Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Συνέχιση της απεργίας των φαρμακείων και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων




Tην συνέχιση της απεργίας τους την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 26,27 και 28 Ιανουαρίου, αποφάσισαν σε έκτακτο Διοικητικό συμβούλιο οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα.
Στη συνεδρίαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με την συμμετοχή των προέδρων των συλλόγων όλης της χώρας, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην περίπτωση που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις όπως είχε συμφωνηθεί στο διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του υπουργείου Υγείας.
«Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα τους κανονικά, με την συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες, από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα» τόνισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Κ. θ. Αμπατζόγλου
Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν υπάρχουν εφημερεύοντα φαρμακεία που δεν άνοιξαν ο κος Αμπατζόγλου τόνισε κατηγορηματικά: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Τα εφημερεύοντα φαρμακεία είναι ανοιχτά, σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις περιοχές. Όλοι μπορούν να ενημερωθούν από τους αναρτημένους καταλόγους, και από το internet και από τις εφημερίδες για το ποιο φαρμακείο εφημερεύει»
Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κατέληξε :«Στον αγώνα μας έχουμε την συμπαράσταση των ασφαλισμένων. Ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες. Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου, και θα συνεχίσουμε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα που θα αποφασιστούν στις επόμενες συνεδριάσεις.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εμ!
Οι φαρμακοποιοί δεν είναι κότες...
Ο Πειραιάς δείχνει το δρόμο!