Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Εργολάβοι βουτηγμένοι στην παρανομία και την διαφθορά.
ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Γ. Σεπτεμβρίου 48  ΤΗΛ 6974029211 – 6973837993
ΑΘΗΝΑ 19-6-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   –      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                        Συναδέλφισσες-οι, 
Στις 17-6-2014 το σωματείο μας δέχτηκε πληθώρα καταγγελιών από αυταδέλφισσες-ους μέλη μας που εργάζονται στο ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ με την εταιρεία καθαρισμού JCB.
Συγκεκριμένα υποχρεώνονται από την εταιρεία JCB να υπογράφουν μηνιαίες εξοφλητικές αποδείξεις με παραπάνω ποσά από αυτά που πραγματικά τους καταβάλλει.
Η εταιρεία παρότι είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει τους μισθούς μέσω τραπέζης όπως υποχρεώνετε από την σύμβαση έργου εκείνη πληρώνει στο χέρι αφού πρώτα έχει αποσπάσει τις υπογραφές των συναδέλφων.
Μια τακτική καθόλου πρωτόγνωρη για μας.
Οι αναφορές των καταγγελιών δεν σταματούν εδώ και δεν αφορούν μόνο την JCB αφορούν  την δεύτερη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο και έχει αναλάβει τον επισιτισμό ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. όπως έχουν καταγραφεί από τα ελεγκτικά όργανα του ΨΝΑ  ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΙΟΥ οι οποίες κοινοποιήθηκαν προς τον πρόεδρο και τα μέλη   του Δ.Σ του ΨΝΑ και είναι οι εξής. Μη τήρηση όρων σύμβασης, απλήρωτη εργασία, μαύρη εργασία, ανασφάλιστη εργασία, απόδοση μειωμένου αριθμού ενσήμων, απόδοση απλών ενσήμων αντί βαρέων, εκβιασμό εργαζομένων, έκδοση ετησίων εκκαθαριστικών με παραπάνω ποσά, μη απόδοση δώρων , επιδομάτων, αδειών κ. λ. π.
Όπως προαναφέραμε οι καταγγελίες έχουν κοινοποιηθεί στην διοίκηση του νοσοκομείου και αντί οι εταιρείες να συμμορφωθούν εκπρόσωποι της εταιρείας JCB ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και απείλησαν μέλη της επιτροπής ελέγχου του νοσοκομείου με εντελώς τραμπούκικες συμπεριφορές όπου στις 12-6-2014 το σωματείο των μονίμων υπαλλήλων του νοσοκομείου ενημέρωσαν τον εισαγγελέα πρωτοδικών την επιθεώρηση εργασίας και την διοίκηση του νοσοκομείου.
Συναδέλφισσες-οι,
Όλες οι παραπάνω καταγγελίες δεν είναι ένα φαινόμενο που ξαφνικά προέκυψε στον χώρο μας είναι μία πάγια τακτική την οποία συναντάμε σχεδόν σε όλους τους χώρους δουλειάς .
Στην περίπτωση  όμως του ΨΝΑ  παρατηρήσαμε ότι η αμέριστη συμπαράσταση βοήθεια από τους εργαζόμενους του ΨΝΑ οι οποίοι έκαναν την δουλειά τους και ενήργησαν άμεσα ήταν καθοριστική.
Το σωματείο μας έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να διασφαλιστούν όλες οι μισθολογικές και ασφαλιστικές απαιτήσεις των συναδέλφων μας.
 Συναδέλφισσες-οι,
Τα ερωτήματα όμως παραμένουν αναπάντητα γιατί η διοίκηση του νοσοκομείου επιμένει να κρατά τις συγκεκριμένες εταιρείες και δεν προχωρά  στην καταγγελία των συμβάσεων βάσει του ν.3863 όπως τροποποιήθηκε το 2013 ο οποίος κάνει σχετική αναφορά για τις καταγγελίες των επιτροπών ελέγχου;
                                                           
                                                                        ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΕΚΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: