Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Έγινε σήμερα μαζική και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών της Αθήνας στο υπουργείο Υγείας. Στην πρωτοβουλία του ΙΣΑ συμμετείχε ο ΙΣΠ, η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ , ο σύλλογος συμβασιούχων γιατρών ΙΚΑ, το συντονιστικό των συμβασιούχων έργου και ο ΠΙΣ εκπροσωπούμενος από τον αντιπρόεδρο του. Οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στο ισόγειο του υπουργείου και απαίτησαν συνάντηση ενώπιον όλων των παρόντων με την ηγεσία του υπουργείου. Αναγκάστηκαν να κατέβουν ο υφυπουργός κ Τιμοσίδης και ο γγ κ Δημόπουλος οι οποίοι βεβαίως δεν είχαν απαντήσεις για τα πιο φλέγοντα ζητήματα των γιατρών που οξύνονται με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του υπουργείου(περίπου 300 άτομα) έγινε φανερή η ανησυχία αλλά και η οργή και η αποφασιστικότητα των συναδέλφων να αποτρέψουν τα σχέδια πλήρους επαγγελματικής , επιστημονικής και κοινωνικής απαξίωσης που σκοπεύει να επιβάλλει η κυβέρνηση. Είναι φανερό πως είναι η ώρα για ενωτικές πανελλαδικές κινητοποιήσεις όλων των κλάδων των γιατρών σε συμπόρευση με όλους τους κοινωνικούς φορείς των εργαζόμενων για να ανατραπούν τα σχέδια κατά της δημόσιας υγείας και των εργαζόμενων.

6 σχόλια:

Nikos είπε...

Πρέπει να γίνει κατανοητό και στους συναδέλφους και στά ΜΜΕ και στον κόσμο ,οτι υπάρχουν μόνο 2 πιθανότητες :
α)Να μεταφερθούμε στον νέο φορέα με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και την ιδια μόνιμη σχέση εργασίας που έχουμε και τώρα
β)ΑΠΟΛΥΣΗ .
Κάθε μεσοβέζικη λύση οπως μεταφορά στα ιατρεία , υπογραφή νεων συμβάσεων και δεν ξέρω τι αλλο θα σκαρφιστουν ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ απο τον στενό δημόσιο τομέα
Αισθάνομαι και ζητώ συγνώμη αν κάνω λάθος οτι φοβόμαστε να πούμε την λέξη και να τοποθετησουμε το ολο θέμα στην σωστή του βάση!!!
Δεν τίθεται θέμα ποιά λυση προτιμούμε , αγωνιζόμαστε για να μην ειμαστε οι πρώτοι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου πού θα απολυθούμε!!

PAN.PSICHARIS είπε...

Το μήνυμά μας είναι ενωτικό και αγωνιστικό!
Ζητάμε ειλικρινείς δεσμεύσεις μέσα από διάλογο με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς,θεσμικά όργανα των γιατρών και όχι ''πληροφόρηση'' μέσω ΜΜΕ. Αυτό ήταν,πιστεύω,το κυριότερο μήνυμα που καταθέσαμε στην ηγεσία του Υπ Υγείας χτες.
Χτες 300 αύριο 3000!

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω από σημερινό δημοσίευμα (skai.gr):

Ο κ. Τόμσεν επανέλαβε τα όσα έχει ξαναπεί και ο ίδιος και ο κ. Στρος Καν αλλά και άλλοι αξιωματούχοι του Οργανισμού περί "σημαντικής προόδου στην ολοκλήρωση του πρώτου κύματος δημοσιονομικών προσαρμογών και μεταρρυθμίσεων" με αιχμή του δόρατος το συνταξιοδοτικό.
Δηλώνει ότι η αύξηση των φόρων και η περικοπή δημοσίων δαπανών ήταν απαραίτητες αλλά την ίδια στιγμή στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι αυτή η συνταγή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.
"Αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να εντατικοποιηθούν περαιτέρω για να διασφαλίσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται" λέει χαρακτηριστικά.
Για το λόγο αυτό ζητάει δραστικές αποφάσεις και αλλαγές σε ότι αφορά "τον μεγαλύτερο έλεχγο για τον περιορισμό των κρατικών δαπανών" που προκύπτουν κυρίως από τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ και τα νοσοκομεία. Σε ότι αφορά την άναγκη να ανοίξουν οι κλάδοι των κλειστών επαγγελμάτων στη χώρα μας ο κ. Τόμσεν προσπάθησε να εξηγήσει για ποιο λόγο αυτό έχει σημασία για την ανάπτυξη της οικονομία. Φέρνοντας ως παράδειγμα τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους, τους μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες ή τους φαρμακοποιούς είπε ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός θα μειώσει σημαντικά το κόστος αυτών των υπηρεσιών, επ ωφελείαν των καταναλωτών αλλά και των επιχειρήσεων κάνοντας τα προϊόντας τους πολύ πιο ανταγωνιστικά.
Για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία είπε ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν τιμές για την περίθαλψη "που είναι υψηλότερες από ό,τι είναι απαραίτητο" και την ίδια ώρα ο ελληνικός λαός- κατά τον κ. Τόμσεν- καλείται να πληρώσει τα "τους λογαριασμούς για τα κόστη κρατικών επιχειρήσεων που δε συμβαδίζουν με τα διεθνή πρότυπα. Έτσι ζητάει "μείωση των φαρμακευτικών δαπανών, μείωση των νοσοκομειακών δαπανών, μείωση των υψηλών μισθών στις κρατικές επιχειρήσεις

Αυτές, κ.κ. συνάδελφοι,
είναι οι σαφείς εντολές που θα υλοποιήσει ο Λοβέρδος μέχρι τον Μάρτιο.
Αφού διέπρεψε στο Εργασίας,
συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά
στο Υγείας.

Nikos είπε...

Συνάδελφοι , η απεργία μπορεί να έληξε(χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα) , αλλά το τοπίο παραμένει θολό και επικίνδυνο .
Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να προχωρήσουμε σύντομα σε νέες και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.
Αυτό εδώ το blog μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας ενημέρωσης και οργάνωσης μεταξύ συναδέλφων από διαφορετικά υποκαταστήματα και του συλλόγου μας.
Παρακαλώ τους διαχειριστές να το κρατούν όσο πιο ενήμερο γίνεται(αφού τους ευχαριστήσω ακόμα μια φορά για τον κόπο και τον χρόνο που διαθέτουν ) , αλλά και τους αναγνώστες του να το διαδώσουν για να γίνει πιο μαζικό και χρήσιμο στην πορεία.

Ανώνυμος είπε...

15/12/2010
Aπό ένα Tαμείο οι παροχές υγείας για όλους τους ασφαλισμένους


Οι πρόσθετες διατάξεις που αφορούν στο εγχείρημα της ενοποίησης όλων των υγειονομικών σχηματισμών της χώρας, κάτω από την «ομπρέλα» του ΕΣΥ,
έτσι όπως αυτές περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν χθες- για δεύτερη φορά-στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επί τάπητος τέθηκαν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που το ΙΚΑ θα ενταχθεί στον νέο Οργανισμό Παροχών Υγείας (ΟΠΥ).
Ο νέος φορέας -η δημιουργία του οποίου θα έχει ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου- θα τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας, ενώ σε αυτόν, βάσει σχεδιασμού της κυβέρνησης, θα ενταχθούν τόσο τα Κέντρα Υγείας, οι αγροτικοί ιατροί και οι Κλάδοι Υγείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο ΟΓΑ, ο ΟΑΕΕ, όσο και ο ΟΠΑΔ και ο Οίκος Ναύτη.
Στόχος της κυβέρνησης με τη δημιουργία του ΟΠΥ είναι η αποσυμφόρηση των δηµοσίων νοσοκομείων, αλλά και η ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς σήμερα, σύµφωνα µε στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μόνο το 50% των ασθενών που προσέρχονται στα Τµήµατα Επειγόντων Περιστατικών χρήζουν πραγματικά πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας…
Στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκαν διεξοδικά όμως και όλες εκείνες οι ρυθμίσεις που σχετίζονται με τη διατήρηση των εργασιακών σχέσεων των γιατρών του ΙΚΑ, και μάλιστα όπως έγινε γνωστό, οι μεν γιατροί που υπηρετούν ήδη στο Ίδρυμα, θα έχουν το δικαίωμα να διατηρούν και ιδιωτικό ιατρείο, ενώ οι δε νεοεισερχόμενοι γιατροί θα υπάγονται απευθείας στο ΕΣΥ, ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Το νοµοσχέδιο για την πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας, εξάλλου, προβλέπει ότι τα νοσοκοµεία του ΙΚΑ που θα ενταχθούν στο ΕΣΥ θα λειτουργούν ως παραρτήµατα. Άρα, για παράδειγμα, το 1ο Νοσοκοµείο του ΙΚΑ θα ενταχθεί στο Σισµανόγλειο, το Ογκολογικό του ΙΚΑ θα συλλειτουργεί µε τον «Αγιο Σάββα», ενώ στη Θεσσαλονίκη το 2ο νοσοκοµείο ΙΚΑ θα συγχωνευτεί µε τον «Άγιο Παύλο».
Ειδική ρύθμιση εντός νομοσχεδίου υπάρχει, πάντως, και για την εξίσωση της συνταγογράφησης των γιατρών του ΕΣΥ με εκείνη των γιατρών του ΙΚΑ. Κι αυτό, ώστε να μην χρειάζεται η επανάληψη της συνταγογράφησης από το Ταμείο προκειμένου οι ασθενείς να μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους με συμμετοχή.

ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΟΥΛΙΔΟΥ


Το παραπάνω
είναι από τον "Αδέσμευτο Τύπο".
Υπάρχει αναφορά 15/12/2010
και από την "Ναυτεμπορική"
σχετικά με πρόσθετες ρυθμίσεις για τα εργασιακά μας, που συζητήθηκαν
στο 2ο(;) υπουργικό συμβούλιο.
Όποιος γνωρίζει περισσότερα,
ας τα γράψει.
ATM

Ανώνυμος είπε...

http://prezatv.blogspot.com/2010/12/160.html#more

Επίθεση - αστραπή σε όλα τα μέτωπα
εφαρμόζει η κυβέρνηση!

Προσέξτε
την απελευθέρωση της λειτουργίας
των ιδιωτικών κλινικών
και των διαγνωστικών.

Μεγάλα κεφάλαια προς "επένδυση"
ή ξέπλυμα χρήματος
θα αλωνίζουν στο χώρο Δημόσια Υγεία

Γιατροί-προλετάριοι θα εργάζονται
για ένα κομμάτι ψωμί!
Η εναλλακτική του παντεσπανίου
θα ανακοινωθεί
μετά από υπουργικό συμβούλιο.

Μείνετε συντονισμένοι...

ΑΤΜ