Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΕΟΠΥΥ


΅Ψάχτε και φέρτε μου Πακιστανούς γιατρούς ή έστω Κινέζους ας είναι και άσχημοι΅

5 σχόλια:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Λαέ πεινάς μην τους προσκυνάς.
Οι γιατροί του ΙΚΑ είναι μαζίΣου στον αγώνα για ΖΩΗ.
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΡΓΙΑ
9-10-11-12-13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. 24ωρες επαναλαμβανόμενες 9-10-11-12 & 13 Ιανουαρίου 2012.
Ζητάμε :
- Κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών θεμάτων των γιατρών ΙΚΑ, στον ΕΟΠΥΥ.
Έκδοση της ΚΥΑ για κατοχύρωση των Οργανικών Θέσεων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου.

- Εθνική Συλλογική Σύμβαση.
- Κατοχύρωση της λειτουργίας των εργαστηριακών συναδέλφων μας, χωρίς αποκλεισμό και αποδυνάμωση.
- Καθορισμό των όρων λειτουργίας και προϋποθέσεων οδοντιατρικής περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ.

-Ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου 262/16-12-2011.

Γιάννης Μπασκόζος είπε...

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Οι ενωτικοί αποφασιστικοί αγώνες του ιατρικού κόσμου άρχισαν να αποδίδουν καρπούς. Η προκλητική αδιαλλαξία των κυβερνώντων άρχισε να κάμπτεται. Το ΦΕΚ 3008 β είναι μια πρώτη νίκη που απλά διασφαλίζει τη βασική δυνατότητα άσκησης της ιατρικής σε όλους τους συναδέλφους.
Τα κενά όμως και οι δυνατότητες υπαναχώρησης είναι πολλά. Πως και πότε θα γίνει η πιστοποίηση των μη πιστοποιημένων; Πότε θα είναι διαθέσιμο το ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης; Πως και πότε θα γίνει η δήλωση που απαιτείται; Μήπως η ασάφεια αυτή παραπέμπει την ελεύθερη συνταγογράφηση και παραπομπή στις καλένδες;
Τι σημαίνει η υποχρεωτική παραπομπή σε «συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα»; Μήπως έτσι αποκλείονται οι αυτοαπασχολούμενοι εργαστηριακοί;
Βεβαίως η σταθερή αντίθεση μας σε έναν υποβαθμισμένο για γιατρούς και πολίτες ΕΟΠΥΥ παραμένει. Και ο αγώνας συνεχίζεται. Κανένας γιατρός σε αυτή τη σύμβαση-δήλωση. Ακόμα και όσοι εκβιαζόμενοι και παραπλανηθέντες έσπευσαν παρά τις αποφάσεις των ιατρικών συλλόγων να δηλώσουν συμμετοχή, τώρα δεν έχουν άλλοθι να παραμείνουν και οφείλουν να ανακαλέσουν τις δηλώσεις τους.
Όσο για τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ οφείλουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους για κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους με διασφάλιση των οργανικών θέσεων, συντασσόμενοι στον κοινό αγώνα όλων των γιατρών για τη δημιουργία όρων αξιοπρεπούς άσκησης του επαγγέλματος. Η πετυχημένη απεργία στο ΙΚΑ και η άρνηση του απεργοσπαστικού δολώματος των 150 επισκέψεων στο ιατρείο αποτελούν καλή βάση για την κατάκτηση της ενότητας και την άρση ειλικρινών η προσχηματικών επιφυλάξεων για το ρόλο τους στο δημόσιο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
Η αποφασιστική διεκδίκηση της συλλογικής σύμβασης του ΠΙΣ με τον ΕΟΠΥΥ για κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή όχι κατώτερη των 20 ευρώ , ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί, με πρόβλεψη για τους εργαστηριακούς και συγκεκριμένες διασφαλίσεις αμοιβαίων υποχρεώσεων των συμβαλλόμενων μερών είναι άμεσο καθήκον των συλλογικών οργάνων μας. Το νομικό πλαίσιο είναι ήδη έτοιμο και πρέπει να το επιβάλλουμε.
Η διασφάλιση της αποπληρωμής των δεδουλευμένων από τον ΟΠΑΔ είναι ανυποχώρητο αίτημα. Η νομοθετική ρύθμιση και οι δεσμεύσεις προς τον ΠΙΣ δεν τηρήθηκαν και απαιτείται επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα.
Η ΟΕΝΓΕ συνεχίζει την επίσχεση των νοσοκομειακών γιατρών από τα εξωτερικά ιατρεία συντασσόμενη στον κοινό αγώνα , διεκδικώντας βεβαίως την κατοχύρωση των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών που κινδυνεύουν άμεσα από την επικείμενη κατάργηση του ειδικού ιατρικού μισθολογίου.
Βεβαίως είναι φανερό πως η κατάκτηση και κατοχύρωση των δίκαιων αιτημάτων όλου του ιατρικού κόσμου με διασφάλιση της δωρεάν ευχερούς πρόσβασης όλων των πολιτών σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας, απαιτεί να ηττηθεί η ανάλγητη μνημονιακή πολιτική που ασκείται από την τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση και που αποσκοπεί στη διάλυση του δημόσιου τομέα και των αυτοαπασχολούμενων με παράδοση στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα μεγάλου μέρους των υπηρεσιών υγείας.
ΑΕΓ

Γιάννης Μπασκόζος είπε...

Αν τα αιτήματα του ιατρικού κόσμου περιοριστούν στην διαχείριση των ανεπαρκών δαπανών για την υγεία τότε υπάρχει ο κίνδυνος οποιαδήποτε κατάκτηση να μεταφέρει το κόστος στους ταλαιπωρούμενους συμπολίτες μας.

Αν οι όποιες κατακτήσεις μας συνδυαστούν με αδυναμία πρόσβασης των πολιτών σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας και καταστροφική επιβάρυνση των ήδη ταλαιπωρούμενων συμπολιτών μας δεν θα είναι νίκη. Η αμφισβήτηση της ανελαστικής περιοριστικής πολιτικής των μνημονίων στην υγεία είναι υποχρεωτική καθώς και οι απτές αποδείξεις κοινωνικής αλληλεγγύης του ιατρικού σώματος. Ασφαλώς και η πάταξη διαφθοράς αισχροκέρδειας και παραπληρωμών.
Η κατάσταση δεν μπορεί να μείνει όπως ήταν. Απαιτείται να εμπεδωθεί ένα νέο πνεύμα ευθύνης, κοινωνικής αντίληψης και αξιοπρεπούς άσκησης της ιατρικής, μακριά από τα αρνητικά φαινόμενα του παρελθόντος που πάντα έδιναν και δίνουν όπλα στους αντιπάλους μας.
Οι κινητοποιήσεις λοιπόν συνεχίζονται. Κάθε μέρα επανεκτιμούμε τις εξελίξεις και αποφασίζουμε. Ο δρόμος της ενωτικής δράσης με αποφασιστικότητα και κοινωνική ευθύνη είναι ο μόνος ελπιδοφόρος. Η συμπαράταξη και η αλληλοκατανόηση με όλους τους εργαζόμενους είναι αναγκαία συνθήκη επιτυχίας. Η ήττα των ασκούμενων πολιτικών και των φανατικών και ανεύθυνων εκφραστών τους απαραίτητη προϋπόθεση.
5/1/2011
ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Ανώνυμος είπε...

06/01/2012
Π. ΨΥΧΑΡΗΣ:Η ευθύνη των Συλλογικών μας Οργάνων(Υgeianet)
Το ΦΕΚ 3008/Β είναι ένα βήμα μέσα στην γενική σύγχυση που επικρατεί στην ΠΦΥ. Αναμένεται η δυνατότητα πιστοποίησης της συμμετοχής των γιατρών στο σύστημα με ερμηνευτική εγκύκλιο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε αρνητικό ενδεχόμενο στην διαδικασία της ελεύθερης συνταγογράφησης.

Παραμένουν πολλά ζητήματα με κυρίαρχο την ήδη διαφαινόμενη ισοπέδωση των πάντων. Από ένα υποχρηματοδοτούμενο σύστημα δεν πρέπει να περιμένει κανείς κάτι το θετικό. Οι ασφαλισμένοι μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοπρεπή πρόσβαση στο σύστημα, δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και η οργάνωση λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ θυμίζει έντονα τριτοκοσμική χώρα που προσπαθεί μάταια να ορθοποδήσει μετά από μαζική καταστροφή. Οι γιατροί που δήλωσαν συμμετοχή στο σύστημα δε έχουν πιστοποιηθεί(καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γιατρών πρώην ΙΚΑ που φιγουράρουν στις λίστες-παράνομα-και πολλοί άλλοι που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα από τα πειθαρχικά τους όργανα). Η βιασύνη και ο πανικός των υπεύθυνων οργάνωσης του ΕΟΠΥΥ δεν έχει τελειωμό σε ένα θολό τοπίο στο οποίο αναμένεται να παγιωθεί η πλήρης υποβάθμιση.

Θα περίμενε κανείς αντίδραση από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία των εργαζομένων. Αντίθετα πλήρης σιγή και απαξίωση.Οι Σύλλογοι των συνταξιούχων και εργαζόμενων τραβάνε μόνοι τους τον Γολγοθά.

Ο οίστρος των μεγαλοϊδιωτικών συμφερόντων να μπουν στο σύστημα (προφανώς υποκαθιστώντας μονάδες υγείας του πρώην ΙΚΑ) και μάλιστα να συμμετέχουν και στις διαδικασίες των συνεδριάσεων του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ λες και ένα ΝΠΔΔ είναι ξέφραγο αμπέλι, επιβάλει την άμεση αντίδραση του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ-αναμένουμε την έστω και για τα μάτια ανακοίνωσή του, γιατί εδώ τίθεται και θέμα αρχών λειτουργίας του Κράτους.

Το Ιατρικό Κίνημα δεν πρέπει να κάνει πίσω. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα συνδιαχείρισης, του έτσι κι αλλιώς εξαθλιωμένου συστήματος, που προβάλουν διάφοροι Ιατρικοί Σύλλογοι, πριν ένα μήνα μίλαγαν για πλήρη απόρριψη του συστήματος, μετά μίλησαν για αναστολή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και σήμερα επιθυμούν την ''''ορθολογική διαχείριση'''' λειτουργίας του (επιστολή προέδρου ΙΣΑ 5-1-12 προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ).

Αντίθετα η επαγρύπνηση και η διεκδικητική διάθεση των συλλογικών-συνδικαλιστικών εκπροσώπων πρέπει να εστιαστεί στα εξής σημεία:
-Συλλογική Σύμβαση μέσω του θεσμικού ρόλου του ΠΙΣ με δικαίωμα συμμετοχής όλων των γιατρών κλινικών και εργαστηριακών στον ΕΟΠΥΥ, με στόχο την αξιοπρέπεια ασφαλισμένου και γιατρού.
-Κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων των πρώην γιατρών του ΙΚΑ. Σήμερα βρίσκονται σε αβεβαιότητα, γιατί δεν έχει γίνει κατοχύρωση των οργανικών θέσεων του ΙΚΑ. Εκπλήξεις στο άμεσο μέλλον με απολύσεις δεν πρέπει να αποκλειστούν και έχει το κίνημα μεγάλη ευθύνη.
-Κατοχύρωση εργαστηριακών γιατρών στο σύστημα-ήδη γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις.
-Άμεσα πληρωμή όλων των χρεών προς τους γιατρούς. Η, μέρα με την ημέρα, αναβολή απομακρύνει την πιθανότητα εξόφλησης με καταστροφικά επακόλουθα.
-Θεσμική και ουσιαστική παρέμβαση των Συλλόγων για τα μέλη που δεν υπάκουσαν στις οδηγίες και εξέθεσαν την πλειοψηφία των συναδέλφων μας.

Όλα τα παραπάνω που διεκδικεί το κίνημα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ιδιωτικά μεγαλοσυμφέροντα και αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα. Οι Σύλλογοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, ας δουν την πραγματικότητα, αναλογιζόμενοι το βαρύ φορτίο που πρέπει να φέρουν μέχρι τέλους. Η δε Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να πάψει να βλέπει μόνο αριθμούς που της επιβάλει το μνημόνιο, γιατί πάνω από όλα όλοι μας θα κριθούμε.

*Ο Παν. Ψυχάρης είναι μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΑΕΓ Συνεργαζόμενοι) και Πρόεδρος Συλλόγου Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής