Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Ανακοίνωση συλλόγου συμβασιούχων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ(ΑΡ.ΠΡΩΤΟΔ.1874/01)
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (210-4132242 6976603109
FAX: 2104132242 e-mail:sysi@otenet.gr
Πειραιάς 21/07/08
Αρ.Πρωτ.32
ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤA ή ΔΟΛΟΣ ;
Αντισυνταγματικό έκρινε με την υπ΄αρ 158/2008 απόφαση του, το 5ο Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας το σχετικό Π. Δ. του Υπ.Απασχόλησης με το οποίο καθορίζονται τα κριτήρια πρόσληψης 2000 μονίμων ιατρών-οδοντιάτρων στο Ι.Κ.Α-ΕΤΑΜ και το παρέπεμψε λόγω μείζονος σπουδαιότητας για τελεσίδικη απόφαση στην ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας.
Το Συμβούλιο Επικρατείας επεσήμανε στο σχετικό Π.Δ ότι ναι μεν οι προσλήψεις θα μπορούσαν να γίνουν και εκτός ΑΣΕΠ ,αλλά δεν μπορεί η Επιτροπή επιλογής των προσλήψεων του Ι.Κ.Α να έχει και ρόλο ελέγχου και νομιμότητας των προσλήψεων και ενστάσεων αντί του ΑΣΕΠ όπως σαφώς ορίζουν οι νόμοι του κράτους(άρθρο 103 του Συντάγματος)
Σχεδόν 5 χρόνια μετά τις εκλογές του 2004 και παρά τις καθημερινές υποσχέσεις της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ για την λύση του Ασφαλιστικού των 6000 γιατρών του Ι.Κ.Α το πρόβλημα παραμένει άλυτο.
Οι μεγαλοσχήμονες ηγέτες της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ όφειλαν να έχουν μελετήσει (νομικά)την σχετική προκήρυξη και να έχουν προβλέψει. Είχαν άλλωστε ειδοποιηθεί γ’ αυτό!
Γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία δεν προχώρησε έγκαιρα σε νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφάλιζε την νομιμότητα της προκήρυξης; Γιατί η ηγεσία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και δεν ενημέρωσε τους συναδέλφους ;
Μήπως αυτοί που υφάρπαξαν επανειλημμένα την ψήφο των συναδέλφων με κάλπικες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις πρέπει επιτέλους να δώσουν εξηγήσεις;
Ας διαλέξουν την εξήγηση που τους ταιριάζει! Ή είναι ανίκανοι ή σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση και μας δουλεύουν!
Εμείς επιμένουμε:
Άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη λύση του Ασφαλιστικού-Συνταξιοδοτικού όλων των γιατρών-οδοντιάτρων του ΙΚΑ και μετά προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων .
Συνάδελφοι , πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.Τίποτα δεν χαρίζεται! Πρέπει να βρούμε τρόπους να εκφράσουμε την οργή μας και την αποφασιστικότητά μας και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας.Η ενότητα και η αγωνιστικότητα είναι τα μόνα όπλα μας.
Καλούμε όλους τους ΣΕΥΠΙΚΑ να ενημερώσουν τους συναδέλφους για την πορεία των εξελίξεων.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: