλοντικοί συνεργάτες..και καταδότες..όλα γιά την τσέπη τους.
Στις δύσκολες στιγμές φαίνεται η παλληκαριά και η υπερηφάνεια και εμείς οι πολλοί-ευτυχώς-θα βαδίζουμε με το κεφάλι ψηλά..Οι λίγοι ας βράζουν μεσ΄τη μιζέρια τους και στην καθημερινή τους δυστυχία..

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή το σχόλιο του 10:35,
ας μην ξεχνάμε και τους θρασύτατους, που την επομένη της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου
-και ενώ φιγουράρουν στις μηνιαίες λίστες των "συμβεβλημένων" του ΙΚΑ
και όντας μέλη των Συλλόγων μας,
των οποίων οι αποφάσεις ή έστω οι προτροπές ήταν σαφείς (να μην συμμετέχουμε αποδεχόμενοι τους όρους κλπ)- εισηγούνται να κάνουμε την υπέρβασή μας στο θέμα των lap-top. Τι καημός κι αυτός!
Εντυπωσιακό το copy-paste,
ανεκδιήγητοι υπερβατικολόγοι.
Ο νοών νοείτο...πως θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα.

Ανώνυμος είπε...

H θλιβερή αυτή μειοψηφία φραγκοφονιάδων που αναφέρθηκε, ειναι η ιδια αυτή ομάδα "συναδέλφων", που σε κάθε μα κάθε απεργιακή κινητοποίηση, χρόνια τώρα, τρίβουν τα χέρια τους, καθώς τιγκάρουν τα ιατρεία πηγαινοφέρνοντας σφραγίδες και συνταγολόγια...