Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Σε θνήσκουσα κοινωνία ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ θα παίξουμε ρόλο νεκροθάφτη;;;;;


Κύριοι Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη απολύεσθε.

Η ατζέντα των προεκλογικών εξαγγελιών των 3 κομμάτων της συγκυβέρνησης στην προ 16μηνου εκλογική διαδικασία περιελάμβανε 18 σημεία επαναδιαπραγμάτευσης των Μνημονίων, ανάπτυξη και μείωση της ύφεσης σε όλους τους τόνους για την οικονομία.

Μονο σαν πολιτικάντικη εξαπάτηση μπορεί να εκληφθεί  η πραγματικότητας με τις επιχειρήσεις να αλλάζουν έδρα φορολόγησης, η ανεργία να καλπάζει, τα σημεία διχασμού φτώχειας και κοινωνικής αντοχής να οριοθετούνται , η φτώχεια να γίνεται μόνιμη χωρίς μέλλον επωδός της πλειοψηφίας υμών, πλην ενός 5 % ακόμα «αφεντικών» που ακόμα προσλαμβάνονται, κάνουν συμβάσεις, απολαμβάνουν ρευστότητα από το κράτος και φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν. Η δουλικότητας της εσωτερικής τρόικας και η απολογητική υποτακτική παρακολούθηση των καταστροφικών συνταγών του ΔΝΤ και της ΕΚΤ έρχεται να καταλήξει σε ιταμές ορμήνιες από Νταβούντογλου και από οικονομικό εισοδισμό επιτήδειων τούρκων επιχειρηματιών στις υποδομές της χώρας, αεροδρόμια και λιμάνια!

Οι αγρότες έμειναν 4%, τα υποβρύχια στο Σκαραμαγκά αχρηστεύονται στη ξηρά, οι ανασφάλιστοι θέριεψαν και οι κατασχέσεις καταθέσεων είναι στο προσκήνιο. Σε θνήσκουσα κοινωνία ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ θα παίξουμε ρόλο νεκροθάφτη.;;

Ωραία φίλε δεξιέ και συντηρητικέ τω πνεύματι, πλήρωνες ως τώρα φόρους και υποχρεώσεις γιατί η καταστροφή της μεσαίας τάξης δεν σε έπαιρνε μπάλα. Τώρα είναι εμφανής στα προγράμματα της τρόικας, αυτά που λένε μνημόνια ,η εις βάρος μας ληστεία εισοδημάτων και περιουσιών. Πλήρωνες γιατρέ και οδοντίατρε 4.000-80.000 εφορία για να απολαύσεις τι;; Τους αυτοκινητόδρομους χωρίς διόδια, την δωρεάν δημόσια παιδεία ή την αξιοπρεπή νοσηλεία στην αρρώστια σου;. Εσύ ειδικά ξέρεις ότι και τα μεγάλα ιδιωτικά μονοπώλια  ελέγχονται από απατεώνες της πτωχοτραπεζοκρατίας.

Σε φοβίζουν οι αλλαγές αλλά οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκες ως τώρα σε πρόδωσαν. Αφού καταρράκωσαν κάθε εργασιακό δικαίωμα, σου έκαναν τη σύνταξη επισφαλές όνειρο και τον εργασιακό χώρο Αχερουσία λίμνη.
 
 

Κάθε καλός επιστήμονας αντιλαμβάνεται ότι με αυτές τις συνθήκες δυστυχώς «ψυχοπομποί καταντάμε» χωρίς το χαμόγελο και το βραβείο της δουλειάς μας να κερδάμε ενίοτε το Χάρο. Χάνουμε ασθενείς για ασήμαντη αφορμή. Γιατί το διέταξαν αυτοί που προΐστανται και έχουν το όνομα Λομβέρδου, Λυκουρέντζο, Γεωργιάδη και οι λογής σαλτιμπάγκοι συμβουλάτορες γύρω τους. Τους λένε και «οικονομικούς δολοφόνους» για το έργο τους.

Όπου τους βρούμε πρέπει να τους πούμε λίγα είναι τα «εξουσιαστικά ψωμιά σας» ακόμα. Έχουμε μια πατρίδα που αξίζει καλύτερη μοίρα. Οι άνθρωποι να δουλεύουν, να μην έχουν επισιτιστικά προβλήματα να σκάει ενίοτε το χειλάκι τους και η δυστυχία να μην είναι συνδεδεμένη με το μέλλον.

Άντε και συμβιβάστηκες στα κελεύσματα τους πολλές φορές ,τους ψήφισες στους ανέχτηκες, κατάπιες αμάσητα τα ψέματά τους. Έχουν ακόμα το θράσος αυτοί που διοικούν και κατέστρεψαν το ΙΚΑ να κατεβάζουν υποψήφιους για να αμβλύνουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Άλλοι το παίζουν ανεξάρτητοι από κόμματα και πολιτικές θαρρείς και ζούμε σε άλλο σύμπαν και δεν βλέπουμε ποιοι προωθούν την πολυδιάσπαση συμφερόντων…..
 
 

Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψεις. Όπου και να τους εύρεις στο σωματείο που έχουμε εκλογές  στην ευρωβουλή, στη τοπική αυτοδιοίκηση, αν τολμήσουν και κάνουν βουλευτικές εκλογές πάρε δημοκρατικά ότι σου στέρησαν πίσω.

Εκλογές 31 Οκτωβρίου και 1,2 Νοεμβρίου 2013

Επισυνάπτω διακήρυξη και ψηφοδέλτιο Διακινήστε τα σε συναδέλφους.

Τα πρόσωπα που συναποτελούν το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών έχουν μια παρουσία στο ίδιο χώρο από 14 χρόνια τώρα. Μαζί άσπρισαν τα μαλλιά μας μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τις δουλιές μας, την πρωτοβάθμια δημόσια περίθαλψη, την απαγκίστρωση των ανθρώπων που ανταμώνουμε από το ρατσισμό, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, το μεγάλο φεσομάγαζο τον ΕΟΠΥΥ, τον εκφοβισμό ,την αποθέωση του εγωισμού και της υστεροβουλίας. Μας χρεοκόπησαν και έφεραν τη κοινωνία στη καταστροφή που ανήγγειλαν ότι θα φέρουν οι  άλλοι!. Οι πολιτικές του κρατικού συνδικαλισμού δεν κατάντησαν μέχρι τώρα και τους ιατρικούς συλλόγους σε κλαμπ συμφερόντων 300 γιατρών βορείων προαστίων;;;;

Ελάτε μαζί μας για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Έχουμε τουλάχιστον μια 15ετία να νοικοκυρέψουμε τίμια και δημοκρατικά αυτό τον τόπο. Χρειαζόμαστε τη δύναμη και τη γνώμη σας…….
21-10-2013
Λαμπαδάριος Διονύσης.
 

1 σχόλιο:

K.O. ΣΥΡΙΖΑ είπε...

Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: Η εφαρμογή του rebate και του clawback στραγγαλίζει τα μικρά και μεσαία βιοπαθολογικά και ακτινοδιαγνωστικά εργαστήρια προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων στο χώρο της διάγνωσης
Οι πολιτικές των μνημονίων έχουν ως βασικό και διακηρυγμένο στόχο τις περικοπές στο χώρο των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Παρότι η δημόσια δαπάνη υγείας στη χώρα μας πριν την κρίση ήταν από τις μικρότερες μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί προσχηματικά τη δημοσιονομική κρίση για να περικόψει τις υπηρεσίες υγείας του κοινωνικού κράτους, κλείνοντας νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες και επιβαρύνοντας συνεχώς τους ίδιους τους ασφαλισμένους με το κόστος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η λιτότητα και η δημοσιονομική πειθαρχία ο στόχος αυτής της πολιτικής. Ταυτόχρονα με τις περικοπές, εμφανίζεται μια σαφής τάση αναδιάρθρωσης του χώρου της υγείας προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων. Αφού οδήγησε τα Εργαστήρια των Υγειονομικών Μονάδων του ΕΟΠΥΥ, αλλά και των δημόσιων νοσοκομείων, σε συστηματική απαξίωση και υπολειτουργία, άφησε τελείως ανεξέλεγκτη και χωρίς plafon τη διαγνωστική δαπάνη και τη νοσηλεία, με αποτέλεσμα να ευνοηθούν προκλητικά οι διαγνωστικές αλυσίδες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χώρο της Διάγνωσης-Θεραπεία-Αποκατάστασης. Δεν είναι τυχαίο ότι, παρά τις περικοπές στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ προς τα μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τις ιδιωτικές κλινικές έχουν εκτοξευτεί.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της λογικής της ολιγοπωλιακής αναδιάρθρωσης της αγοράς υπηρεσιών υγείας, είναι το rebate και το clawback στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τα ιδιωτικά εργαστήρια. Το rebate νομοθετήθηκε ως προσωρινό μέτρο αποτροπής της υπερσυνταγογράφησης μέχρι της πλήρους ανάπτυξης του ηλεκτρονικού ελέγχου. Στην πραγματικότητα όμως, ο τρόπος με τον οποίο έχουν καθοριστεί τα ποσοστά του είναι παντελώς άδικος καθώς αγνοεί την ανελαστικότητα των δαπανών των μικρών εργαστηρίων, που δεν έχουν τη
δυνατότητα «ευελιξίας» των μεγάλων αλυσίδων ως προς το κόστος λειτουργίας, και
έτσι τιμωρεί αυτούς που εργάζονται ευσυνείδητα και επιβραβεύει αυτούς που
συνειδητά ασελγούν εις βάρος του ΕΟΠΥΥ και του φορολογούμενου πολίτη.
Αντίστοιχη περίπτωση είναι και το clawback που θεσπίστηκε το καλοκαίρι για να
ελέγξει – υποτίθεται – την υπέρβαση δαπανών από μεριάς των παρόχων υγείας του
ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με το μέτρο, το ποσό κατά το οποίο υπερβαίνεται ο (ήδη κατά
πολύ μειωμένος) προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, επιστρέφεται από τους παρόχους.
Όμως, το ποσό της υπέρβασης επιμερίζεται σε όλους οριζόντια, ανεξάρτητα από το
γεγονός ότι δεν υπάρχει προκαθορισμένο όριο δαπάνης ανά εργαστήριο. Και εδώ
βέβαια δεν γίνεται καμιά διάκριση μεταξύ των εργαστηρίων των ιδιωτικών
επιχειρήσεων και του εργαστηρίων των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών.
Δεδομένων των παραπάνω, αλλά και της καθήλωσης των τιμών των εξετάσεων εδώ
και 22 χρόνια, τη μεσοσταθμική μείωση κατά 13% από την εισαγωγή των
ασφαλιστικών τιμών, την κατά 8% μείωση των τιμών των εξετάσεων για καρκινικούς
δείκτες, δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τη λειτουργία και την επιβίωση
των μικροβιολογικών εργαστηρίων στη χώρα μας που στη φάση της «λειτουργικής
κατάρρευσης» του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ καλύπτουν ένα σημαντικό κενό του Δημόσιου
Συστήματος στον τομέα της διάγνωσης.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Είναι στις προθέσεις του να επανεξετάσει την πολιτική του rebate και του
clawback;
2. Θα επανεξετάσει τον τρόπο υπολογισμού των ποσοστών επιστροφής ούτως
ώστε να υπολογίζονται ξεχωριστά (με διακριτό κωδικό) για τους μικρούς
παρόχους βιοπαθολόγους και ακτινοδιαγνώστες-φυσικά πρόσωπα και τους
μεγαλοεπιχειρηματίες;
3. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το σύστημα ηλεκτρονικής
παραπεμπτικογραφίας με ενσωμάτωση διαγνωστικών πρωτοκόλλων, που
θα προσφέρει τη δυνατότητα αποτελεσματικού ελέγχου της προκλητής
ζήτησης;
4. Είναι στις προθέσεις του η εφαρμογή plafon ανά εργαστήριο για τον έλεγχο
της διαγνωστικής δαπάνης ;
5.
Οι ερωτώντες βουλευτές
Ανδρέας Ξανθός
Νίκος Μιχαλάκης
Κώστας Ζαχαριάς
Μαρία Διακάκη
Αφροδίτη Σταμπουλή
Όλγα Γεροβασίλη