Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ(ΑΡ.ΠΡΩΤΟΔ.1874/01)
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (210-4132242 6976603109
e-mail:sysi@otenet.gr
Πειραιάς 07/12/2010 Αρ.Πρωτ.73
ΑΠΕΡΓΙΑ 13 -14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ & 16-17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Συνάδελφοι, οι μέρες που έρχονται είναι ιδιαίτερα κρίσιμες ακόμα και για την διατήρηση των εργασιακών μας σχέσεων στο Ι.Κ.Α.
Το προσχέδιο Νόμου για την Π.Φ.Υ που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Υπ.Συμβούλιο (3/12/2010) προβλέπει ένταξη του Ι.Κ.Α –ΕΤΑΜ σε ένα ενιαίο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας (Οργανισμός Παροχών Υγείας –Ο.Π.Υ).
Στο προσχέδιο δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους ήδη υπηρετούντες γιατρούς του Ι.Κ.Α.
Καλούμαστε, όλοι οι γιατροί του Ι.Κ.Α, να πάρουμε ατομικά και συλλογικά τις ευθύνες μας και να αντισταθούμε στα σχέδια που, με μοναδικό κίνητρο την εξοικονόμηση πόρων ,έρχονται να υποβαθμίσουν τις Υπηρεσίες Υγείας και να πλήξουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις και προβάλλουμε τα αιτήματα μας για:
Να σταματήσει η παραπέρα υποβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας του ΙΚΑ.
Να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι συμβασιούχοι και να προσληφθούν όσοι ακόμα χρειάζονται σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις των αρμοδίων.
Να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των γιατρών του ΙΚΑ με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας τους.
Να σταματήσει η συκοφαντική επίθεση κατά των γιατρών.
Να γίνει ειλικρινής διάλογος για την προοπτική της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

2 σχόλια:

JOHN BASKOZOS είπε...

συναδελφισες και συνάδελφοι είναι πολύ ευχάριστο που γίνονται σχόλια και ανταλλαγή απόψεων στον ιστοτοπο μας. συνεχίστε αλλά κάντε και ότι είναι δυνατόν για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να συμμετεχουν.χαιρετω

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ πολύ σωστή και σημαντική την ξεκάθαρη αναφορά στην διασφάλιση των εργασιακών μας σχέσεων στο νέο φορέα που δημιουργείται (κάτι που δεν αναφερόταν ξεκάθαρα στην ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)
Θα ήθελα ακόμα να επισημάνω ότι θεωρώ πολύ σημαντικό να έχουμε και εμείς ξεκάθαρη θέση και πρόταση για το μέλλον μας στην νεα κατάσταση που δημιουργείται και να μην περιμένουμε παθητικά να αξιολογήσουμε τις όποιες λύσεις εμφανίσει το υπουργείο.