Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΙΣ 15/1/2011
Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που συνήλθε στις 15/1/2011 στην Αθήνα σε κλίμα αγωνιστικής ενότητας και με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε να ζητήσει την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που προτίθεται να φέρει στη βουλή η κυβέρνηση και την έναρξη ουσιαστικού δη-μόσιου διαλόγου με τους ιατρικούς αλλά και άλλους κοινωνικούς φορείς.
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

1. Επειδή δεν δεχόμαστε να εκβιάζονται αποφάσεις και νόμοι για την υ¬γεία υπό τις επιταγές του μνημονίου που συνομολόγησε η κυβέρνηση με την τρόικα ερήμην μας. Δεν δεχόμαστε να γίνουμε όμηροι ενός νό¬μου που θα δίνει στον εκάστοτε υπουργό τη δυνατότητα να αποφασί¬ζει με υπουργικές αποφάσεις για το μέλλον μας.

2. Ο ιατρικός κόσμος υπερθεματίζει στην ανάγκη αντιμετώπισης της δι¬αφθοράς και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, το νομοσχέδιο όμως δεν υπηρετεί την εξυγίανση στις προμήθειες αλλά την παραπέρα μονοπώληση τους και την ανάθεση σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και τραστ τραπεζών προμηθευτών.

3. Ο ιατρικός κόσμος ζητά οργανωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντί¬δας υγείας με αναπτυγμένες δομές που θα προάγουν την απασχόληση των γιατρών και θα αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες που παρέχονται σε όσους ζουν και εργάζονται στη χώρα, χωρίς να πληρώνουν την ώρα της ανάγκης. Οι μετατροπές που φέρνει στην επιφάνεια το σχέδιο συγχώ¬νευσης των υπηρεσιών υγείας των ασφαλιστικών ταμείων ούτε στο ΕΣΥ τους εντάσσουν, ούτε σε κάποιο ολοκληρωμένο σύστημα πρωτο-βάθμιας φροντίδας υγείας. Απλά δημιουργούν ένα νέο ΝΠΔΔ που θα αποκτά πόρους μέσω της υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμε¬νων υπηρεσιών, την εκφύλιση του δημόσιου τομέα υγείας-πρόνοιας, την επιβολή επαχθών εργασιακών σχέσεων και την έμμεση η άμεση επιβάρυνση των ασφαλισμένων σε κάθε επαφή τους με τις υπηρεσίας υγείας-πρόνοιας.

4. Ο ιατρικός κόσμος ζητά την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημά¬των των νοσοκομειακών γιατρών, των γιατρών του ΙΚΑ , την προστασία της επιστημονικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας των αυτοαπα¬σχολούμενων και μισθωτών γιατρών του ιδιωτικού τομέα. Απαιτούμε την άμεση αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΤΣΑΥ προς τους συναδέλ¬
φους και την σύλληψη της τεράστιας εισφοροδιαφυγής και εισφορο¬κλοπής.
5. Ζητάμε τη θεσμοθέτηση κλαδικής συλλογικής σύμβασης που θα προ¬στατεύει όλους τους μισθωτούς γιατρούς στη σύναψη συμβάσεων με τους μεγάλους εργοδότες καθώς και συλλογική σύμβαση με τον ΟΠΑΔ και τους άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Απαιτούμε τον απόλυτο σεβασμό της συλλογικής σύμβασης ΟΕΝΓΕ-υπουργείου Υγείας.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ
Να προχωρήσουμε σε πανιατρικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς των εργαζομένων για τους οποίους η πρόσβαση σε ποιοτικές, έγκαιρες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας θα δυσκολέψει από τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης και τις προβλέψεις του 3ου επικαιροποιημένου μνημονίου. Ρυθμίσεις και προβλέψεις που υπα-κούουν μόνο σε λογιστικές αντιλήψεις μείωσης των δημόσιων δαπα-νών για την υγεία.
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ
Το ΔΣ του ΠΙΣ να συντονίσει τις κινητοποιήσεις μαζί με τις ηγεσίες των κλαδικών ομοσπονδιών και όλων των ιατρικών φορέων.
ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ
Σε 24ωρη πανιατρική απεργία στις 20/1 και 48ωρη πανιατρική κινητο-ποίηση τις ημέρες συζήτησης του νομοσχεδίου στη βουλή με πανια-τρικό συλλαλητήριο και συναυλία στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=378685&dt=17/01/2011

JOHN BASKOZOS είπε...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!! ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΑΜΑ. ΓΙΑΤΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΑ. ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΜΟΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΙΣ-ΛΟΒΕΡΔΟΥ. Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Η ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάρε κι αυτό, John!
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=60778&catid=5
Για νανουρίσματα
ανατρέξτε σε παλιότερο σχόλιο...
Είμαι κακιά;