Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Σάββατο 13-10-12 Γενική Συνέλευση

Ο Μυλωνάς στο γείτονά του αυτοκράτορα Φρειδερίκο:
" Υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο Βασιλεία μου αν μου κλείσεις το μύλο!"

       Πειραιάς01/10/2012                                                         Αρ.Πρωτ.39                                                                                                      

Συνάδελφοι,

  Το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας-ΕΟΠΥΥ βαίνει προς πλήρη κατάρρευση. Είναι συνειδητή επιλογή του κράτους η πλήρης υποβάθμιση των Δημόσιων δομών του και σταδιακή κατάργησή τους, σύμφωνα με τις επιταγές του ΔΝΤ-Τρόϊκας. Το επόμενο βήμα θα είναι η εισβολή μεγαλοϊδιωτικών επιχειρήσεων Υγείας ακόμα και ξένων με "ενοικίαση" ιατρικού προσωπικού. Η ανθρωπιστική κρίση που ήδη έχει διαφανεί θα λάβει διαστάσεις τραγικές τους προσεχείς μήνες. Οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώνουν μεγαλύτερη συμμετοχή για φάρμακα και εξετάσεις. Οι μακροχρόνια άνεργοι δεν θα έχουν πρόσβαση σε Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας. Η επιλογή για χρηματοδότηση από 1,4% του ΑΕΠ(για ΙΚΑ) σε 0,4% για ΕΟΠΥΥ δεν αφήνει περιθώριο βιωσιμότητας του οργανισμού με άμεσο κόστος στην υγεία των πολιτών, αλλά και επισφάλεια στην εργασιακή μας σχέση ως γιατροί Ιδ.Δικαίου στο φορέα.

 

  Ο ΕΟΠΥΥ ήδη χρωστάει 3 δις στους παρόχους Υγείας και στους ασφαλισμένους και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα καταβάλει 1 δις, (900 εκ για φάρμακο και 100 εκ για παρόχους Υγείας στον ιδιωτικό τομέα). Είναι φανερό ότι έρχονται χειρότερες μέρες και όσο η συμμετοχή σε συλλογικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις δεν είναι μαζική τόσο η ανασφάλεια μας θα επιτείνεται . Στον κυκεώνα αυτό θα προστεθούν και τα νέα μέτρα οδοστρωτήρας των 13,5 δις, που δεν θα αφήσουν ελπίδα καμία και σε κανένα. Οι οριζόντιες περικοπές και η οριζόντια φορολόγηση θα αναγκάσει σε άμεση πτώχευση πολλούς από εμάς τους προσεχείς μήνες. Η συντεχνιακή προσέγγιση από μερίδα συναδέλφων και οι ατομικές λύσεις θα λειτουργήσουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να έρθει η μαύρη τρύπα να απορροφήσει όλους. 

  Η ένταξη του αυτοχρηματοδοτούμενου μεν, κουρεμένου και κατακρεουργημένου δε ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ έχει στόχο να του δώσει ανάσα ζωής για 1-2 μήνες, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την περίθαλψή μας.

  Συνάδελφοι, η μόνη λύση είναι η ενότητα και η οργανωμένη αγωνιστική παρέμβαση.  Τα προβλήματα της ΠΦΥ δεν είναι ανεξάρτητα από το όλο οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο που έχει επιβληθεί βίαια στην ελληνική κοινωνία. Δεν είναι ανεξάρτητα από τα προβλήματα του ΕΣΥ και των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων γιατί η οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση δεν έχει όρια και λογική. Η αγωνιστική παρέμβαση με ενιαίο Πανιατρικό-Πανυγειονομικό μέτωπο επιβάλλεται σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Η ενότητα όλων των μισθωτών γιατρών ΕΟΠΥΥ είναι ο μόνος τρόπος διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων, ειδικότερα σήμερα που εμφανίζονται δειλά-δειλά και συγκαλυμμένα κατευθυνόμενοι εχθροί μας με συντεχνιακή διάθεση "για επίλυση των δικών τους προβλημάτων". Εμείς τους καλούμε σε κοινή συστράτευση, γιατί τα προβλήματα του ενός είναι και προβλήματα του άλλου.



  Ζητάμε  άμεσα από την Κυβέρνηση συνεργασίας να σταματήσει το τρομερό κατήφορο σε μονοπάτια αδιέξοδα και καταστροφικά για την Υγεία, την απασχόληση και την ίδια μας τη ζωή. 

  Ενωμένοι όλοι οι γιατροί, ολόκληρη η κοινωνία δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα δολοφονικά νεοφιλελεύθερα σχέδια του άγριου καπιταλισμού.

Σας καλούμε στη Έκτακτη Γενική Συνέλευση Σάββατο 13 Οκτώβρη και ώρα 10πμ στο Ξενοδοχείο Τιτάνια(Πανεπιστημίου 52-Αθήνα)

 

Θέματα:   -Ενημέρωση

               -Ενοποίηση Συλλόγων ΕΟΠΥΥ(πρώην ΙΚΑ)

               -Κινητοποιήσεις. 

               -Συμμετοχή στο Πανυγειονομικό Μέτωπο

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                     Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                                                     ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

 

 

1 σχόλιο:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Αν είναι αναξιόπιστοι για την Ευρώπη, η τρόικα Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη να σηκωθούν να φύγουν σαν ανίκανοι τελευτήδαντες!
Απολύστε τους πριν σας απολύσουν οριστικά με τη πτωχοποίηση, την ανεργία, την απελπισία, την αδικία και την παρακμή που μας περιβάλλει.