Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ;;




 

ΟΧΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, ξεδιάντροπα, έχει βάλει μπροστά το σχέδιο προκειμένου να βάλει λουκέτα σε δεκάδες νοσοκομεία, σε εκατοντάδες κλινικές και υπηρεσίες του ΕΣΥ και να απολύσει μέσω των διαθεσιμοτήτων τουλάχιστον 2500 εργαζόμενους από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Η παραδοχή Γεωργιάδη στη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ ότι 1250 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα φέτος και άλλοι τόσοι του χρόνου δεν μπορεί πλέον να «κουκουλωθεί».

Στη λαιμητόμο δεν βρίσκονται μόνο οι εργαζόμενοι στην υγεία αλλά και χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους, την εκπαίδευση, τις δημόσιες υπηρεσίες και τους οργανισμούς του Δημοσίου. Μέσω των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων θα εκτινάξουν την ανεργία στο ύψη και θα ρίξουν στον καιάδα χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο μαζί με το 1,5 εκατομμύριο ανέργους του Ιδιωτικού Τομέα.

Στόχος η διάλυση και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που παρέχουν τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας, της Παιδείας, της Ασφάλισης και της Κοινωνικής Πρόνοιας. Τα μέτρα αυτά θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους πολίτες αφού η πρόσβαση στο Νοσοκομείο, το σχολείο, στο νερό και γενικότερα στις κοινωνικές παροχές του Δήμου, θα γίνουν είδος πολυτελείας.
 
 
 

Αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο μίνι μνημόνιο, το οποίο θα φέρει στη Βουλή, προκειμένου να προχωρήσουν παλιά και νέα μνημονιακά μέτρα, με πρόσχημα τις «απειλές» των τροϊκανών, για τη μη καταβολή της δόσης των 8,1 δισ, ευρώ χρήματα με τα οποία θα αποπληρωθούν οι δανειστές και θα στηριχθούν οι τραπεζίτες.

Η στάση εργασίας τη Δευτέρα στην Αττική και η συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 12.30 είναι μια πρώτη απάντηση ενάντια στα λουκέτα και τις απολύσεις, δεν είναι όμως αρκετή για να αναχαιτίσει την θύελλα που έρχεται.

Αυτή την ώρα όλος ο κόσμος των Νοσοκομείων πρέπει να σταθεί όρθιος και να υψώσει τείχος για να μην περάσουν τα λουκέτα και οι απολύσεις. Πρέπει να βρει κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους στους Δήμους, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο αλλά και στον Ιδιωτικό τομέα που σήμερα χτυπιούνται αλύπητα.

Απαιτείται μέτωπο ενάντια στη διάλυση των υπηρεσιών που παρέχουν κοινωνικά αγαθά που ταυτόχρονα θα θέτει στην πρώτη γραμμή το ζήτημα της προάσπισης του δικαιώματος στην εργασία.

Οι Ομοσπονδίες της Υγείας αυτή την ώρα πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες συντονισμού με τις άλλες ομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Τα σωματεία στα Νοσοκομεία πρέπει να συνεδριάσουν, να προχωρήσουν σε Γενικές συνελεύσεις, να αποφασίσουν δράσεις και κινητοποιήσεις. Σε κάθε πόλη, σε κάθε νομό με πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων Σωματείων των Νοσοκομείων να υπάρξει κοινό μέτωπο και συντονισμός δράσεων και κινητοποιήσεων με σωματεία εργαζομένων από την εκπαίδευση την τοπική αυτοδιοίκηση, τον ιδιωτικό τομέα για να βάλλουμε φρένο σε αυτή την πολιτική.
 
 

Τα Νοσοκομεία τα σχολεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, τα κοινωνικά αγαθά είναι δικά μας, ανήκουν σε όλη την κοινωνία και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τα συρρικνώσουν κα να τα διαλύσουν. Το δικαίωμα στην εργασία είναι αναφαίρετο για κάθε πολίτη, είτε δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα είτε στο Δημόσιο. Η ανεργία δεν μπορεί να είναι το μέλλον αυτής της κοινωνίας.

ΟΧΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΛΙΝΙΚΕΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ –ΚΟΙΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Όλοι στη Παναττική Στάση Εργασίας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου

και τη συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 12.30

Δεν υπάρχουν σχόλια: