Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΥΓΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Γκρίζες ζώνες στο σχέδιο συγχώνευσης
Της ΝΤΑΝΙ ΒΕΡΓΟΥ «Περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας», λένε γιατροί και φαρμακοποιοί. Ισως να φταίει το γεγονός ότι στερείται διευκρινίσεις, είναι ασαφές και γενικόλογο προκαλώντας ανασφάλεια και πολλές απορίες.

Για ασάφειες και παράθυρα στο πολυνομοσχέδιο του Α. Λοβέρδου κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι
«Πού και πώς θα εργάζονται στον νέο Οργανισμό Παροχών Υγείας 8.500 γιατροί του ΙΚΑ», λέει στην «Ε» ο Γιάννης Μπασκόζος, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Τι εννοεί ο υπουργός όταν λέει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα κρατούν από τα φαρμακεία ένα ποσοστό κυμαινόμενο 0,5-8%, όταν πληρώνουν στην ώρα τους, όταν το ποσοστό αυτό για τους βιομηχάνους είναι 4%, σταθερό;» τονίζει ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Το πολυνομοσχέδιο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις», που παρουσίασε την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έχει προβληματίσει γιατρούς και φαρμακοποιούς. Και οι δύο κλάδοι ελπίζουν σε εξηγήσεις σήμερα κατά τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού.

Εργασιακές σχέσεις

«Οκτώμισι χιλιάδες γιατροί του ΙΚΑ είναι στον αέρα. Αγνωστες οι μελλοντικές εργασιακές τους σχέσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Πού και πώς θα εργάζοται στον νέο Οργανισμό Παροχών Υγείας, που ανακοινώνει το πολυνομοσχέδιο», επισημαίνει ο Γιάννης Μπασκόζος.

Ο νέος Οργανισμός Παροχών Υγείας είναι το νέο νομικό πρόσωπο του πολυνομοσχεδίου Λοβέρδου -ελέγχεται από το υπουργείο Υγείας- στο οποίο θα υπαχθούν κέντρα Υγείας, γιατροί και διοικητικοί όλων των ασφαλιστικών φορέων.

«Αδιευκρίνιστοι οι όροι κάτω από τους οποίους θα εργαστούν στον νέο οργανισμό γιατροί και διοικητικοί. Οι γιατροί του ΙΚΑ, για παράδειγμα, θα δουλεύουν στα ιατρεία του ΙΚΑ, όπως εργάζονται σήμερα ή θα εργάζονται όπως οι γιατροί του ΟΑΕΕ στα δικά τους ιατρεία. Τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα θα χαθούν; Η συγχώνευση αυτή υπό τον νέο οργανισμό σημαίνει και περιορισμό των θέσεων εργασίας για γιατρούς και διοικητικούς;

Διότι όταν παύει να υπάρχει ένας οργανισμός στον οποίο προσφέρεις υπηρεσίες, χάνονται και το δικαίωμα στη θέση εργασίας, η μονιμότητα, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Δεν ξεκαθαρίζει τίποτα από τα παραπάνω το πολυνομοσχέδιο», προσθέτει ο Γιάννης Μπασκόζος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, «το πολυνομοσχέδιο αναφέρει ότι ο οργανισμός αυτός θα αγοράζει υπηρεσίες από φορείς του Δημοσίου όπως είναι τα εξωτερικά ιατρεία των κέντρα υγείας, συμβεβλημένους γιατρούς και από ιδιώτες επιχειρηματίες. Αυτό το παράθυρο που αφήνει το πολυνομοσχέδιο ανοιχτό τι σημαίνει; Οτι θα αγοράζει ο φορέας από ιδιώτες μεγαλο-επιχειρηματίες που θα φτιάξουν ιδιωτικά πολυϊατρεία και θα κλείσει τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες που παλεύουν να επιβιώσουν; Η μάχη αυτή συνεχίζεται χρόνια με το μικρό ακτινολογικό εργαστήριο της γειτονιάς να πιέζεται από την εξάπλωση των μεγάλων διαγνωστικών κέντρων».

Το πολυνομοσχέδιο, αναφέρει ο Γ. Μπασκόζος, δεν ξεκαθαρίζει ούτε ποια θα είναι η σχέση του νέου οργανισμού με την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων. Από τη στιγμή που δημιουργείται ενιαίος φορέας για την οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν μπορεί να μείνουν έξω τα ιδιωτικά απογευματινά εξωτερικά ιατρεία.

Υπερωρίες

«Τι εννοεί ο υπουργός όταν λέει ότι θα ανοίγει το 40-100% των φαρμακείων τα Σάββατα με ευθύνη του περιφερειάρχη; Θα ανοίγουν τα φαρμακεία χωρίς να είναι τα ιατρεία και τα ασφαλιστικά ταμεία ανοιχτά. Να κάνουμε τι; Τη στιγμή που δεν λειτουργούν ιατρεία και ασφαλιστικά ταμεία ποιος είναι ο σκοπός τού να ανοίγουμε τα Σάββατα; Ούτως ή άλλως τα Σάββατα έχουμε διπλάσιες εφημερεύσεις από τις άλλες ημέρες. Το άνοιγμα δε των φαρμακείων τα Σάββατα σημαίνει προσωπικό, άρα υπερωρίες. Πώς θα βγουν τα έξοδα αυτά. Ποιο είναι το σκεπτικό;» διερωτάται ο Κ. Λουράντος.

Αλλο ένα θέμα που προβληματίζει τους φαρμακοποιούς έχει να κάνει με την «έκπτωση στα ασφαλιστικά των Ταμείων», που αναφέρει το πολυνομοσχέδιο. «Οταν τα Ταμεία πληρώνουν στην ώρα τους θα κρατούν ένα ποσοστό κυμαινόμενο 0,5-8%», εξηγεί ο Κ. Λουράντος. «Την ίδια ώρα το ποσοστό αυτό για τους βιομηχάνους είναι 4%, σταθερό. Είναι δυνατόν για εμάς να είναι κυμαινόμενο και μάλιστα τόσο υψηλό;» αναφέρει.

Ο κλάδος πάντως «περιμένει να πληρωθεί από τον Απρίλιο», προσθέτει ο Κ. Λουράντος: «Ο υπουργός Υγείας δήλωσε χθες ότι θα πληρωθούν τα χρέη, των 6 μηνών, στο επόμενο 15νθήμερο. Ιδωμεν». *

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι,
αν τώρα δεν αντιδράσουμε δυναμικά και μαζικά έχουμε χάσει τα πάντα.
Ακόμα και ο πιο επιφυλακτικός
ας πάψει να αυταπατάται.
Το μέλλον που μας επιφυλάσσουν
είναι μαύρο
και για μας και για τα παιδιά μας.
Προτείνω να συσταθούν απεργιακές επιτροπές που θα ενημερώνουν
συναδέλφους και ασφαλισμένους
και θα περιφρουρούν την απεργία.
Με κάποιο τρόπο, νομίζω οτι πρέπει,
επιτέλους,
να παραδώσουμε στη χλεύη
τους απεργοσπάστες
και τους χειροκροτητές
των κυβερνητικών σχεδίων.
Τέλος, ο "ειλικρινής διάλογος" για
την πρωτοβάθμια είναι δευτερεύον
(αφήστε που μετράει σχεδόν αιώνα).
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ μέχρι να διασφαλιστούν τα δικαιώματά μας,
εργασιακά και ασφαλιστικά!

Ανώνυμος είπε...

Η μεγαλύτερη απόδειξη και για τους πλέον δύσπιστους ότι μηχανεύονται τρόπους για την υποβάθμιση αν όχι πλήρη εξόντωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων , είναι η μέχρι τώρα στάση τους.
Τι πιο απλό για τον υπουργό να βγει και να διαψεύσει κάθετα κάθε αρνητικό σενάριο και να δεσμευτεί προσωπικά για την διασφάλιση της εργασιακής μας σχέσης.
Θα σταματούσε άμεσα την απεργία και την ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων .
Γιατί δεν το κάνει , τι μηχανορραφούν πάλι πίσω από την πλάτη μας;

Ανώνυμος είπε...

Να τι μηχανορραφούν πίσω από την πλάτη μας:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=83527148

Ανώνυμος είπε...

Αποδόμηση της άθλιας προπαγάνδας περί δημοσίων υπαλλήλων
και όχι μόνο.

Συνάδελφοι, μην τρώτε όσα σας σερβίρουν τα ΜΜΕ.

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/12/09/to-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82/#more-17229

Ανώνυμος είπε...

http://www.ethnos.gr/summary.asp?catid=11419&subid=2&pubid=45864949

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι,
οι εργασιακές μας σχέσεις κινδυνεύουν άμεσα.Το σχέδιο Νόμου γιά την ΠΦΥ που ενέκρινε το Υπ.Συμβούλιο(3-12-10) δεν αναφέρει ούτε την δομή και λειτουργία του συστήματος,ούτε και γιά τις εργασιακές σχέσεις του ιατρικού προσωπικού.Το 2001 αντίστοιχα είχαν δημοσιοποιήσει με σαφήνεια τια σχέδιά τους και ξεσηκώθηκε όλος ο ιατρικός κόσμος.Όπως καταλαβαίνετε τέτοια ''λάθη'' δεν τα κάνουν σήμερα.Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός του πρώιμου διασυρμού των γιατρών στα ΜΜΕ δείχνει ότι ο αγώνας μας είναι δύσκολος.Είμαι όμως αισιόδοξος,αρκεί να μη χαλαρώσουμε!
Παν.Ψυχάρης

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η σχέση μας ως δημόσιοι υπάλληλοι (μόνιμοι και αορίστου χρόνου ) ενός ΝΠΔΔ πιστεύω ότι αποτελει και το ισχυρότερο όπλο μας απέναντι στην διαφαινόμενη αρνητική στάση του υπουργείου.
Έχουν δεσμευτεί στην μη απόλυση μονίμων-αορίστου χρόνου υπαλλήλων , πόσο μάλιστα και σε έναν τομέα όπως αυτόν της υγείας .
ΠΡΟΣΟΧΗ μην υπονομευτεί ο αγώνας μας από τους γνωστούς "συνταγογράφους" που θα είναι έτοιμοι να απεμπολήσουν δικαιώματα και εργασιακές κατακτήσεις προκειμένου να διατηρήσουν οπως και να ναι το συνταγολογιάκι τους!
ΥΓ Δεν θα ξεχάσω οταν σε συνέλευση κατα την διάρκεια των αγώνων το 2001 ακουσα σε πηγαδάκι συναδέλφους να λενε" βρε ας μας κρατήσει στο ΙΚΑ και τζάμπα , φτάνει να έχουμε πρόσβαση στο συνταγολόγιο "

Ανώνυμος είπε...

http://prezatv.blogspot.com/2010/12/4_1447.html

Pou einai o ISA, oeo?

Ανώνυμος είπε...

Καταγγελία της ΠΑΣΠ Ιατρικής για το όργιο καταστολής σε βάρος των μελών του Σ.Φ.Ι.Α.

Αθήνα, 7.12.2010

Η σημερινή ημέρα βρίσκει τον Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας «Γρηγόρης Λαμπράκης» στα Δικαστήρια της Ευελπίδων να διαμαρτύρεται ειρηνικά για την άμεση απελευθέρωση του συναδέλφου μας φοιτητή Ιατρικής, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια της χτεσινής πορείας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, και προσήχθη στην Εισαγγελία για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του.

Η απάντηση της αστυνομίας στα χτεσινά επεισόδια που προκλήθηκαν από τους συνήθεις αγνώστους -γνωστούς ήταν η επίδειξη βαρβαρότητας εις βάρος φοιτητών και η σύλληψη αθώων πολιτών που εκείνη την ώρα διαδήλωναν δημοκρατικά εις μνήμην του δολοφονηθέντος ΑλέξανδρουΓρηγορόπουλου. Ανάμεσα σε αυτούς και ο συνάδελφος μας φοιτητής Ιατρικής, στον οποίο απαγγέλθηκε πλαστό κατηγορητήριο.

Ενώ λοιπόν ο Σ.Φ.Ι.Α. διεκδικούσε ειρηνικά την απελευθέρωση του συμφοιτητή μας, οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν παρατεταγμένες στο χώρο των Δικαστηρίων, αναίτια και απρόκλητα προέβησαν σε όργιο καταστολής εις βάρος μας. Συγκεκριμένα, με γκλομπ, γροθιές και κλοτσιές επιτίθενται άναδρα σε βάρος των παρευρισκομένων φοιτητών και φοιτητριών, εκδιώκοντας μας με τη βία από το χώρο των δικαστηρίων.

Η τυφλή, ωμή αστυνομική βία οδηγεί σε τραυματισμό πολλούς συμφοιτητές μας, μερικοί εκ των οποίων διακομίστηκαν σε Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Παράλληλα, συμφοιτητές μας προσήχθησαν προσωρινά και αφέθησαν ελεύθεροι.

Έπειτα, διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδιζαν παράνομα την παρουσία των φοιτητών Ιατρικής εντός του χώρου των δικαστηρίων.

Εμάς, τους φοιτητές Ιατρικής, η κατάχρηση αστυνομικής βίας και η βάρβαρη, αναίτια και αντιδημοκρατική κρατική καταστολή μάς ξεχειλίζει από οργή. Για όσους παρευρίσκομασταν εκεί, κατέστη απόλυτα σαφές ότι η διάθεση των δυνάμεων ΜΑΤ δεν ήταν παρά η εκτόνωση και η καταστολή ακόμη και της ειρηνικής διαμαρτυρίας.

Φαίνεται ότι τα θλιβερά περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας όπως τα πράσινα παπούτσια, η ζαρντινιέρα, η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δυστυχώς επαναλαμβάνονται, πλήττοντας εκ νέου το κράτος Δικαίου και φαλκιδεύοντας την Δικαιοσύνη, μέχρι και στο χώρο άσκησής της.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας να αναλάβει τις ευθύνες της. Ευθύνες που αφορούν τόσο στις πολιτικές εντολές σχετικά με τον κατασταλτικό τρόπο δράσης των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στο δικαίωμα στη διαδήλωση, όσο και στην προεκλογική δέσμευση της τωρινής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για δημοκρατική αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, η οποία ως φαίνεται έχει λησμονηθεί.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία.

Δηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο μας που κατηγορείται ψευδώς και άδικα.

ΠΑΣΠ Ιατρικής Αθήνας

Ανώνυμος είπε...

"Το κατώφλι της φτώχειας σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. υπολογίζεται στα 6.897,30 ευρώ ετησίως ανά άτομο και στα 14.484,40 για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δυο εξαρτώμενα παιδιά κάτω των 14 ετών."

740,00 x 12= 8.880,00

υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν πως υπάρχουν περιθώρια για αδράνεια;

JOHN BASKOZOS είπε...

καλοί μου συνάδελφοι γιατί τόση ανωνυμία; βάλτε καποιο ψευδώνυμο τουλάχιστον για να ξέρουμε ποιός απαντά σε ποιόν γιατί όλο ανώνυμος φαίνεται.. κατά τα λοιπά συνεχίστε την κριτική τα σχόλια και τις προτάσεις, είναι πολυτιμα!

Ανώνυμος είπε...

Ok, John!

Και χωρίς όνομα...
υπάρχω

και στέλνω δωράκι για το ξενύχτι σου

http://www.youtube.com/watch?v=40uOld6Ne-k&feature=related

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=231948

για την αναδημοσίευση,
"ο άνθρωπος του μόχθου"

(με βρίσκετε και στο youtube)

JOHN BASKOZOS είπε...

ευχαριστώ και για το δωράκι και για τη συμμετοχή.
1.ενημερώνουμε τους πάντες για την απεργία ,το απεργιακό πλαίσιο καιτις προοπτικές μας.
2.κάνουμε καλή αρχή με μαχητική μαζική αυτοπρόσωπη παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση στις 15/12 11.30 στο μουσείο.αν καταφέρουμε να είμαστε αρκετοί και να έχουμε και το πανώ μας θα σημαίνει πως δεν είμαστε μόνο λόγια..
με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Nikos είπε...

Θέλω και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω τους διαχειριστές του blog για την ευκαιρία που μας δινουν για ανταλλαγή απόψεων και την δυνατότητα επικοινωνίας σε ένα τόσο κρίσιμο διάστημα για την χώρα και τον κλάδο.
Θα ήθελα να τονίσω δυο πράγματα με την ευκαιρία.
α) Είναι σημαντικό να περιφρουρηθεί η απεργία και κυρίως να γίνει ενημέρωση και των μονίμων συναδέλφων ότι πέραν της συναδελφικής αλληλεγγύης τα αρνητικά σχέδια που απεργάζονται αφορούν και αυτούς και πρέπει να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.(γιατί βλέπω και ακούω από φίλους σε υποκαταστήματα μια μειωμένη διάθεση συμμετοχής εκ μέρους τους)
β)Προσπαθείστε περισσότερο στον επικοινωνιακό τομέα.Δεν είναι δυνατόν μια απεργία τόσων ημερών σε έναν τομέα που θα προκαλέσει χιλιάδες προβλήματα να μην έχει βρει την θέση της στις στήλες των μεγάλων ΜΜΕ.Απαιτείστε και να είστε έτοιμοι να βγείτε σε παράθυρα στα κανάλια όταν θα δώσουν το νέο από την πλευρά της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.Δεν θα ήταν καθόλου άσχημο αν προκύψει και κανένας τηλεοπτικός διάλογος με εκπροσώπους του υπουργείου(το ΙΚΑ και ο Σπυρόπουλος δεν νομίζω ότι έχει να μας πει τίποτα πια)
Συγνώμη αν σας κούρασα και είμαι σίγουρος ότι όπως και το 2001 ο σύλλογος θα σταθεί δυναμικά και μαχητικά στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Nikos,
ως (μοχθηρός) άνθρωπος του μόχθου
ταλανίζομαι από μύχιες σκέψεις
για με την αντιμετώπιση του ζητήματος της "μειωμένης διάθεσης
για συμμετοχή".
Η φαντασία μου, ως τώρα, περιορίζεται σε τπτ ροχάλες
και άλλα μετριοπαθή.
Όταν και αν η μειωμένη διάθεση εκφρασθεί έμπρακτα
με ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ απεργοσπασία...
σκέφτομαι να αναρτώ στην είσοδο
του δικού μου ΙΚΑ κατάλογο:
Σήμερα ΔΕΝ απεργούν οι.....

Συμφωνώ και με τις 2 προτάσεις σου και ειδικά ως προς την τελευταία θα ήθελα να προσθέσω την ανάγκη
παρουσίας,
τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής, ανθρώπων με επικοινωνιακές ικανότητες (ευφράδεια πχ).

Ήθελα επίσης να ρωτήσω τους διαχειριστές αν έχει γίνει προσπάθεια προσέγγισης για αξιοποίηση έμπρακτης συμπαράστασης
από συλλόγους συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ ή σχετικών σωματείων.
Υπήρξαν πρόσφατα τέτοιες,
π.χ. στη Νίκαια.
Ολιγόωρες καταλήψεις νομίζω.
Έχουμε πόλεμο,
γιατί να μην έχουμε συμμάχους;

JOHN BASKOZOS είπε...

για την παρουσία μας στα ΜΜΕ να είστε σίγουροι πως είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε , πάντα βέβαια μας απέφευγαν. κάποιες παρουσίες ήδη υπήρξαν και τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα. στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ύπήρξε ήδη κίνηση συμπραξης από σωματεία συνταξιούχων. χρειάζεται πράγματι πολλή δουλιά ακόμα να γίνει.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=v12Zj_Wf2Tg&feature=player_embedded#!

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=11210

για την αναδημοσίευση,
ο άνθρωπος του μόχθου

Ανώνυμος είπε...

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5960733&publDate=20/11/2010

Περιστέρι, Καλλιθέα, Νέος Κόσμος:
μεγάλες μονάδες που θα μπορούσε να είχε δουλευτεί το θέμα και να είχε
την επιθυμητή απήχηση...

Ο άνθρωπος του μόχθου καληνυχτεί!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=84123148

Η "Ημερησία" δεν έχει ενημερωθεί για την απεργία!
Δεν εστάλησαν Δ.Τ. ;

Nikos είπε...

Εδω που τα λέμε δεν εχω δει ή ακουσει μεχρις στιγμης σε κανένα μέσο
αναφορά στην απεργία μας.
Μηπως και να στέλναμε και ατομικά οπου μπορούμε σε ενημερωτικά site
την ανακοινωση-προκηρυξη της απεργίας;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Nikos,

ίσως και κάποιοι, λέω εγώ τώρα,
να μην είναι και πολύ ορεξάτοι
να τρέξουν πραγματικά την απεργία.
Όχι οτι δεν θέλει κόπο να κολλήσεις
αφίσες, να στείλεις sms,
να αναρτήσεις σε blog
και σε website.
Μήπως είδες κανένα κλιμάκιο σε ΙΚΑ
για ενημέρωσή μας;
Εγώ πάντως δεν είδα.
Ε,ούτε και οι συντάκτες των ΜΜΕ είδαν(εγκαίρως) δελτίο τύπου, καθώς φαίνεται.
Μακάρι να κάνω λάθος.
Αλλά και το οτι σκέφτηκες την ατομική πρωτοβουλία
δείχνει ακριβώς
το έλλειμμα των ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργάνων μας,
τουλάχιστον στην τωρινή κρίσιμη
συγκυρία.

Χαιρετώ,
με την ελπίδα να διαψευστώ.

Α(νθρωπος)Τ(ου)Μ(όχθου)
εις το εξής, για συντομία, ΑΤΜ

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Χαίρομαι να βλέπω νέους φέρελπις στο μίζερο χώρο μας. Οι ανωμυμίες σπάνε με τον καιρό. Τα αφεντικά που κρατούν υποβαθμισμένη και αναποτελεσματική την ΠΦΥ θυμούνται την μεγάλη απεργεία του 1985 και την 3μηνη του 2003. Ο Σπυρόπουλος φημίζεται για το τι ανθρωπάκι υποτακτικό είναι και βέβαια η θητεία του εκτος των άλλων θα χαρακτηριστεί από τη μεγάλη φυγή έμπειρων διοικητικών, την εξαφάνηση των εισφοροεισπράξεων και την εξαφάνιση των αποθεματικών του ταμείου. Δεν μιλάμε για τρέχουσα διοικηση ή διαχειρηση προβλημάτων μιλάμε για λεηλασία συνέχιση των 4 σφογγοκολάριων της ΝΔ. Κατω από αυτό το μάτι πρεπει να δείτε την επιτυχία ή οχι της απεργίας μας,αν και λιγο βιαστική. Αυτοί οι απατεώνες στο χώρο της υγείας γίνονται και εγκληματίες περιμένετε γρηγορα να καταρρεύσουν από τα ιδια τα αφεντικά τους ΕΚΤΟΣ.Θα καταλάβουν πόσο άχρηστοι είναι για τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε και αυτό:
Οι ιδιωτικές μπίζνες των γιατρών του ΙΚΑ

και επιτέλους μαζέψτε αυτούς τους αχρείους ¨γιατρούς - έμπορους", για να πείσετε και τους ταλαίπωρους ασφαλισμένους για τον αγώνα σας!

Φιλικά

Nikos είπε...

Γιατροί χρησιμοποιούν το ΙΚΑ για να εξασφαλίζουν πελατεία στα ιατρεία τους!!!
Καθηγητές χρησιμοποιούν τα δημόσια σχολεία για να εξασφαλίζουν ιδιαίτερα μαθήματα!!!
Εφοριακοί χρησιμοποιούν την θέση τους για να εκβιάζουν επιχειρηματίες και φορολογούμενους!!!!!
Αστυνομικοί χρησιμοποιούν την εξουσία τους για να εκβιάζουν και να πλουτίζουν από παράνομες δραστηριότητες!!!!
Δικαστικοί χρησιμοποιούν την θέση τους για να.......
Τελωνειακοί χρησιμοποιούν την θέση ...........
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΥΠΟΥΛΑ ,ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΤΙΜΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΟΝΩΝ
Φίλε ανώνυμε τόσο αγαθός είσαι;

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Κάποτε οχι μακριά η εφημερίδα του Κιτσου έλεγε Κοκαλίνους τους ενσωματωμένους με πολύ χρήμα δημοσιογράφους, που υπογράφουν σήμερα στο Εθνος φανταστικούς εχθρους πχ γιατρούς ΙΚΑ για να συσκοτίσουν τα κέρδη Βγενόπουλου,Αποστολόπουλου,Κοντομηνά, Λιακουνάκου, Σάλλα,Alapis,Novartis,Glaxo kai λοιπών μονοπωλιακών δυνάμεων.
Το 2003 ενωπιον του ΔΣ ΙΚΑ ειχα αποκαλύψει προσωπικά στον ανεκδιηγητο Νεκτάριο ότι από τους 100 πολυσυνταγογραφούντεσ Ικα γιατρούς οι 15 ήταν λαμόγια προστατευόμενα από υπουργούς ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι ήταν γιατροί που δούλευαν για 3 για να καλύψουν κενά της ΠΦΥ. Το ίδιο και φέτος με τους 260 του Βήματος, οι 13 στην πρώτη κατηγορία των φασονατζήδων και οι υπόλοιποι άτομα που τιμούν τον τίτλο του γιατρού σαν την Αγγ.Γκότση με το δημοσιευμένο εξώδικο που μιλάει για τη Νέα Σπιναλογκα που επιφυλάσουν στη γιαγιά των 400 ευρώ οι σημερινοί του ΠΑΣΟΚ Μνημονιακοι,Μοσιαλος Κυριόπουλος,Τούντας,Σπηλιώτης κλπ συτιζόμενοι στο Πρυτανείο.
Την ίδια ώρα το 184 λαμβάνει για λειψές υπηρεσίες 14 εκατ το 9μηνο, ομολογώ καθυστερημένα συμφερόντων του ιδίου που παιρνει ΟΠΣ, taxis,govgr, λιμανια,τελωνεία και "ανταγωνιζόταν" τη Siemens στους διαγωνισμούς δημοσίου.
Γνωστή Μητσοτακε΄κη εταιρεία πηρε 31-3-2010 το σκανάρισμα συνταγών ΙΚΑ έναντι σχεδόν 3 εκατ για ένα χρόνο δουλιά που ριγμένη εδώ η Intracom θα την έκανε προ 3ετίας για 300.000 χιλιάδες ευρώ.Ασε τις εταιρείες ασφάλειας και καθαριότητας και προμηθειών υλικών έπρεπε να μιλάω επι μέρες.
Λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για τους σκληρά εργαζόμενους γιατρούς ΙΚΑ και κρατούν την υγεία 5,5 εκατ ασφαλισμένων,εστω με κενά και αδυναμίες. Ναι το ομολογώ το καλύτερο φακελλάκι που πήρα το τελευταίο τρίμηνο ήταν ένα πιάτο ψιλοκομμένο πατσά με το σχεικό σκορδοστούπι από ευγνωμονούσα Σμυρνιά........σε τάπερ!

Nikos είπε...

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231070995
Προσέξτε ιδιαίτερα την για μια ακόμη φορά προσπάθεια διαφοροποιήσης των μονίμων γιατρων απο τους αορίστου χρόνου καθώς καιτην διαφοροποίηση της αντιμετώπισης των εργαζομένων με σύνβαση αορίστου χρόνου απο τους γιατρούς αορίστου χρόνου.:
"Οι µόνιµοι γιατροί, οι νοσηλευτές, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό των νοσοκοµείων του ΙΚΑ µεταφέρονται στο ΕΣΥ µε την ίδια εργασιακή σχέση, όπως και το απασχολούµενο προσωπικό µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Αντίστοιχα, στους γιατρούς και οδοντιάτρους µε σύµβαση εργασίας αορίστου χρόνου δίνεται η δυνατότητα ένταξής τους στο ΕΣΥ, αφού ωστόσο προηγηθεί αξιολόγηση των προσόντων τους."
Επίσης :
"Στο µικροσκόπιο όµως µπαίνουν οι συµβάσεις µε γιατρούς και οδοντιάτρους, καθώς όπως αναφέρεται στο σχετικό σχέδιο νόµου, τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας θα πρέπει να προσδιορίσουν το πλαίσιο και τις ανάγκες του συστήµατος υγείας αλλά και τα κριτήρια πιθανής διατήρησης παρόµοιων συµβάσεων. "
Ειναι πιστεύω και σαφές οτι παρόμοια ρύθμιση ειναιεκτός απο άθλια και παράνομη
(καταργεί την αρχή της ισης αντιμετώπισης που ορίζει το σύνταγμα αλλα και πουθενά δεν γινεται διαχωρισμός απο τον νόμο ανάμεσα σε μονίμους και αορίστου χρόνου σε περίπτωση κατάργησης της υπηρεσίας που υπηρετούν),
Ο αλέκος παπαδοπουλος ξαναχτυπα !!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, DIONYSOS!
Μου άρεσε η τελευταία ανάρτησή σου.
Στις τελευταίες γραμμές
("σχεικό" σκορδοστούπι)
παραπέμπεις εμμέσως
στο ο-σχεικό ανάλογο
που μας ετοιμάζει ο Loverδος :p
Εύχομαι να το γευτούν
πρώτοι (και μόνοι)
οι σημερινοί απεργοσπάστες!!!
ΑΤΜ

* Καλή η σημερινή παρουσία
στο alter του Βλασταράκου
και του Μπασκόζου στο 105,5.
Ανεβάζω την τελευταία
http://stokokkino.gr/ekpompes/lathranagnoseis/2010-12-13.mp3/view

στο 00.44.00

Ανώνυμος είπε...

to whom it may concern

http://www.youtube.com/watch?v=TVFpUcHioTU

αφιερωμένο!

Nikos είπε...

Άκουσα από το link του συναδέλφου την συνέντευξη Μπασκόζου και την βρήκα για μια ακόμη φορά εξαιρετικά καλή και στοχευμένη στο κύριο θέμα που είναι η απειλή των εργασιακών μας σχέσεων!
Θέλω και πάλι να επισημάνω κάποια σημεία - σκέψεις που χωρίς να είμαι ειδικός θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσουν
Α)Δεν έχουμε κατάργηση του ΙΚΑ αλλά ένταξή του στον νέο φορέα ΠΥ

Β)Ακόμα και σαν κατάργηση όμως να το πάρουμε (που επιμένω νομικά ή νομικίστικα αν θέλετε δεν είναι) υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης για την μη απώλεια εργασιακών θέσεων υπαλλήλων μονίμων και αορίστου χρόνου ακομα ακόμα και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (πχ σε πλήρη κατάργηση οργανισμών) ,πόσο μάλλον στον στενό δημόσιο τομέα που ανήκει το ΙΚΑ σαν ΝΠΔΔ.
Υπαναχώρηση από αυτή την δέσμευση και μάλιστα στο στενό δημόσιο θα δημιουργούσε προηγούμενο βόμβα για χιλιάδες εργαζομένους.

Γ)Ακόμα όμως και σε περίπτωση τέτοια , δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται εργαζόμενοι με διαφορετικό τρόπο .
Άλλοι αορίστου χρόνου (διοικητικοί ,νοσηλευτές κτλ ) να μεταφέρονται άνευ όρων στο νέο φορέα και οι αορίστου χρόνου γιατροί όχι.
Οι μόνιμοι γιατροί να μεταφέρονται στον νέο φορέα και οι αορίστου χρόνου συνάδελφοί τους όχι .(ο νόμος δεν αναφέρει σε περίπτωση κατάργησης υπηρεσίας διαφοροποίηση αντιμετώπισης ανάμεσα σε αορίστου και μονίμους)
http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_gen/8_kodikas_dimosion_ypallilon_148-168.htm
αρθρο 155

Ανώνυμος είπε...

Nikos,

η αισιοδοξία είναι καλό πράγμα
αλλά πραγματικά πείθεσαι ακόμα
από τις όποιες "δεσμεύσεις";
Τον Παμπούκη-λαγό δεν τον άκουσες;
Εξάλλου,
το θέμα μας δεν πρέπει
να περιορίζεται
στο πόσοι και πώς θα σωθούν.
Τέτοια διαπραγμάτευση
είναι επιλογή βαρειάς ήττας.
Το κρίσιμο είναι να εργάζονται ΟΛΟΙ
(και οι απολυμένοι έργου).
Αν μπούμε στο τριπάκι
να παζαρέψουμε πόσων το κεφάλι θα σωθεί, χάσαμε!
Αναλογίσου παρόμοιες τακτικές
τι μας στοίχισαν μέχρι τώρα.

Φιλικά, ΑΤΜ.


*
Παρακαλώ θερμά τον κ. Μπασκόζο
να έχει στη συγκέντρωση στο Μουσείο
το καταστατικό του Συλλόγου
προκειμένου να διαπιστώσω
αν προβλέπεται διαδικασία
για τους μη απεργούς - μέλη του,
γιατί, σε αυτή την περίπτωση, προτίθεμαι να ζητήσω επισήμως
την ενεργοποίησή της.
Τέρμα με τις σάχλες του τύπου "έχω οικονομικό πρόβλημα". Όλοι έχουμε!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νίκο, δεν είμαι αγαθός, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ είμαι, εδώ και 20 κάτι χρόνια (εκτός αν ασφαλισμένος στο ΙΚΑ σημαίνει αγαθός, για τους γιατρούς του ΙΚΑ, ελπίζω όχι). Μιλάω από προσωπική εμπειρία, η οποία δυστυχώς δεν είναι η καλύτερη.

Αρκετές φορές έχω δεχτεί τις "παροτρύνσεις" γιατρών του ΙΚΑ για να πάω στο ιατρείο τους. Μην μου πεις ότι δεν έχεις ακουστά για τέτοια (καθημερινά) περιστατικά, γιατί δεν θα σε πιστέψω. Και δεν έγινε μια και δυο φορές για να τα αντιμετωπίσω ως "μεμονωμένα περιστατικά" (Λες να είμαι τόσο άτυχος που να συμβαίνουν σε εμένα μόνο; Μακάρι)

Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ των μέτρων, αλλά να σου πω την αλήθεια στην απεργία μεθαύριο με προβληματίζει το ότι θα "συμπορευτώ" με αυτόν που μου έδινε την κάρτα του ιατρείου του στο ΙΚΑ.

Φιλικά και πάντα στο πλευρό όσων δίκαια αγωνίζονται!

Ο ανώνυμος
από 12 Δεκεμβρίου 2010 11:27 μ.μ.

Nikos είπε...

Φίλε μου ίσως δεν κατάλαβες το νόημα του σχολίου μου , και με χαρά μου να προσπαθήσω να γίνω σαφέστερος.
Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός τέτοιων άρθρων που ως δια μαγείας εμφανίζονται ως προπομποί νομοσχεδίων που επιχειρούν χωρίς κοινωνικό διάλογο να συντρίψουν δικαιώματα και κεκτημένα εργαζομένων.
Απευθύνονται στο θυμικό και στην υποσυνείδητη αντίδραση του πολίτη που και βέβαια έχει συχνά πολύ αρνητικές εμπειρίες από την συναλλαγή του με τον δημόσιο τομέα είτε λόγω της απαράδεκτης στάσης διεφθαρμένων ή αδιάφορων υπαλλήλων -λειτουργών είτε από την κακοδιοίκηση και την στοχευμένη δυσλειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.
Εκεί έρχεται το κατάλληλο αρθράκι με την μικρή ή μεγάλη υπερβολή του και τελικά καταλήγουμε να συζητάμε για το αν και πόσοι γιατροί του ΙΚΑ κατευθύνουν κόσμο στα ιατρεία ή συνταγογραφουν κατευθυνόμενα (γιατί βέβαια κανείς δεν αρνείται ότι αρκετοί το κάνουν) και όχι αν η υγιής πλειοψηφία αυτών των εργαζόμενων δικαιούνται μετά από 10-15-20 χρόνια να μην πεταχτούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες στον δρόμο , ή επίσης αν η υγεία πρέπει να μείνει δημόσια και δωρεάν και να μην δοθεί λάφυρο στα χέρια αναμενόντων ιδιωτών -αρπακτικών.
Διαφθορά και απαράδεκτη συμπεριφορά υπάρχει και σε μερίδα εργαζόμενων σε όλες αυτές τις κατηγορίες που ενδεικτικά ανέφερα.
Έχεις μήπως καλύτερες εμπειρίες στην πολεοδομία , στην εφορία ,στα δικαστήρια , στην αστυνομία , στα νοσοκομεία;
Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για να αφαιρεθούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα συνολικά με απόδοση συλλογικής ευθύνης .
Σε αυτήν την παγίδα πιστεύω ότι έπεσες και για αυτό χρησιμοποίησα αυτό τον χαρακτηρισμό ,χωρίς να έχω την παραμικρή διάθεση να σε θίξω και ασφαλώς σου ζητώ συγνώμη αν έτσι το εξέλαβες.

JOHN BASKOZOS είπε...

στη χτεσινή κοινή συνέντευξη τύπου ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ-ΣΥΣΥΙΚΑΤ έδωσαν τηλεοπτική συνέντευξη ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ-ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ.είδατε κάτι στην τηλεόρασ;;(ΜΕΓΑ,ΑΝΤΕΝΝΑ.ΑΛΦΑ)

Ανώνυμος είπε...

όχι, δεν είδαμε αλλά ελπίζουμε
του χρόνου τέτοιο καιρό :)

http://img228.imageshack.us/img228/2899/backtothefuture.jpg

ATM

Ανώνυμος είπε...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=221586&cid=6