Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

η μικρή νίκη του αγώνα μας είναι πως πήραμε επίσημη δημόσια δήλωση Κουτρουμάνη-Βουδούρη πως εξαιρούμαστε απο την εφεδρεία και πως δεν θα καταργηθεί ο αριθμός των οργανικών θέσεων που αντιστοιχεί στο σύνολο των μονίμων και αορίστου χρόνου υπηρετούντων.
ομως δεν εχω δει ακόμα το κείμενο που ψηφίστηκε και έχω μια μεγάλη ανησυχία για το αν περιλαμβάνονται τελικά στην εξαίρεση και οι γιατροί του ΙΚΑ(και όχι μόνο νοσηλευτικό και παραιατρικό προσωπικό)
ετσι η αλλοιώς είναι τραγικό οτι ψηφίστηκε κατάργηση οργανικών θέσεων στο ΙΚΑ που προοιονίζεται συρρίκνωση του ιδρύματος(και σαν δημόσιες δομές ΕΟΠΥΥ)και οτι γενικά ψηφίστηκε το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο.
αρα καμμια επανάπαυση, το κεφάλι ψηλά, συνέχεια των αγώνων μας για εξασφάλιση της εργασιακής μας θέσης.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε, αγαπητέ συνάδελφε,
να αναρτήσετε τη "δημόσια επίσημη δέσμευση" Κουτρουμάνη - Βουδούρη,
για ιστορικούς και μόνο λόγους.
Η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση
στην οποία αναφέρεται οτι "εξαιρέθηκε από την εφεδρεία (άρθρο 33 §7β,) το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων (ιατρικό - νοσηλευτικό - παραϊατρικό),
όπως και του ΕΣΥ, ΕΚΑΒ και φορέων Κοινωνικής Πρόνοιας".
Μου είναι δύσκολο να πιστέψω οτι
η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας δεν
βασίστηκε στο κείμενο του ψηφισμένου πολυνομοσχεδίου.

ΑΤΜ

Ανώνυμος είπε...

"Εξαιρέσεις από το καθεστώς της εφεδρείας για συγκεκριμένους κλάδους προβλέπονται με τροπολογίες που κατατέθηκαν στο πολυνομοσχέδιο. Εξαιρείται το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ, το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων, των φορέων πρόνοιας του ΕΚΑΒ και των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών που υπηρετούν στο εξωτερικό και το καλλιτεχνικό προσωπικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος."
http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=25622
Αν το κείμενο είναι το παραπάνω και δεν εχω ξεχάσει τα Ελληνικά μου , ΔΕΝ εξαιρούμαστε απο την εφεδρεία

Ανώνυμος είπε...

http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=25638
Κουτρουμάνης: “ίση μεταχείριση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς του ΕΣΥ”(ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ)
Η ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας

Τα όσα βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΙΚΑ, έχουν απαντηθεί με τη δημόσια και ενυπόγραφη δέσμευση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γ. Κουτρουμάνη.

Εντούτοις η θέση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ είναι ότι και οι ιατροί του ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ πλέον, πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους γιατρούς του ΕΣΥ. Η εφαρμογή του θεσμού πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας χρειάζεται ομαλή μετάβαση και στήριξη, όχι πειραματισμούς, προκειμένου να μην ακυρωθεί αυτή η μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική τομή στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

Ζητήσαμε τη συνεργασία όλου του ιατρικού κόσμου μέσω των συλλόγων τους, μετά από ειλικρινή διάλογο με αποτύπωση της σημερινής πραγματικότητας και των δυνατοτήτων του ΕΟΠΥΥ. Θεωρούμε ότι η ανταπόκριση και οι δεσμεύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από την πλευρά των γιατρών δεν ήταν εφήμερης διάρκειας.

Διαβεβαιώνω λοιπόν ότι οι στρατηγικοί στόχοι είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών για την ικανοποίηση του έλληνα ασφαλισμένου και οι αδιατάρακτες εργασιακές σχέσεις του συνόλου των εργαζομένων, με οποιαδήποτε σχέση και αν εργάζονται (μόνιμοι, αορίστου χρόνου), στη βάση του σεβασμού και της ειλικρινούς συνεργασίας, στις δύσκολες συνθήκες του ΕΟΠΥΥ.

Κάθε φήμη που αμφισβητεί τα παραπάνω είναι κακόβουλη, την διαψεύδω και εκφράζει εκείνους που δεν θέλουν την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Και σε αυή την δήλωση παρατηρώ προσεκτική και διπλωματική διατύπωση
Π.χ τι σημαίνει "στρατηγικός στοχος"
Οι στρατηγικοί στόχοι συχνά δεν επιτυγχάνονται.
Μια απλή αναφορά σε άρθρο του πολυνομοσχεδίου που μας εξαιρεί από την εφεδρεία θα ήταν πολύ πιο πειστική

Ανώνυμος είπε...

Ανταποκρίσεις, δεσμεύσεις,
ίσες μεταχειρίσεις,
εγρήγορση...
Ωραία λοιπόν!
πάμε ξανά στη δουλειά
"με τα κεφάλια ψηλά"
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗ
(ούτε μικρή ούτε μεγάλη)
Για να ξέρουμε τί λέμε
και κυρίως τί κάνουμε.