Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Τα παλιά τα χρόνια τα δύσκολα στα Νοσοκομεία.


 
Καλή μέρα συναγωνιστές της ελπίδας , τού όμορφου και τού τίμιου.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
Τα παλιά χρόνια πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων των νοσοκομείων γινόντουσαν καταξιωμένοι γιατροί του νοσοκομείου , όταν έπαιρναν σύνταξη , η θέση ήταν άμισθη και σκοπό είχε την συνεχή βελτίωση της ιατρικής παροχής και περίθαλψης των ασθενών.

Έτσι γινόταν προγραμματισμός για να εφαρμοστούν οι νέες τεχνολογίες στην ιατρική πράξη τόσο σε θεραπευτικό όσο και σε διαγνωστικό επίπεδο.
Για παράδειγμα στο ΣΩΤΗΡΙΑ όταν άρχισα να κάνω ειδικότητα ήταν πρόεδρος του νοσοκομείου ο αείμνηστος Ν.ΤΣΟΥΤΗΣ , διάσημος θωρακοχειρουργός με μεγάλο κοινωνικό και επιστημονικό έργο. το επίπεδο του νοσοκομείου ήταν αρκετά καλό σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της εποχής. Είχε πολύ καλά οργανωμένο θωρακοχειρουργικό και είχε δημιουργηθεί η ΠΡΩΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟ ΚΑΑ , που εξελίχτηκε σε ΜΕΚΚΑ της εντατικολογίας με διευθύντρια την αείμνηστη ΣΑΠΦΩ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ.
Ο αείμνηστος Τσούτης δεν είχε μισθό σαν πρόεδρος του ΔΣ ήταν εξάλλου πολύ υποτιμητικό να δεχτεί κάτι τέτοιο.


Γιατί να μη γίνεται και αυτό σήμερα; μόνο έτσι θα μπορέσουν να βελτιωθούν τα νοσοκομεία όταν άνθρωποι καταξιωμένοι στο χώρο τους που γνωρίζουν τα προβλήματα από μέσα μπορούν να δώσουν λύσεις οικονομικές και με άριστο αποτέλεσμα.
Σήμερα οι διοικητές διορίζονται και πληρώνονται αδρά , είναι κομματικοί αντιπρόσωποι άσχετοι και ανίκανοι λόγω προσόντων και κυρίως επειδή τους λείπει η γνώση του χώρου και των αναγκών του , χρησιμοποιούν συμβούλους ακατάλληλους και έτσι όλα πάνε κατά διαόλου, Για παράδειγμα στην θέση της κ. ΚΑΡΡΑΣ θα μπορούσε να είναι Ο κ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ , ένας καταξιωμένος αγωνιστής γιατρός πού έχει τιμήσει την ιδιότητα αυτή από τον καιρό που γεννήθηκε , τυπικό υπόδειγμα νοσοκομειακού γιατρού και εντιμότητας .
Ο κ. Πολυζωγόπουλος , όπως και κάθε Πολυζωγόπουλος σε κάθε νοσοκομείο θα είχε καταφέρει πού περισσότερα με πολύ λιγότερα χρήματα.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.
το πρόβλημα είναι ότι ξέρουν τι πρέπει να γίνει αλλά  δεν θέλουν να γίνει, εύχομαι ολόψυχα το γρηγορότερο δυνατόν να φύγουν από το σβέρκο μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα . 
το ΕΑΜ ζει και μας ΔΕΊΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

με ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΡ ΠΟΥΛΑΚΗΣ
ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ-ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ
τ. Συντονιστής Διευθυντής του ΝΝΘΑ

εφαρμοστούν οι νέες τεχνολογίες στην ιατρική πράξη τόσο σε θεραπευτικό οσο και σε διαγνωστικό επίπεδο.
Για παράδειγμα στο ΣΩΤΗΡΙΑ οταν άρχισα να κάνω ειδηκότητα ήταν πρόεδρος του νοσοκομείου ο αείμνηστος Ν.ΤΣΟΥΤΗΣ , διάσημος θωρακοχειρουργός μέ μεγαλο κοινωνικό και επιστημονικό έργο. το επίπεδο του νοσοκομείου ήταν αρκετά καλό σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της εποχής. Έίχε πολυ καλά οργανομένο θωρακοχειρουργικό και είχε δημιουργηθεί η ΠΡΩΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟ ΚΑΑ , που έξελίχτηκε σε ΜΕΚΚΑ της εντοτικολογίας με διευθύντρια την αείμνηστη ΣΑΠΦΩ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ.
Ο αείμνηστος Τσουτης δέν είχε μισθό σαν πρόεδρος του ΔΣ ήταν εξάλλου πολύ υποτιμητικό να δεχτεί κάτι τέτοιο.
Γιατί να μη γίνεταικαι αυτό σήμερα; μόνο έτσι θα μπορέσουν να βελτιωθούν τα νοσοκομεία όταν άνθρωποι καταξιωμένοι στο χώρο τους που γνωρίζουν τα προβλήματα απο μέσα μπορούν να δώσουν λύσεις οικονομικές και με άριστο αποτέλεσμα.
Σήμερα οι διοικητές διορίζονται και πληρώνονται αδρά , είναι κομματικοί αντιπροσωποί άσχετοι και ανίκανοι λόγω προσόσοντων και κυρίως επειδή τους λείπει η γνώση του χώρου και των αναγκών του , χρησιμοποιούν συμβούλους ακατάλληλους και έτσι όλα πάνε κατα διαόλου, Για παράδειγμα στην θέση της κ.ΚΑΡΡΑΣ θα μπορούσε να είναι Ο κ.ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ , ένας καταξιωμένος αγωνιστής γιατρός πού έχει τιμήσει την ιδιότητα αυτή απο τον καιρό που γεννήθηκε , τυπικό υπόδειγμα νοσοκομειακού γιατρου και εντιμότητας .
Ο κ.Πολυζωγοπουλος , όπως και κάθε πολυζωγόπουλος σε κάθε νοσοκομείο θα είχε καταφέρει πού περισσότερα με πολύ λιγώτερα χρήματα.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.
το πρόβλημα είναι ότι ξέρουν τι πρέπει να γίνει αλλα δέν θέλουν να γίνει, εύχομαι ολόψυχα το γρηγορότερο δυνατόν να φύγουν απο το σβέρκο μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα .
το ΕΑΜ ζει και μας ΔΕΊΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

με ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΡ ΠΟΥΛΑΚΗΣ
ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ-ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ
τ.Συντονιστης Διευθυντης του ΝΝΘΑ 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απο Old boy: Σταματήστε να πεθαίνετε από τη φτώχεια, σταματήστε να πεθαίνετε από το κρύο και τα μαγκάλια, σταματήστε να αυτοκτονείτε, σταματήστε να ψάχνετε στα σκουπίδια και να τρώτε στα συσσίτια, σταματήστε να μην έχετε ρεύμα, σταματήστε να μεταναστεύετε, σταματήστε να κλαψουρίζετε, σταματήστε να λαϊκίζετε, σταματήστε να λαϊκίζετε, σταματήστε να λαϊκίζετε, σταματήστε να εκμεταλλεύεστε τραγωδίες, σταματήστε να δολοφονείτε εξ αμελείας τα παιδιά σας, σταματήστε να είστε στη χώρα χωρίς άδεια, σταματήστε να λαϊκίζετε, όχι άλλη κλάψα, όχι άλλη κλάψα, νισάφι, νισάφι με τη μαυρίλα, έρχονται γιορτές, ας συζητήσουμε επιτέλους για την ουσία των προβλημάτων, ο λαϊκισμός είναι ο υπ' αριθμόν ένας εχθρός, όχι άλλος λαϊκισμός, όχι άλλες ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, δεν πρόκειται καν για αμέλεια, πρόκειται για ενδεχόμενο δόλο, ίσως και για άμεσο δόλο, κανείς δεν είναι φτωχός απλά και μόνο επειδή είναι αμελής, οι ικανοί και οι άξιοι προκόβουν, η φτώχεια και η εξαθλίωση ποτέ δεν ανάγονται σε μια σκέτη αμέλεια, είναι καρκίνοι στο κοινωνικό σώμα που προέρχονται από ανθρώπους νωθρούς, ανίκανους, τεμπέληδες και δολερούς, η φτώχεια είναι ποινικό αδίκημα, η φτώχεια κρατά τη χώρα πίσω, η φτώχεια στερεί έσοδα από τον κρατικό μηχανισμό, ένας θάνατος εδω - ένας θάνατος εκεί κι όλοι αρχίζουν πάλι την ίδια μονότονη κλάψα, ενώ πάνε αυτά, τα αφήσαμε πίσω, μπούκωσε η ψυχή μας μια τετραετία τώρα με τη μαυρίλα, ο κάθε φτωχός ας πεθάνει όπως είναι να πεθάνει, δεν πεθαίνεις από μαγκάλι εν έτει 2013 αν σου κόβει λίγο, αν έχεις μια στοιχειώδη πληροφόρηση, οι φτωχοί είναι ηλίθιοι, οι φτωχοί εγκληματούν, όχι άλλος λαϊκισμός, ας ξεφύγουμε από τις ιστορίες για τα μαγκάλια κι ας δούμε επιτέλους με αισιοδοξία το μέλλον, όχι άλλος λαϊκισμός, επιχειρήματα αν υπάρχουν ναι, αλλά δεν υπάρχουν επιχειρήματα, υπάρχει μόνο διάθεση για άναρθρες κραυγές, υπάρχει μόνο προσπάθεια να μετατρέψουμε μεμονωμένες ιστορίες προσωπικής ποινικής ευθύνης σε αφήγηση για μια κοινωνία που οι φτωχότεροι πεθαίνουν και έτσι και αλλιώς και αλλιώτικα, ενώ είναι σαφές ότι δεν ζούμε σε μια τέτοια κοινωνία, ενώ είναι σαφές ότι ζούμε σε μια κοινωνία που έχει μεν μειωθεί το βιοτικό της επίπεδο, αλλά όλα αυτά τα δραματικά και τα κραυγαλέα και τα ψυχοπονιάρικα είναι οι τελευταίες απεγνωσμένες προσπάθειες να πέσουμε στο χάος του ανορθολογισμού, ενώ ορθολογισμός είναι να επιβιώσουμε οι δυνατότεροι ημών και μαζί η χώρα, κι όποιος είναι να ψοφήσει να ψοφήσει και να φυλακίσουμε ή να απελάσουμε μετά τη μάνα του τη φόνισσα.