Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Γράφουμε φάρμακο, βγαίνει ποντικοφάρμακο


Ο ποδηλάτης το 1914 πήγς φαντάρος και δεν ξαναγύρισε....


Πειραιάς 3/12/2012                             Αρ.Πρωτ.51

 Συνάδελφοι,

πραγματοποιήθηκε Πέμπτη 29/11 συνάντηση του Συλλόγου με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ.Παπαγεωργόπουλο καθώς και με Διοικητικά Στελέχη του Οργανισμού.

 

-Θέσαμε το θέμα της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών των Δημόσιων Δομών , σε επίπεδο εργαστηρίων και κλινικών ειδικοτήτων. Η όποια προσπάθεια υποβάθμισης από εξωθεσμικά κέντρα δεν θα γίνει αποδεκτή από το σύνολο των γιατρών. Λάβαμε την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για κλείσιμο μονάδων υγείας και ότι γίνεται προσπάθεια για ενδυνάμωση των Δημόσιων Δομών.

 

-Τέθηκε το θέμα του μισθολογίου. Η Διοίκηση έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει το μισθολόγιο των γιατρών-αποδοχές με όρους ενιαίου μισθολογίου και επίλυση κατ' επέκταση και του θέματος των υπερωριών.

 

-Η διαδικασία μονιμοποίησης των 1860 γιατρών βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης. Πρέπει να ξεπεραστεί όμως η αναλογικότητα του 1 προς 5 , μία πρόσληψη : πέντε απολύσεις.

 Είναι δε θέμα πολιτικής απόφασης.

 

-Για τα τηλεφωνικά ραντεβού η θέση του Οργανισμού και του Συλλόγου, είναι η αυτοδιαχείριση με προσωπικό του ΕΟΠΥΥ. Άρχισε ήδη η διαδικασία επίλυσης, με κύριο χαρακτηριστικό την μη χρέωση των ασφαλισμένων.

 

-Η λειτουργία των ΚΕΠΑ και η απαράδεκτη λειτουργία τους .Πρόθεση του ΕΟΠΥΥ είναι να αναλάβει την λειτουργία των ΚΕΠΑ, με στόχο την αξιοπρεπή  παρουσία των γιατρών του Ειδικού Σώματος και την δίκαιη αντιμετώπιση των ασφαλισμένων.

 

-Για τα παλαιά χρέη των Ταμείων προς τους γιατρούς, αναμένεται σήμερα νέα ανακοίνωση. Για την παραγραφή ισχύει η πενταετία. Το χρέος προς γιατρούς ανέρχεται σε 1,9 δις.

 Η δήλωση προς τον ΕΟΠΥΥ συνιστά απλή καταχώρηση για διασταύρωση.

 

Συνάδελφοι γνωστοποιήσαμε τις θέσεις μας και για τα εξής:

-Για την δραστική ουσία υιοθετούμε την θέση του ΠΙΣ.(απόφαση ΔΣ ΠΙΣ 22/11/12).

-Η θεσμική λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων και πειθαρχικών οργάνων είναι προϋπόθεση για την καλή συνεργασία γιατρών και οργανισμού. Είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή ιατρού στην επιτροπή –Κέντρο Ελέγχου Φαρμάκων .Δεδομένης και της πολιτικής απόφασης της Κυβέρνησης να απολύει προσωπικό ακόμα και αν δεν έχει εκδικαστεί πειθαρχική υπόθεση, η κατάσταση πολύ πιθανό εκτραχυνθεί στο άμεσο μέλλον και να αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα.

 

Πρέπει να τονίσουμε ότι παρά τις καλές προθέσεις της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ δεν είμαστε καθόλου ήσυχοι. Οι κεντρικές πολιτικές αποφάσεις καθ' υπόδειξη της τρόικας είναι αυτές που θα καθορίσουν το μέλλον μας και την βιωσιμότητα των Δημόσιων Δομών του ΕΟΠΥΥ.

 Η ενότητα και επαγρύπνηση είναι καθήκον όλων μας.

 

                                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                    ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: