Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Εστησε ο δικομματισμός χορό με τον "τρελό" ΠΙΣ !





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χτες Σάββατο έγινε η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος ΔΣ του ΠΙΣ προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα. Τελικά κατέστη δυνατό να εκλεγεί Πρόεδρος και τα λοιπά μέλη του προεδρείου παρά τις εντάσεις και αποχωρήσεις που υπήρξαν.
Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Μ. Καλοκαιρινός, Γραμματέας ο κ. Κ. Αλεξανδρόπουλος, Α΄ Αντιπρόεδρος ο κ. Βασιάδης, Β΄ Αντιπρόεδρος ο κ. Ροκαδάκης και ταμίας ο κ. Σ. Πίνης.


Ο κ. Βλασταράκος κατά την έναρξη της συνεδρίασης απέσυρε τη δική του υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου και υπέβαλε προσχηματικά την υποψηφιότητα άλλου μέλους της παράταξής του, το οποίο όμως δήλωσε ότι δεν την αποδέχεται. Εντούτοις ο κ. Βλασταράκος επέμεινε από τη θέση του Προεδρεύοντος πεισματικά στη διεξαγωγή φανερής ψηφοφορίας. Τότε η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ κατέστησε σαφές ότι δεν επρόκειτο να ανεχθεί μεθοδεύσεις νέας ατέρμονης συνεδρίασης και κατέθεσε δήλωση την οποία υπέγραφαν 9 σύμβουλοι από την ΑΕΓ, την ΠΑΣΚΕ και την ΠΑΝΔΗΚΝΙ. Μετά την ανάγνωση και κατάθεση της δήλωσης και αντιλαμβανόμενος ότι δεν είχε άλλα περιθώρια να συνεχίσει την ίδια τακτική ο κ. Βλασταράκος αποχώρησε με θορυβώδη τρόπο μαζί με τα άλλα τέσσερα μέλη της παράταξής του (Σ. Τσούκαλος, Θ. Νικολαίδης, Ι. Χρονόπουλος, Κ. Παπαπολυχρονιάδης).
Αμέσως μετά την αποχώρηση των 5 μελών τα εναπομείναντα 10 μέλη έχοντας πλήρη απαρτία συνέχισαν τη συνεδρίαση και αποφάσισαν τη διεξαγωγή μυστικών ψηφοφοριών. Ο εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ κ. Παπάζογλου επέλεξε την αποχή στις εν λόγω ψηφοφορίες. Τελικά οι ψηφοφορίες ανέδειξαν το ΔΣ που προαναφέραμε.

Το ΔΣ του ΠΙΣ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 5μμ με θέμα Ημερήσιας Διάταξης τον προγραμματισμό δράσης της επόμενης τριετίας.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Πέρα από τους παιδιακίσιους θεατρινισμούς του Βλασταράκου και την εντυπωσιακή ανίερη συμμαχία Καλοκαιρινού Πασκε, ένα μήνυμα πρέπει να στείλουμε σε όσους περισσότερους γιατρούς μπορούμε. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΣΤΟΥς 15 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥς.
ΑΜΕΣΑ Ο ΠΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕς ΑΝΥΣΗΧΙΕς ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ.
1. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ
2. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
3. ΕΥΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟ ΤΣΑΥ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΎΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΟ ΕΤΑΑ ,ΤΟ ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ είπε...

Την εποχή της αποικιοκρατίας το δόγμα της Αγγλικής διπλωματίας συνοψίζονταν σε μιάν και μόνη αράδα : "όταν δεν αποδίδει η διπλωματία των κονδυλοφόρων τότε ξεκινά η διπλωματία των κανονιοφόρων".

Ο διπλωμάτης κ. Αβραμόπουλος, με την πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά απόφαση κατάργησης του αιρετού ΔΣ του ΠΙΣ και διορισμού ανθρώπων της απολύτου αρεσκείας του, απέδειξε ότι οι κανονιοφόροι είναι μόνιμα προσδεδεμένες στο αγκυροβόλιο της Αριστοτέλους. Κάνοντας επίκληση Μεταξικών νόμων και Βασιλικών Διαταγμάτων ο κ. Αβραμόπουλος ξεκίνησε τον κανονιοβολισμό του ΠΙΣ και η μάχη προβλέπεται μακρά.
¦ Εισακούοντας τις γοερές κραυγές του εκλεκτού της ΝΔ κ. Βλασταράκου, που διαθέτει τις 5 από τις 15 θέσεις στο ΔΣ του ΠΙΣ, καθώς και τις εκκλήσεις 3-4 Ιατρικών Συλλόγων (από τους 52 που υπάρχουν στη χώρα) ο κ. Αβραμόπουλος αργά το μεσημέρι της Πέμπτης υπέγραψε απόφαση (κλικ εδώ) το σκεπτικό της οποίας είναι πανομοιότυπο μ΄ εκείνο που χρησιμοποιούσαν ο Βασιλείς προκειμένου να αποπέμψουν ανεπιθύμητους αιρετούς: "δεν εκπληρούνται οι σκοποί του ΠΙΣ με την υφιστάμενη συγκρότηση του ΔΣ".
Παραλείπει βεβαίως να πεί ποιοί είναι οι σκοποί του ΠΙΣ, οι οποίοι κατά τον κ. Αβραμόπουλο δεν εκπληρούνται. Να απαριθμήσουμε μερικούς:
δεν εκπληρούται η καθημερινή δοξολογία υπερ μακροημερεύσεως της Αυτού Μεγαλειότητας (ΑΜ)
δεν εκπληρούται το Πρωτόκολλο οσφυοκαμψίας κατά τις επισκέψεις στην ΑΜ
οι επιθυμίες της ΑΜ δεν αποτελούν πλέον εν τω άμα και εντολές για το πόπολο των ανά τη χώρα γιατρών.
¦ Η παράταξη Βλασταράκου πρέπει να στιγματιστεί ανεξίτηλα για την ενέργειά της να ζητά επίμονα διορισμό Διοίκησης, ενώ υπήρχε Διοικητικό Συμβούλιο εκλεγμένο με την ψήφο 60.000 γιατρών της χώρας. Η συγκεκριμένη παράταξη απέδειξε ότι γι αυτήν οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι φερετζές.
Ας θυμίσουμε ποιοί απαρτίζουν την παράταξη Βλασταράκου στον ΠΙΣ:
Τσούκαλος Ευστάθιος- Ναπολέων ( ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τσούκαλος)
Νικολαϊδης Θαν., Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Παπαπολυχρονιάδης Κ., Πανεπιστημιακός στο ΑΠΘ
Χρονόπουλος Ι., Γενικός Γιατρός στο ΙΚΑ
Ας θυμίσουμε και ποιούς διορίζει ο Υπουργός στον ΠΙΣ καθαιρώντας το νόμιμα εκλεγμένο ΔΣ:
Ανεμουδουρά Βαρβάρα, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά
Γιαννακόπουλος Κ. Πρόεδρος του Ιατρ. Συλλόγου Λάρισας
Σπυρόπουλος Ι., Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας
Νίτσας Νικόλαος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, τον οποίο όμως η απόφαση εμφανίζει ως Πρόεδρο του Ιατ. Συλ. Θεσ/νίκης
Πρωτόππαπα Φιλιώ, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θηβών
Αναρωτιέμαι με τι μούτρα οι εν λόγω διορισμένοι θα εμφανιστούν αύριο ενώπιον των συναδέλφων τους, όπως επί παραδείγματι ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας που έστειλε έγγραφο στον Υπουργό ζητώντας καθαίρεση του εκλεγμένου ΔΣ του ΠΙΣ χωρίς κάν να έχει προηγουμένως συγκαλέσει συνεδρίαση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.
¦ Η απόφαση καθαίρεσης δεν έχει εφαρμογή άμεση. Θα έχει εφαρμογή μετά τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ και μπορεί να προσβληθεί ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας. Αυτό και θα γίνει. Μάλιστα εκτός από την αίτηση ακύρωσης θα γίνει ταυτόχρονα και αναστολή εκτέλεσης, ώστε οι διορισμένοι να μην έχουν δυνατότητα να εγκατασταθούν στα Γραφεία του ΠΙΣ. Εαν το ΣτΕ ακυρώσει την Υπουργική Απόφαση (όπερ και το πιθανότερον) οι διορισμένοι θα μείνουν με το στίγμα στην πλάτη. Θα ξαναπατήσουν άραγε σε Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ να πούν τα γνωστά πομπώδη που ακούσαμε στην τελευταία συνέλευση από τον επικεφαλής τους;
¦ Ο υπογράφων κατ΄ επανάληψη επέκρινε τον Μανόλη Καλοκαιρινό. Θα το πράξει και στο μέλλον όποτε χρειαστεί. Είναι όμως τελείως διαφορετικό να επικρίνεις έναν εκλεγμένο για λάθος επιλογές του και εντελώς άλλο να αναφέρεσαι σε πρακτικές ενός διορισμένου που η πολιτική εξουσία τον φύτεψε για να χειραγωγήσει τον κλάδο. Στις περιπτώσεις αυτές καμιά έννοια του διαλόγου δεν υφίσταται, διότι ο εν λόγω εκτελεί χρέη κανονιού στην κανονιοφόρο.
¦ Το αιρετό ΔΣ του ΠΙΣ δίνει τη Δευτέρα 30 Μαρτίου συνέντευξη τύπου στις 12 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει με θέματα συζήτησης
κατάσταση στον ΠΙΣ
προσδιορισμός ημερομηνίας Γενικής Συνέλευσης
τρέχοντα ζητήματα
Θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις με σημείωμα στη στήλη "επικαιρότητα" του Ygeianet