Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Απλήρωτοι οι γιατροί του Δημοσίου!


ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΔ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ Κ.Κ. Αναγνώστες σας

Αγαπητοί Κύριοι,

Θα θέλαμε με το παρόν να σας «διατηρήσουμε»σε αυτό το συνεχές κλίμα κοροϊδίας της πολιτείας προς τους ιατρούς που έχουν συμβάσεις με ταμεία και έχουν να πληρωθούν 9 μήνες.
Ο νόμος αναφέρει ότι πρέπει να πληρώνονται σε ένα έως 2 μήνες. Το ταμείο Δημοσίου έχει από τον Οκτώβριο 2008 να μας πληρώσει για πράξεις που εκτελέσαμε τον Σεπτέμβριο 2008. Δηλαδή έρχεται ο ασφαλισμένος εξετάζεται , γίνονται ιατρικές πράξεις τον Σεπτέμβριο καταθέτουμε τα «χαρτάκια» τον Οκτώβριο ,κόβουμε Απόδειξη ότι εισπράξαμε το ποσό τον Οκτώβριο, αλλά πληρωμή σε εμάς γίνεται …ποτέ.
Κανείς δεν ασχολείται , η λύση δεν πιστεύουμε ότι είναι η διακοπή σύμβασης με το ταμείο και να πληρώνονται οι ασφαλισμένοι από το ταμείο (τεράστια ταλαιπωρία) αλλά η αγωγή προς κάθε υπεύθυνο και η ενημέρωση της κοινής γνώμης. Απο τα έντυπα και τηλεοπτικά μέσα δεν περιμένουμε τίποτε διότι λειτουργεί το «δίκτυο» των προστατευόμενων Υπουργών των μεγαλοεκδοτών.
Παρακαλούμε , επειδή από τους θεσμούς (ΙΣΑ, ΠΙΣ) δεν ελπίζουμε αν και είμαστε μέλη , να δημοσιοποιήσετε αυτές τις απαράδεκτες παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες του Υπουργείου Υγείας –Υπουργείου οικονομικών και Ταμείου ΟΠΑΔ (Δημοσίου).
Παρόλες τις οχλήσεις του ΙΣΑ στον πρόεδρο του ΟΠΑΔ κύριο Βλάχο ,παραμένει το ίδιο καθεστώς. Ο ΠΙΣ (Πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος ) είναι «πουλημένος» ..για γνωστούς λόγους. Υπάρχουν δάνεια , leasing, εφορίες , μισθοί, επιδόματα που πρέπει να πληρωθούν. Οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια. Τι θα γίνει , θα βγούμε στη Συγγρού για να ζήσουμε ? Οι ειδήσεις και τα γεγονότα δεν είναι μόνο εκλογές , εκλογές … Εντάξει γνωρίζουμε την αντιπάθεια προς τους ιατρούς αλλά δουλεύουμε χωρίς να πληρωνόμαστε. μήνες !

Ομάδα Ιατρών κλινικών και εργαστηριακών Αθηνών και Επαρχίας

Αθήνα 30/6//2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι εγκαθετοι του ΠΙΣ είχαν ζητήσει συναντήσεις σχεδόν με όλο το Υπουργικό Συμβούλιο. Προφανώς δεν τους δέχτηκε κανένας Υπουργός, αλλιώς θα το διαλαλούσαν, όπως η κότα που ετοιμάζεται να κάνει αυγό. Θύμωσαν λοιπόν για την ψυχρολουσία κι έβγαλαν μιά ανακοίνωση που λέει τα εξής τρομερά: "Ο Π.Ι.Σ. καλεί τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας να είναι σε ετοιμότητα για λήψη αποφάσεων-κινητοποιήσεων εάν δεν δοθεί άμεση λύση στο θέμα των εξοφλήσεων των λογαριασμών των ιατρών".
Δεν σας κρύβω ότι διαβάζοντας τα παραπάνω ένιωσα την ίδια ανατριχίλα που αισθάνθηκα όταν έβλεπα στο σινεμά το "Θωρηκτό Ποτέμκιν".