Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Πολιτικές Ασθένειας την εποχή των Μνημονίων!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Κόκκινο από την τρόικα


Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ

«Greek statistics» θεωρούν ότι έχουν παραλάβει στον τομέα της Υγείας οι τροϊκανοί, γι' αυτό και ζήτησαν ονόματα και διευθύνσεις γιατρών προκειμένου να διασταυρώσουν οι ίδιοι τα στοιχεία που τους παραδόθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η τρόικα αμφισβητεί τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας Στοιχεία που θα παραλάβουν αύριο στη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι δανειστές μας, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν αποθρασυνθεί πλήρως, αμφισβητούν ευθέως τα στοιχεία που τους δίνονται και αφορούν κυρίως τους επίορκους γιατρούς αλλά και τον αριθμό των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Ραβασάκια

Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες της «Ε», οι τροϊκανοί ζήτησαν μετ' επιτάσεως όλα τα ονόματα και τις διευθύνσεις των γιατρών στους οποίους έχουν επιβληθεί ποινές για παρατυπίες είτε στο θέμα της συνταγογράφησης είτε στο θέμα των επισκέψεων. Απαιτούν επίσης να διευκρινιστεί σε ποιες πειθαρχικές διατάξεις και νόμους στηρίχθηκαν οι αποφάσεις για να καταδικαστούν. Δεν δίστασαν μάλιστα να επιπλήξουν τους αρμοδίους του υπουργείου Υγείας γιατί δεν ήταν αυστηρότεροι στην επιβολή ποινών. Τι θα κάνουν τα ονόματα και τα προσωπικά στοιχεία των γιατρών; Θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε διασταύρωση των πληροφοριών ώστε να διαπιστώσουν εάν τα όσα τους λέγονται είναι αληθή.

Κατάλογο όμως ονομάτων και διευθύνσεων ζήτησαν και για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που διέκοψαν τη συνεργασία με τον Οργανισμό καθώς αμφισβητούν ακόμη και αυτό: ότι έχει απομακρυνθεί ήδη το 10% του ιατρικού προσωπικού με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Η αλήθεια όμως είναι πως το ιατρικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ δεν έχει λιγοστέψει μόνο 10% αλλά με βάση τις εκτιμήσεις και τα νέα ασφαλιστικά ταμεία που εντάχθηκαν, οι γιατροί είναι μειωμένοι κατά 30%. Γι' αυτό και σε πολλές περιοχές της χώρας δεν υπάρχουν παιδίατροι και καρδιολόγοι ούτε για δείγμα.

Ολα τα νέα στοιχεία που ζητήθηκαν θα παραδοθούν αύριο στη συνάντηση που θα έχει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τους επικεφαλής της τρόικας, μια συνάντηση στην οποία και θα οριστικοποιηθούν οι νέες αλλαγές που ζητούν οι δανειστές μας.

Γι' αυτό άλλωστε και οι υπηρεσίες του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ τρέχουν και δεν φθάνουν τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να συγκεντρώσουν όλα τα επιπλέον στοιχεία που ζητούν.

Στο μεταξύ όμως «ραβασάκια» φθάνουν σε δεκάδες ιδιώτες γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, στους οποίους επισημαίνεται ότι υπερβαίνουν τον επιτρεπτό αριθμό συνταγών φαρμάκων αλλά και επισκέψεων.

Ειδικότερα τα σημειώματα που αποστέλλονται αφορούν υπερβάσεις είτε του μέσου όρου των εξεταζόμενων περιστατικών της ειδικότητάς τους είτε του μέσου όρου φαρμάκων πρωτοτύπων και γενοσήμων είτε του μέσου όρου διάφορων νοσημάτων της ειδικότητάς τους.

Να σημειωθεί ότι, με βάση πρόσφατη διάταξη, οι γιατροί έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν πρωτότυπα φάρμακα μόνο σε ποσοστό 15%. Μάλιστα, οι τροϊκανοί ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υπάρξει ειδική ρύθμιση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ώστε να μπλοκάρονται αυτόματα όσοι ξεπερνούν το ποσοστό αυτό.




Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά



Ο Ιατρικός Σύλλογος του Πειραιά με αφορμή το σάλο που έχει προκληθεί στους κόλπους του ιατρικού κόσμου, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, στον οποίο επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Οι ιατροί έχουν υποχρέωση να εξετάζουν τους ασθενείς που προσέρχονται στα ιατρεία τους ή τα ραντεβού που τους κλείνει η Γραμματεία στις στεγασμένες μονάδες, συν κάποια λίγα επείγοντα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Ν. Π. Δ. Δ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αργοστόλι 6-3-2013

Τις τελευταίες μέρες ακούστηκε από τα ΜΜΕ ότι καταργείται το επίδομα τοκετού αλλά, διατηρείται μόνο για τις γέννες στο σπίτι. Αν αληθεύει, πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη και εγκληματική πολιτική του Υπουργείου Υγείας.
Η κατάργηση του επιδόματος τοκετού είναι ένα ακόμη πλήγμα στις οικονομικά διαλυμένες οικογένειες.
Επίσης, η διατήρησή του για τις γυναίκες που γεννούν στο σπίτι, είναι ένας ύπουλος τρόπος μείωσης των νοσοκομειακών δαπανών. Ταυτόχρονα και πλέον σημαντικό, ενθαρρύνονται οι φτωχότερες έγκυες να γεννούν στο σπίτι, προσδοκώντας έτσι στην είσπραξη του επιδόματος, θέτοντας με αυτό τον τρόπο σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή των ίδιων και των παιδιών τους. Σειρά σοβαρών επιπλοκών οι οποίες σχετίζονται με την γέννα, αντιμετωπίζονται σήμερα άμεσα καθώς συμβαίνουν εντός του νοσοκομειακού χώρου. Η φύση των επιπλοκών είναι τέτοια, που ακόμη και στο νοσοκομείο αντιμετωπίζονται με τεράστια δυσκολία και χωρίς βεβαιότητα για ευτυχή κατάληξη.
Αυτές οι επιπλοκές πως θα αντιμετωπιστούν στο σπίτι; Μήπως κάποιος αφελής πιστεύει ότι προλαβαίνουν να φτάσουν στο νοσοκομείο τέτοια περιστατικά; Ποια θα είναι η κατάληξη αυτών των γυναικών και των παιδιών τους; Ποια η ανάγκη να δημιουργηθεί τέτοιο κίνητρο ώστε να γεννούν οι γυναίκες στο σπίτι;
Μόνο εγκληματικά ηλίθιοι μπορούν να προτείνουν τέτοιες πολιτικές.


Ο Πρόεδρος
Πανταζής Πανταζόπουλος