Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ(ΑΡ.ΠΡΩΤΟΔ.1874/01)
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (210-4132242 6976603109
FAX: 2104132242 e-mail:sysi@otenet.gr www.sysika.blogspot.com
Πειραιάς 16/10/2011 Αρ.Πρ.54

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΜΕ

Συνάδελφοι,
μετά την συνάντηση την Παρασκευή με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αντιπροσωπείας του Συλλόγου μας και τη Ομοσπονδίας δεν λάβαμε την διαβεβαίωση ότι οι γιατροί ΙΚΑ θα εξαιρεθούν από το πολυνομοσχέδιο (γιά την εργασιακή εφεδρεία) που έχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί στις 20 του μήνα. Ούτε βεβαίως τολμά να ισχυριστεί κάποιος πως η μεταφορά μας από το ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ θα γίνει σε οργανικές θέσεις. Άρα θα καταργηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των οργανικών θέσεων του ΙΚΑ και δεν θα αναπληρωθεί στα πλαίσια του ΕΟΠΥΥ. Η δε διαδιδόμενη «αναβολή» της εφεδρείας για 9/2012 επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας πως μεγάλος αριθμός μονίμων θα μπουν στην εφεδρεία με ταυτόχρονη κατάργηση των οργανικών τους θέσεων.
Έτσι εκτιμούμε ότι η εφεδρεία και η απόλυση είναι προ των πυλών γιά όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ.
Καλούμε όλους τους γιατρούς να συσπειρωθούν γύρω απ΄τα συλλογικά τους όργανα. Οι όποιες καθησυχαστικές και ψευδείς ειδήσεις διασπείρονται από κύκλους ανεπίσημους είναι εκ του πονηρού και στόχο έχουν μόνο να καταλαγιάσουν την αγωνία και να εκφοβίσουν τους γιατρούς.
Το Σάββατο έγινε Πανελλαδική συνάντηση όλων των προεδρείων γιατρών ΙΚΑ και επικυρώθηκε η ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, γιά συνέχιση των απεργιακών κινητοπίσεων την προσεχή βδομάδα. Σήμερα Κυριακή ο Σύλλογός μας συμμετείχε ενεργά στην συγκέντρωση όλων των προεδρείων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και κλαδικών φορέων υγείας που οργάνωσε ο ΙΣΑ. Τα συμπεράσματα των συγκεντρώσεων είναι να διατηρηθεί το ενωτικό κλίμα και να εντείνουμε τις προσπάθειες μας να δώσουμε ηχηρή απάντηση σ’αυτούς που καταστρέφουν το μέλλον μας.
Παράλληλα συμμετέχουμε στην Πανυγειονομική Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και συμμετοχή στην πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11πμ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα που ψηφίστηκε να απολυθουμε γιατί σταματάμε να απεργουμε ;