Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΑ και για ποιόν τειρβάζει;;


 
 
ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ΙΣΑ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αξιότιμοι Κύριοι ,με λύπη μου διαπίστωσα, ότι μετά το νομοσχέδιο για την φορολόγηση και των ιατρών από το πρώτο ευρώ, την σκανδαλώδη αδράνεια του ΙΣΑ.(Δεν συμμετείχε στις κινητοποιήσεις μαζί με τις άλλες ομάδες επαγγελματιών, λογιστές κλπ.. ούτε σε καμία διαπραγματευτική επιτροπή )

Ερωτώ πως είναι δυνατόν να φορολογηθεί ,ένας ιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ και έχει ήδη κόψει τιμολόγια για το 2013 ,και  έχει πληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2013 , ..να φορολογηθεί για όλο το ποσό ενώ από τους υπόλοιπους μήνες που δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ, αλλά αντίθετα θα επιστρέψει το 70% από αυτά που δικαιούται μετά το περίφημο clow back!!. Για το οποίο μαζί με το rebate θα πληρώσει φόρο!! Δηλαδή αυτό αποτελεί τον ορισμό της αδικίας και της άνισης μεταχείρισης σε σχέση με το σύνταγμα  .!!

Αν συνεχίσετε, σαν ΙΣΑ   την ίδια τακτική ,είναι βέβαιη η εξαφάνιση του ιατρού και του ιατρείου και η δωρεά τους σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας, που άλλωστε είναι αυτοί που καθορίζουν σήμερα και έχουν δημιουργήσει  τον ΕΟΠΥ, ΠΕΔΙ ΕΣΥ κλπ..

Ελπίζω, έστω και την τελευταία αυτή στιγμή να μπορέσετε να λογικευθείτε, να κάνετε δυναμική παρέμβαση στον υπουργείο υγείας και οικονομικών.

Σταυρος Δημητρακόπουλος  Φυσίατρος  Ανδρούτσου 22, 16341 Αθήνα

1 σχόλιο:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Σταύρο άν δεις τα ποσοστά της πλειοψηφίας των γιατρών σε Θεσσαλονικη και Λάρισα βλέπεις 75-68,5% αντίστοιχα σταλινικά ποσοστά κάποιων.... συναδέλφων(προχθεσινά 11-5-14) που ΔΕΝ συνερίζονται προφανώς τον δικό μας προβληματισμό που τόσο εύγλωττα εγγράφως επισημαίνεις. Προφανώς υπάρχει πολύ λίπος στο κλάδο, εννοώ παράνομες και φοροδιαφεύγουσες εισπράξεις που σε σένα και μένα ,εντιμους και μη φοροδιαφεύγοντες συναδέλφους φαντάζει ουτοπία η οικονομική επιβίωση υπο αυτές τις συνθήκες.!