Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.....


ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Eνημέρωση των Ιατρών του Ιδρύματος (ΑΠΕ)

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση των Ιατρών του Ιδρύματος, γνωστοποιεί τόσο τις θέσεις της όσο και τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφορικά με το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με τα αιτήματα των Ιατρών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"1. Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνεπής στις δεσμεύσεις της σχετικά με την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν στις Μονάδες Υγείας από τη λήξη των συμβάσεων 1000 περίπου γιατρών πανελλαδικά, μετά την έκδοση του ΦΕΚ στις 17-11-10 έχει ήδη προχωρήσει στις ακόλουθες ενέργειες:

- Προκήρυξη 22-11-10 για την κάλυψη όλων των αναγκών σε εργαστηριακούς γιατρούς ακτινοδιαγνώστες και βιοπαθολόγους, καθώς και αναισθησιολόγους για Νοσοκομεία, καρδιολόγους για Σταθμούς ʼμεσης Βοήθειας, και παθολόγους για παραμεθόριες νησιωτικές περιοχές.

- Προκήρυξη 25-11-10 για την κάλυψη των αναγκών στην Περιφέρεια της Κρήτης.

- Προκήρυξη 4-12-10 για την κάλυψη των αναγκών στο Λεκανοπέδιο Αττικής.


- Εντός των προσεχών ημερών προκηρύσσεται το σύνολο των θέσεων για όλες τις ειδικότητες, σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

2. Απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται το "διασυρμό και κατασυκοφάντηση" των Ιατρών, η Διοίκηση του ΙΚΑ απαντά ολοκάθαρα:

Ποτέ και ουδείς από τη Διοίκηση του ΙΚΑ δεν προέβη σε δηλώσεις διασυρμού και κατασυκοφάντησης. Διασύρουν και κατασυκοφαντούν τον Ιατρικό Κλάδο όσοι παραβιάζουν τους νόμους, τους κανονισμούς και την ιατρική δεοντολογία.

Όλοι αυτοί, εάν υπάρχουν, θα αναζητηθούν με απόλυτα διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες και φυσικά θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

3. Η Διοίκηση, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού για την ανάδοχη εταιρεία, θα προβεί στον ανασχεδιασμό του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού μέσω του 184, με μοναδικό στόχο την απόλυτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και τη διευκόλυνση των Ιατρών για την εκτέλεση του έργου τους.

4. Για τις κρίσεις των Διευθυντών θα εκδοθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων.

5. Το Β'' Υπηρεσιακό Συμβούλιο στις άμεσες επόμενες συνεδριάσεις του θα ασχοληθεί με το επιστημονικό βαθμολόγιο των ιατρών.

Όλα τα παρά πάνω είναι στο σύνολό τους γνωστά στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των Ιατρών του ΙΚΑ".

14-12-2010
ΥΓ.
Το προσχέδιο νομου του Λομβέρδου πως να κατασπαράξει το επίδομα πολυτέκνων και άλλες ευάερες διατάξεις.

2 σχόλια:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Τα φούμαρα που πλασάρει εν μέσω απεργίας ο κος Σπυρόπουλος δεν τον απάλλάσουν από το μικρό διάστημα που ηγείται του μεγάλου κουμπαρά του ΙΚΑ.Ποτέ άλλωτε το ιδρυμα δεν βρέθηκε σε τόσο δεινή θέση έλλειψης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.Οι υποθέσεις μεγάλης εισφοροδιαφυγής πάνε απο την περιφέρεια σαν καταγγελίες κεντρικά και εκει θάβονται ή διαπραγματεύονται...... Πουσαι Τριανταφυλλόπουλε πριν πλουτίσεις και κολας ΙΚΑ έβγαζες και συ ψυγματα καταγγελομένων.Οι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ για τους αορίστου χρόνου έγιναν...αερικά και ενω ξέρουνε τις ανάγκες των υποκαταστημάτων και τη βαθμολογία γνώμη του κάθε διευθυντή υποκαταστήματος που ξέρει τι ανάγκες έχει, αυτοί κρατάν καθιστέρυση μην και η απεργία τους χαλάσει τη ζαχαρένια τους.

ΠΙΣ είπε...

Αθήνα 13 Δεκεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς τον Ιατρικό Κόσμο να πάρει μαζικά μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν κηρύξει η ΟΕΝΕΕ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, υπερασπιζόμενος το βιοτικό επίπεδο και την αξιοπρέπεια των Ιατρών και διαμαρτυρόμενος για την επιχειρούμενη κατάρρευση του ΕΣΥ και την υποβάθμιση της υγείας του λαού.
Ειδικότερα ο ΠΙΣ στηρίζει τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 13-14/12/2010 ημέρες Δευτέρα - Τρίτη και 16-17/12/2010 Πέμπτη - Παρασκευή, καθώς και την συμμετοχή στην απεργία ΓΕΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, με επιτακτικά αιτήματα του κλάδου.
Επικαιροποιώντας τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων και των Εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων, ο ΠΙΣ απευθύνεται στην Διοίκηση του ΙΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προβάλλει επιτακτικά το αίτημα της μονιμοποίησης ΟΛΩΝ των υπηρετούντων Ιατρών στο ΙΚΑ και ζητά:
1. Ανανέωση των συμβάσεων όλων των υπηρετούντων γιατρών με σύμβαση έργου και προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων συμβάσεων αορίστου χρόνου, με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία στο ΙΚΑ, (ΠΔ 197/2008) με ταυτόχρονη κατάργηση των «αποικιοκρατικού τύπου» συμβάσεων έργου.
2. Άμεση υλοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ ΕΤΑΜ για πρόσληψη 1.400 γιατρών-οδοντιάτρων, προκειμένου να καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, η οποία έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό (λόγω αποχωρήσεων πολλών γιατρών) σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνη για τους ασφαλισμένους του και δυσβάσταχτη για τους γιατρούς και λοιπούς εργαζομένους του τομέα υγείας και περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
3. Υλοποίηση του Επιστημονικού Βαθμολογίου μέσα από τη λειτουργία του Β΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου του οποίου η λειτουργία έχει ανασταλεί από εξαμήνου.
4. Αναβάθμιση της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, η οποία υποβαθμίζεται λόγω του μικρού προβλεπόμενου χρόνου εξέτασης των ασθενών, της επιμήκυνσης της λίστας των τηλεφωνικών ραντεβού και της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων στην παροχή της περίθαλψής τους.
Ο ΠΙΣ στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των Ιατρών του ΙΚΑ διαμαρτύρεται δημόσια και καταγγέλλει την πρακτική του Υπουργείου Υγείας για το πολυνομοσχέδιο που διαμορφώθηκε ερήμην του Ιατρικού Κόσμου και ερήμην των Κοινωνικών Φορέων, όπου με την επίκληση της περιστολής των δαπανών για την Υγεία, μεθοδεύεται η δραματική υποβάθμιση της παρεχόμενης συνολικώς περίθαλψης προς τους πολίτες και υπονομεύεται η εργασιακή θέση των Ιατρών.
Ο ΠΙΣ εκφράζει δημόσια την διαμαρτυρία ολόκληρου του Ιατρικού Κόσμου και καταγγέλλει τις πρακτικές διασυρμού όλων των Ιατρών αδιακρίτως, με την επίκληση των υπερσυνταγογραφήμενων φαρμάκων και θεραπειών, χωρίς να προϋπάρχει παραπομπή στα αρμόδια πειθαρχικά και εισαγγελικά όργανα και χωρίς να κοινοποιούνται τα αποδεικτικά στοιχεία στους φερόμενους ενόχους των παραβατικών συμπεριφορών.
Ο ΠΙΣ καλεί σε εγρήγορση ολόκληρο τον Ιατρικό Κόσμο εν όψει των διαφαινούμενων εξελίξεων στον χώρο της Υγείας.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ. Εμμανουήλ Γ. Καλοκαιρινός Δρ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος