Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Κε Καμίνη πόσο υπηρέτης Κολωνακιωτών αφεντάδων είσαι;


 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών 28/7/2013

       ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών

 

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ,  ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ , ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ,  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ  ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΑΘΗΝΑΣ

 

   Το  τερατούργημα  Λοβέρδου για το ωράριο των φαρμακείων, ήταν  συνέχεια του χάους που νομοθέτησε  στο χώρο της υγείας και το βιώνουν καθημερινά  οι πολίτες. Δεν εξυπηρετούσε καμία δημοσιονομική ανάγκη, ούτε είχε σχέση με την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Απλά ήταν  αποτέλεσμα διαπλοκής με μεγαλοσυμφέροντα στο χώρο, με μνημονιακό μανδύα.  Σε αυτό στηρίζονται οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

   Η πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας και του δημάρχου κ. Καμίνη είναι κατ’ αρχάς αντιδημοκρατική. Δεν κάλεσε , να ακούσει τις απόψεις του ΦΣ Αττικής, έστω για τα προσχήματα, πριν αποφασίσει. Πράγμα απαράδεκτο. Άκουσε όμως απ΄ ότι φαίνεται, σε άλλη αίθουσα, εκτός ΔΣ, το αίτημα μερικών φαρμακείων του κέντρου –κέντρου,  της Αθήνας και της πλατείας Κολωνακίου.

Μόνο κ. δήμαρχε και κ.κ δημοτικοί σύμβουλοι τα φαρμακεία της περιοχής του Δήμου σας είναι 1100  και είναι νυχθημερόν  εκεί  δίπλα στον πολίτη. Και η Αθήνα δεν είναι μια επαρχιακή μεμονωμένη πόλη.  Δίπλα της, συνεχόμενα, υπάρχουν δεκάδες δήμοι και δεν μπορεί ο κάθε δήμος να έχει άλλο ωράριο. Πρέπει να είναι ενιαίο και οι μόνοι που ξέρουν το θέμα καλύτερα, είναι αυτοί που εργάζονται στο χώρο. Οι φαρμακοποιοί με τα συλλογικά τους όργανα. Και εσείς με άλλες υποσχέσεις είχατε εκλεγεί.

  Σήμερα που έχει διαλυθεί κάθε δομή πρωτοβάθμιας  περίθαλψης , το πιο κοντινό, φιλικό και άμεσα προσβάσιμο  στον πολίτη σημείο πρωτοβάθμιας περίθαλψης Υγείας, είναι το φαρμακείο της γειτονιάς. Εκεί προστρέχουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης της Αθήνας , της κάθε πόλης και του χωριού της χώρας.  Όλες οι επιστημονικές έρευνες πιστοποιούν την μεγάλη ευαρέσκεια των πολιτών για τις υπηρεσίες και τον κοινωνικό ρόλο του ελληνικού φαρμακείου.
 
 

Κύριε δήμαρχε και κ.κ δημοτικοί σύμβουλοι, σε κάθε φαρμακείο εργάζονται κατά μέσο όρο 1,2 άτομα. Επομένως 62 ώρες εργασίας που εσείς αποφασίσατε,  που γίνονται 70 εβδομαδιαίως μαζί με τις εφημερίες, δεν αντέχονται και σε ένα κλάδο που το 60% είναι γυναίκες, μάνες. Αλλιώς θα είχαμε άλλο ωράριο. Δεν περιμέναμε εσάς τους φωστήρες.  Και κάθε μας πρόταση για συνενώσεις , σκοντάφτει στα αντικίνητρα  της πολιτείας.  Είναι δε σε αντίθεση με την κοινοτική οδηγία που προβλέπει έως 48 ώρες εργασίας για τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος λάθους  με τραγικές συνέπειες.  Στις περισσότερες δε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πόλεις το ωράριο των φαρμακείων είναι 8 ΩΡΟ συνεχές ή διακεκομμένο  (ανάλογα αν είναι βόρεια ή νότια χώρα) και αυτό κατόπιν κοινής απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου, με την επισήμανση ότι εκεί σε κάθε φαρμακείο εργάζονται 2και 3 φαρμακοποιοί. Επομένως  το όποιο λάθος του κατακουρασμένου φαρμακοποιού θα βαραίνει εσάς. Εκτός αν θέλετε να καταργήσουμε  τις εφημερίες και διανυκτερεύσεις και την ορθή εδώ και στην Ευρώπη πρόβλεψη του νόμου, δια χειρός φαρμακοποιού.  Τότε να μας το πείτε ευθέως, αλλιώς να πάρουμε και το κρεβάτι μας και την οικογένεια μας και να μετακομίσουμε στα φαρμακεία μας.

Κ.κ όπως και με τα Μη  Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ),  που κάποια τοπικά μεγαλοσυμφέροντα πιέζουν μέσω τρόικας να πάνε και στα σούπερ μάρκετ - αδιαφορώντας για τους κίνδυνους για την υγεία των πολιτών μιας και μιλάμε για φάρμακα- παρότι δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό όφελος,  το ίδιο ισχύει και για το ωράριο. Θεωρούν τα μεγαλοσυμφέροντα ότι με τις διάφορες απελευθερώσεις- κόντρα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου- και τον οικονομικό στραγγαλισμό  θα διαλύσουν  το μικρό φαρμακείο της γειτονιάς και του χωριού  και θα μείνουν τα λίγα και τα μεγάλα που θα τους ανήκουν. Η απόφασή  σας λοιπόν είναι μακριά από τις απόψεις των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και κοντά σε τέτοια συμφέροντα.  Και δεν θυμηθήκατε την ήττα Λοβέρδου στη βουλή για το ωράριο των φαρμακείων.
 
 

  Συνάδελφοι φαρμακοποιοί,  η απόφαση του ΔΣ Αθήνας μπορεί να καταργηθεί στην πράξη και καλούμε την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, το 97-98% δηλαδή,  να μην την εφαρμόσει. Να συσπειρωθούμε στους τοπικούς φαρμακευτικούς μας συλλόγους που και αυτοί έχουν μπει στο στόχαστρο τους, γιατί είναι εμπόδιο στα σχέδια τους. Να ενημερώσουμε τους πολίτες για τέτοιες αποφάσεις , ενισχύοντας ακόμη παραπάνω την κοινωνική μας προσφορά.

Συνάδελφοι,  με αυτή μας την  πρόταση Δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε, ούτε να ξεχάσουμε, ούτε εσείς - ούτε εμείς : παραλείψεις, αστοχίες, καθυστερήσεις σε αυτό το θέμα, ευθύνες, μεμονωμένες πρωτοβουλίες  και λάθη  όλων μας. Και σε συλλογικό-συνδικαλιστικό επίπεδο και ατομικά για τον καθένα. Ούτε να ξεχάσουμε τα μνημόνια , τα Λοβέρδια και των συν αυτώ, νομοθετήματα .

-Η ΥΓΕΙΑ  ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ  ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

-ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ !

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών 28/7/2013

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: