Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ



ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ - Να προσληφτούν άμεσα οι συμβασιούχοι γιατροί(.)


Η επιχειρούμενη υποβάθμιση-κλείσιμο των δημόσιων δομών του ΕΟΠΥΥ(ΙΚΑ) είναι γεγονός που θα απασχολήσει την κοινωνία τις προσεχείς εβδομάδες. Τους τελευταίους μήνες γίνεται μια υπόγεια προσπάθεια να διαφανεί οτι οι δομές δεν έχουν λόγο ύπαρξης, σαμποτάροντας την πρόσβαση των ασφαλισμένων σε αυτές.

Πολλές μονάδες πληρώνουν υπέρογκα νοίκια όταν δίπλα υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις κρατικές ή ιδιοκτησίας του ΙΚΑ. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει μεν γνώση αλλά όχι την πολιτική βούληση να μεταφερθούν οι μονάδες σε ιδιόκτητες δομές. Σε πολλές μονάδες δεν έχει αντικατασταθεί το νοσηλευτικό προσωπικό που έχει συνταξιοδοτηθεί με συνέπεια κυρίως στο απογευματινό ωράριο να μην υπάρχει νοσηλευτική κάλυψη κάτι που αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία!



Το σχέδιο της αποδυνάμωσης του ΕΟΠΥΥ έρχεται να επιβεβαιώσει και η μείωση του ιατρικού προσωπικού με την άρνηση ανανέωσης των συμβάσεων των συναδέλφων ιατρών με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Η προσπάθεια ερήμωσης του πρώην ΙΚΑ είναι το πρώτο βήμα για την εισβολή μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Καλούμε την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και τον Υπουργό Υγείας να μας δηλώσουν ευθέως τι έχουν σχεδιάσει άμεσα χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα. Σε περίπτωση που δηλώσουν οτι οι δομές του ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να λειτουργούν, να προβούν άμεσα σε ανανέωση, σε πρώτη φάση, των συμβάσεων των γιατρών. Να οργανώσουν άμεσα το τηλεφωνικό και ηλεκτρονικό σύστημα ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, χωρίς την επιβάρυνση των ασφαλισμένων και να στελεχώσουν τις μονάδες με νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό εργαστηρίων.

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα και τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών να αντιδράσουν έντονα και αποφασιστικά στην διαφαινόμενη πλήρη απαξίωση των δομών του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ.

17-3-13

Γιάννης Μπασκόζος Α' Αντιπρόεδρος ΠΙΣ

Παναγιώτης Ψυχάρης Μέλος ΔΣ ΙΣΑ

Μιχάλης Ψαλτάκος Μέλος ΔΣ ΙΣΠ





Δεν υπάρχουν σχόλια: