Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

H αξιοπρέπεια και η επιστημονοσύνη των γιατρών του ΕΟΠΥΥ είναι αδιαπραγμάτευτη
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ( ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ )

E-mail: seyp.eopyy.att@gmail.com   

Κάνιγγος 19, Αθήνα   Τηλ.: 210-3845732, Fax: 210-3834869

 
Αθήνα 15-11-2013               
Αρ. Πρωτ. 72
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το ακατάσχετο υβρεολόγιο των τελευταίων ημερών του Υπουργού κ.Γεωργιάδη κατά των γιατρών της ΠΦΥ  περί χειρουργών άσχετων με το αντικείμενο τους, έχει σκοπό να σπιλώσει ανεπανόρθωτα την επαγγελματική και κοινωνική μας υπόληψη.

 

 Οι γιατροί, δεν έχουμε ανάγκη επαίνων από τον φυσικό αυτουργό της κατεδάφισης της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας και τον ηθικό αυτουργό της επερχόμενης γενοκτονίας. Η καταξίωση μας βρίσκεται στην καθημερινή μας επαφή και προσφορά στους ασθενείς μας.  Όμως, είναι πρωτοφανές για τα διεθνή δεδομένα, Υπουργός Υγείας να καταφέρεται με τέτοιο τρόπο κατά λειτουργών της υγείας.

 

 Ο σκοπός του Υπουργού είναι προφανής: ο εξευτελισμός της Δημόσιας Υγείας. Το δόγμα της καταστροφής προϋποθέτει αρχικά τον ευτελισμό θεσμών και προσώπων, ώστε σε δεύτερο χρόνο να κατεδαφίσει ότι έχει απομείνει όρθιο.

 

 

Η πολιτική αισθητική του Υπουργού δεν έχει θέση στην δοκιμαζόμενη κοινωνία και πολύ περισσότερο στην ιατρική κοινότητα.

 

 Στον πόλεμο που έχει ανοίξει ο Υπουργός με την κοινωνία, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα βρει κανένα σύμμαχο. Ούτε στις στρατιές των ανέργων, ούτε στο 30% των κατοίκων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ούτε στο 40% του πληθυσμού που δεν έχουν πρόσβαση στην Δημόσια Υγεία. Ούτε στους δανειολήπτες που χάνουν το σπίτι τους.

 

 Να γνωρίζει ο Υπουργός ότι φτάνει το πολιτικό του τέλος γιατί η πολιτική του ανηθικότητα έχει πλέον ξεπεράσει και τα όρια των απαιτήσεων της τρόικας. Άλλωστε, ο υπουργός φιλοδοξεί να πάρει τη δόξα της τρόικας για τις επικείμενες απολύσεις χιλιάδων  γιατρών που υπηρέτησαν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας επί δεκαετίες.

 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

  ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                  ΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
 
 
Στις 15 και 15 /11/2013 διενεργήθηκε έκτακτο συνέδριο ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ στο Τιτάνια. Αρκετοι  από τους 93 αντιπροσώπους αντιπροσώπευαν εκλογές παρελθοντων ετών και μερικοί από αδιαφανείς διαδικασίες.
Προσήλθαν και ψήφισαν οι 84 εκ των αντιπροσώπων (οι 34 από τις πρόσφατες εκλογές Αθηνών) έλαβον 4 άκυρα-λευκά και :
1. ΔΑΚΕ       45 ΨΉΦΟΙ           4 ΑΝΤΙΠΡΌΣΩΠΟΙ
2. ΑΜΓ         18                      2
3. ΑΕΚ(ΠΑΣΚ)14                      1
4 ΔΗΠΑΚ        3                      0
Εξελέγησαν οι Αποστολόπουλος, Χρονόπουλος, Παρασκευόπουλος, Αθανασιάδης από την πρώτη παράταξη, οι Μπασκόζος, Προβατάς από τη Δεύτερη και ο Μπούρας από την τρίτη.
Οι συζήτηση πάνω στις καταιγιστικές εξελίξεις με τις επερχόμενες απολύσεις στο κλάδο και τον ακρωτηριασμό της δημόσια φροντίδας υγείας φυσικά μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και ησαν το επίκεντρο των συζητήσεων.
Αλλωστε την Τετάρτη 20-11-2013 συγκαλείται Γενική Σενέλευση του σωματείου Αθηνών στις 11,30 στο Τιτάνια για τις επιπτώσεις της υποτέλειας στην υγεία στη Πρωτοβάθμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: