Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Το δάκρυ μου σταλαγματιά χάνεται στη ματιά σου

26.06.08


ΕΡΩΤΗΣΗ Προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας



Οι επιπτώσεις από τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που πλήττουν συνολικά τα λαϊκά δικαιώματα, εκφράζονται όλο και πιο έντονα στο ζήτημα της Υγείας των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Ηλιούπολη, στη λειτουργία του οποίου εμφανίζονται σοβαρά προβλήματα, ελλείψεις και καθυστερήσεις που βιώνουν καθημερινά οι ασφαλισμένοι.
Ενώ ο πληθυσμός της Ηλιούπολης έχει αυξηθεί κατά 20% τη δεκαετία, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το μόνιμο εργατικό δυναμικό του ΙΚΑ Ηλιούπολης παρουσιάζει σοβαρά κενά, κυρίως σε γιατρούς, ενώ οι ανάγκες καλύπτονται με συμβασιούχους (ανασφάλιστους) ή και με εργαζόμενους με καθεστώς εργολαβίας (συμβάσεις έργου).


Η κτιριακή υποδομή και ο εργαστηριακός εξοπλισμός είναι ανεπαρκείς. Οι ελλείψεις σε κτιριακή υποδομή, ανθρώπινο δυναμικό, οικογενειακούς γιατρούς και σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων έχουν σαν αποτέλεσμα την τεράστια καθυστέρηση των "ραντεβού" για εξέταση, παραπομπές ασφαλισμένων σε άλλα υποκαταστήματα, καθυστερήσεις και προχειρότητα στην εξέταση κ.α. Τα προβλήματα αυτά σπρώχνουν τους ασφαλισμένους σε ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά ιατρικά κέντρα σαν έτοιμη πελατεία στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Παρά τις κινητοποιήσεις φορέων και σωματείων που ζητούν να παρθούν μέτρα για την οριστική αντιμετώπιση της κατάστασης και την άμεση επίλυση των προβλημάτων, τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται και να ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν τώρα οι ανάγκες σε κτιριακή υποδομή και εξοπλισμό καθώς και οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με μόνιμο και σταθερό προσωπικό και γιατρούς των απαιτούμενων ειδικοτήτων.
Οι βουλευτέςΚΚΕ






Λίλα Καφαντάρη


Δεν υπάρχουν σχόλια: