Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΣΥΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ(ΑΡ.ΠΡΩΤΟΔ.1874/01)
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (210-4132242 6976603109 e-mail sysi@otenet.gr
Πειραιάς 15/12/2010 Αρ.Πρ. 75
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς ΜΜΕ
Προς όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
1.Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ,είχε δεσμευτεί ότι από το τέλος του Οκτώβρη του 2010 θα έχει προσλάβει 1500 γιατρούς με συμβάσεις 12μηνες.Αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Οι ανάγκες του ΙΚΑ σε ιατρικό προσωπικό είναι σήμερα 2000.Τα ραντεβού μετά από 2 και 3 μήνες για τους ασφαλισμένους , είναι ο καλύτερος μάρτυρας για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στις Μονάδες Υγείας.
2.Τα στοιχεία για τους ΄΄υπερσυνταγογράφους΄΄ , αλήθεια ποιοί τα διοχέτευσαν στον τύπο; Όφειλε η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ και να προχωρήσει σε έρευνα άμεσα για καταλογισμό ευθυνών για αυτούς , που εξάγουν Δημόσια έγγραφα ,με μόνο σκοπό την κατασυκοφάντηση και διασυρμό των ιατρών. Στις Δημοκρατίες υπάρχουν Θεσμοί και Θεσμικά Όργανα που πρέπει να λειτουργούν.
3.Ο ανασχεδιασμός των τηλεφωνικών ραντεβού μέσω του 184 δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την εξυπηρέτηση των Ασφαλισμένων και την διευκόλυνση των Ιατρών στο έργο τους, όσο υπάρχουν κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού.
4. Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μονιμοποίησης των 1860 ιατρών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ; Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος, έχουν κατατεθεί εδώ και ένα χρόνο και επίσημα η Διοίκηση δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση.
5.Ποιό είναι το μέλλον που επιφυλάσσεται για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα; Απαιτούμε καθαρές απαντήσεις και να μην πληροφορούμαστε τα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας από διαρροές στον τύπο και από τις προβλέψεις του επικαιροποιημένου μνημονίου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στο κυρίαρχο αίτημα της απεργίας μας (όπως το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον εγώ και πολλοί άλλοι συνάδελφοι που έχω μιλήσει μαζί τους τις τελευταίες μέρες) και δεν είναι άλλο παρά η απαίτηση να δεσμευτεί ο υπουργός και να ξεκαθαρίσει ότι οι εργασιακές μας σχέσεις είναι διασφαλισμένες
Είναι γνωστή και αποδεκτή συνδικαλιστική τακτική να συνυπάρχουν και άλλα( γενικότερης αποδοχής από την κοινωνία) επι μέρους αιτήματα σε μια απεργία, αλλά φοβάμαι ότι εδώ κυρίως από τον ΣΕΥΠΙΚΑ και τον ΠΙΣ δίνεται λανθασμένη βαρύτητα σε αυτά , με κίνδυνο να χαθεί η δυναμική της απεργίας με μοναδικό αποτέλεσμα ανακοινώσεις τύπου σπυρόπουλου:
"Θα φτιάξουμε τα τηλεφωνικά ραντεβού , θα συγκαλέσουμε υπηρεσιακά συμβούλια , θα πάρουμε 1000 πίσω από τους 1800 (για ένα ακόμη χρόνο , τι καλά!!), δεν σας συκοφαντούμε ....τέλος"
Και τον Ιούνιο θα μας πούνε, ξέρετε δεν υπάρχει πια ΙΚΑ , τώρα χρειαζόμαστε από όλους εσάς , τόσους και έτσι.......
ΠΡΟΣΟΧΗ , κινδυνεύει η εργασιακή μας ύπαρξη!!

Ανώνυμος είπε...

Ανταπόκριση από την πορεία:
Πλήθος κόσμου, σχεδόν όσοι και 5 Μάη.
Πορεύτηκα με ΣΥ ΙΚΑ Αττικής-Νήσων
και ΟΕΓΝΕ.
Μέλη του συλλόγου μας δεν είδα,
παρά μόνον λίγους από νοσοκομεία.
Μπροστά στη Βουλή έφαγα άπειρα χημικά
στη μούρη και...επέστρεψα.
Σας αφήνω ΄γειά,
ΑΤΜ

JOHN BASKOZOS είπε...

H πορεία ήταν καλή και μαζική , όχι όμως στο επίπεδο της 5 ΜΑΗ. ο συλλογος μας είχε παρουσία με δικό του πανώ και παρουσία 20 περίπου συναδέλφων. διαβάστε με προσοχή το νομοσχέδιο που προβλέπουν να ψηφιστεί στις αρχές Ιανουαρίου. νομίζω πως η πίεση μας τους έχει αναγκάσει να δώσουν κάποιες διευκρινίεις. όχι αρκετές και όχι πειστικές αλλά κάποιες.. χρειάζεται επαγρύπνηση και συνέχεια με διάφοες μορφές. ΒΑΣΙΚΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ!! αυτό νομίζω κάνουμε με τη σημερινή ανακοίνωση του συλλόγου.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις τώρα στο mega o κουτρουμάνης μιλώντας για την ενοποίηση των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων , δεν αναφέρθηκε καθόλου στην απεργία (όχι και ότι τον ρώτησαν οι γνωστοί ...δημοσιογράφοι )
και εκθείαζε το μοντέλο του ΟΑΕΕ ως οικονομικό και επιτυχημένο .
Αυτοί μόνο με απεργία διαρκείας θα καταλάβουν ότι δεν θα δεχτούμε την κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων