Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Το ΚΚΕ και ο Σύριζα για τους συμβασιούχους ΙΚΑ




Πειραιάς 18/09/09
Αρ.Πρωτ.54
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ Κ.Κ.Ε & ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών Ι.Κ.Α Αττικής θέλοντας για άλλη μία φορά να υπενθυμίσει στα κόμματα την εργασιακή ανασφάλεια που έχουν οι 6500 γιατροί του Ι.Κ.Α ξεκίνησε συναντήσεις προεκλογικά μαζί τους.
Στις 16/09/09 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου Συμβασιούχων με αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Ψυχάρης και ο Γραμματέας Σπύρος Προβατάς και από το Κ.Κ.Ε ο Σπύρος Χαλβατζής μέλος της Κ.Ε και υποψήφιος βουλευτής και ο Γιώργος Λιάνος υπεύθυνος του τμήματος Υγείας-Πρόνοιας της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε.
Το Κ.Κ.Ε υπογράμμισε ότι πράγματι είναι απαράδεκτο ,ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας το Ι.Κ.Α, να έχει εργαζόμενους χωρίς ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και τάχτηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της πλήρης διασφάλισης των εργασιακών ,ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των ιατρών.
Παράλληλα υπήρξε πλήρης ταύτιση των απόψεων για προσλήψεις προσωπικού,για καλυτέρευση της παροχής υγείας προς τους ασφαλισμένους.
Στις 17/09/09 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του Συλλόγου των Συμβασιούχων Γιατρών Ι.Κ.Α Αττικής αποτελούμενου από τον Πρόεδρο Παναγιώτη Ψυχάρη και τον Γραμματέα Σπύρο Προβατά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνάντηση μετείχαν, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Γραμματέας κ. Δημήτρης Βίτσας και ο υποψήφιος βουλευτής Β΄Αθηνών κ. Ιωάννης Μπασκόζος
Υπήρξε πλήρης ταύτιση των απόψεων για τα προβλήματα που υπάρχουν στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας και πλήρης ταύτιση στο τρόπο επίλυσης τους.
Ειδικότερα στο εργασιακό αναφέρθηκε, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν συμβάσεις έργου (συμβάσεις ομηρίας -ανασφάλειας και εργασιακού μεσαίωνα ) Να ζητηθεί άμεσα με Νομοθετική ρύθμιση η επίλυση του ασφαλιστικού αυτού προβλήματος με πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των γιατρών και ασφαλιστική –συνταξιοδοτική κάλυψη.
Ο Σύλλογος των Συμβασιούχων Γιατρών Ι.Κ.Α Αττικής θα ενημερώσει όλους τους γιατρούς για τις θέσεις των κομμάτων .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: