Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ(ΑΡ.ΠΡΩΤΟΔ.1874/01)
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (210-4132242 6976603109
FAX: 2104132242 e-mail:sysi@otenet.gr www.sysika.blogspot.com

Πειραιάς 17/10/2011 Αρ.Πρ.55

ΠΡΟΣ
Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
κ. Γ. Κουτρουμάνη

Διοικητή Ι.Κ.Α-ΕΤΑΜ
κ.Ρ.Σπυρόπουλο

Διοικητή ΕΟΠΥΥ
κ.Γ.Βουδούρη

Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου

Με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για εργασιακή εφεδρεία εφ όσον δεν εξαιρεθεί το ιατρικό προσωπικό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας ,το σύνολο του ιατρικού προσωπικού μπαίνει άμεσα σε εργασιακή εφεδρεία, γιατί:
α)Σύμφωνα με το άρθρο 33 το σύνολο των μονίμων (800απο 1100 ) ιατρών από 1/01/2012 μπαίνει σε εργασιακή εφεδρεία.
β )Σύμφωνα πάλι με το ίδιο άρθρο που προβλέπει την κατάργηση των οργανικών θέσεων εφ όσον μέχρι τώρα το Ιατρικό προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου δεν έχει τοποθετηθεί σε οργανική θέση ΟΛΕΣ οι οργανικές θέσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (με εξαίρεση εκείνες τις 1860 της προκήρυξης που είναι σε εξέλιξη) καταργούνται και το προσωπικό μπαίνει άμεσα (1 μήνα από την ψήφιση του νομοσχεδίου) σε εργασιακή εφεδρεία ,εκτός φυσικά από 1860 άτομα.
γ)Σύμφωνα όμως με την παράγραφο 6 του άρθρου 34 εάν η μεταφορά του προσωπικού στον καινούργιο φορέα δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30/11/2011 όλο το προσωπικό μπαίνει σε εργασιακή εφεδρεία.
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο θα έχει η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΕΟΠΥY;
Καλούμε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση τους αρμόδιους Υπουργούς και Διοικητές να μην διαλύσουν οριστικά με τις αποφάσεις τους και το ελάχιστο Κοινωνικό Κράτος που έχει απομείνει γιατί την ΥΓΕΙΑ δεν έχουμε δικαίωμα να την στερήσουμε από κανένα Έλληνα πολίτη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι νομίζω φανερό πλέον και στον πιο δύσπιστο, ότι στα σχέδια τους δεν υπάρχει θέση για όλους τους γιατρούς που υπηρετούν στο ΙΚΑ σήμερα.
Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος για να αρνούνται να μας συμπεριλάβουν στις εξαιρέσεις για την εφεδρεία στο πολυνομοσχέδιο.
Απλά δεν έχουν καταλήξει ακόμα(μεγάλο ρόλο θα παίξει και ο αριθμός των γιατρών που θα δεχθούν να συμβληθούν ιδιωτικά καθώς και οι ειδικότητες αυτων που θα δεχθούν) στους πόσους , ποιους και πού θα χρειαστούν
και για αυτό παίζουν αυτό το κατάπτυστο παιχνίδι με αόριστες υποσχέσεις και αναβολές.
Είναι χαρακτηριστικό οτι ο Λοβέρδος δηλώνει σε συνέντευξη του στο iatropedia ότι αν και του εισηγούνται να επιτραπεί η συνταγογράφηση σε ιδιώτες γιατρούς εκτός ΕΟΠΥΥ δεν είναι σίγουρος ότι αυτό δεν θα ανεβάσει το κόστος,δεν λέει δε κουβέντα για να καθησυχάσει τους γιατρούς του ΙΚΑ
http://iatropedia.gr/articles/read/345

Ανώνυμος είπε...

Από ότι φαίνεται δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη στο θέμα μας , ή κάνω λάθος;

JOHN BASKOZOS είπε...

ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ. ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.. ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Ανώνυμος είπε...

"Εξαιρέσεις από το καθεστώς της εφεδρείας για συγκεκριμένους κλάδους προβλέπονται με τροπολογίες που κατατέθηκαν στο πολυνομοσχέδιο. Εξαιρείται το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ, το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων, των φορέων πρόνοιας του ΕΚΑΒ και των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών που υπηρετούν στο εξωτερικό και το καλλιτεχνικό προσωπικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος."
http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=25622

Αν δεν κάνω λάθος , προστέθηκαν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων , ΑΛΛΑ οχι εμείς.

Ανώνυμος είπε...

http://webtv.antenna.gr/webtv/watch?cid=o_n9x0_bf5o_l8%3d
πρωινό αντένα-ενημέρωση-19/10/2011-σπυρόπουλος-138.00 περίπου