Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Επιλεκτικές πληρωμές προαναγγέλει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ!

Επιλεκτικές πληρωμές προαναγγέλει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ!
Επιλεκτικές πληρωμές προαναγγέλει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ!
Το γνωστό ρητό «διαίρει και βασίλευε» επιχειρεί να εφαρμόσει στους φαρμακοποιούς η ηγεσία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προκειμένου να «σπάσει» την κινητοποίηση που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Τρίτης 28 Αυγούστου η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται ότι «ο Οργανισμός αποφάσισε να εξοφλήσει κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που εξακολουθούν να εκτελούν συνταγές για ασφαλισμένους του ελαχιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την ταλαιπωρία τους». Με άλλα λόγια, δεν θα πληρωθούν άμεσα οι φαρμακοποιοί 19 νομών της χώρας οι οποίοι, λόγων των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, έχουν αναστείλει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους τους Οργανισμού.\


Επίσης, σημειώνεται ότι οι σύλλογοι που έχουν διανεμητικό λογαριασμό, όπως αυτοί της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης (σ.σ.: στην περίπτωση αυτή οι συναλλαγές των φαρμακοποιών με τον Οργανισμό γίνονται μέσω του Συλλόγου), έχουν εξοφληθεί για τον Μάιο του 2012. «Ως εκ τούτου δεν έχουν ούτε ηθικό ούτε νομικό δικαίωμα για να προβούν σε κινητοποιήσεις που αφορούν σε εξόφληση οφειλών και ταλαιπωρία των ασφαλισμένων», τονίζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δείχνοντας με το δάκτυλο τους φαρμακοποιούς της Αθήνας και του Πειραιά που ξεκινούν κινητοποιήσεις το Σάββατο.
Παράλληλα, ανακοινώνει ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εξουσιοδοτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο να καταργεί το προσάρτημα της συλλογικής σύμβασης για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο που αφορά στην λειτουργία διανεμητικών λογαριασμών των συλλόγων που κάνουν αναστολή πίστωσης και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή, δίνοντας την δυνατότητα για ατομική υποβολή των λογαριασμών συνταγών των φαρμακείων και ατομικής πληρωμής τους.


Για τις συνταγές του Ιουνίου η διοίκηση του Οργανισμού αναφέρει ότι η προθεσμία πληρωμής δεν έχει εκπνεύσει ακόμη, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα είσπραξης των εισφορών-πόρων του ΕΟΠΥΥ από τα εντασσόμενα ταμεία, υπάρχει η πρόβλεψη για αποπληρωμή τους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Οι πρώτες αντιδράσεις
Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί επιμένουν ότι δεν έχουν ακόμη εξοφληθεί για τον Μάιο και καταγγέλλουν την ενέργεια της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ η οποία, όπως λένε, θυμίζει άλλες εποχές.
«Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ βρήκε χρήματα για να δημιουργήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς; Αυτές οι κινήσεις γίνονται μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και θυμίζουν άλλες εποχές», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος, τονίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί συσπειρώνονται ακόμη περισσότερο απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες.
Περίεργη παρασύναξη στο υπουργείο Υγείας
Εξάλλου, πολλά ερωτήματα και υποψίες γεννά η περίεργη παρασύναξη, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 28 Αυγούστου στο υπουργείο Υγείας, υπό την προεδρία και μετά από πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.
Στην παρασύναξη συμμετείχαν ο προεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θόδωρος Αμπατζόγλου και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ενώ ο Κώστας Λουράντος αρνήθηκε να προσέλθει, αν και είχε προσκληθεί


Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, ο υπουργός Υγείας Αν. Λυκουρέντζος έγινε έξω φρενών όταν πληροφορήθηκε την μονομερή και περίεργη πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και είναι αποφασισμένος να ζητήσει εξηγήσεις.
Επίσης, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει ενοχληθεί σφόδρα και από την απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις επιλεκτικές πληρωμές προς τους φαρμακοποιούς, απόφαση για την οποία ο υπουργός Υγείας δεν είχε ενημερωθεί.
Από τον Βασίλη Βενιζέλο

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το τελευταίο διάστημα
Συνηθίσαμε να ακούμε φρόνιμα, την πλειοψηφούσα παράταξη και κυρίως τον πρόεδρο να μιλά επί μακρόν, πάντα πρώτος και πάντα τελευταίος να κινδυνολογεί ή να δικαιολογείται με φόντο τα μνημόνια και την οικονομική ασφυξία των ασφαλιστικών ταμείων και του κράτους. Αυτό λέγεται ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ.
Συνηθίσαμε να εξουσιοδοτούμε αδιαμαρτύρητα το ΔΣ του ΠΦΣ να προβεί στις ενέργειες που κάθε φορά χρειάζονται για να μας <>. Αυτό λέγεται ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.
Συνηθίσαμε πριν και κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων να παρακολουθούμε στα ΜΜΕ συνήθως χλιαρές και πολλές φορές φοβισμένες και ενδοτικές συνδικαλιστικές παρουσίες που εν τέλει μόνο κακό μας κάνουν. Αυτό λέγεται ΞΕΠΕΣΜΟΣ.
Συνηθίσαμε να μαθαίνουμε από τηλεοράσεως την άνευ λόγου λήξη των κινητοποιήσεων μας αφού πάντοτε αυτό που εισπράττουμε για να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις είναι άλλη μια κίβδηλη υπόσχεση. Αυτό λέγεται ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.
Συνηθίσαμε προσφάτως να προδίδουμε ο ένας τον άλλο και να το αποδίδουμε σε τάχα διαφορετική εκτίμηση .Αυτό λέγεται ΑΤΙΜΙΑ.
Συνηθίσαμε ατιμώρητα στον ωχαδερφισμό. Γιατί να αναστείλουμε και εμείς αφού μπορούν να το κάνουν μόνοι τους οι Αθηναίοι και οι Πατρινοί και όποιοι άλλοι? Εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε την δουλειά μας δίνοντας παράλληλα στην όποια κυβέρνηση τα όπλα να πολεμά τον Κ. τον Λουράντο και τον κάθε Λουράντο ως ανάλγητους και με συντεχνιακή αντίληψη!!!!!!!! Αυτό λέγεται ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ.
Συνηθίσαμε τα ΔΣ να ψάχνουν τάχα τρόπους ελέγχου των συνταγών των επίορκων συναδέλφων, γιατί δεν προσπαθήσαμε ποτέ να πείσουμε πρώτα τους εαυτούς μας και κατόπιν τους άλλους ότι αυτό είναι που πρέπει να γίνει και όλα τα άλλα είναι άνευ ουσίας στην παρούσα τραγική συγκυρία. Αυτό λέγεται ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ.
Συνηθίσαμε να πληρωνόμαστε τον κάθε μηνιαίο λογαριασμό φαρμάκων του ΕΟΠΠΥ σε δύο ή τρεις δόσεις και σχεδόν να ευχαριστούμε το κράτος γι αυτό! Αυτό λέγεται ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Συνηθίσαμε σχεδόν να ντρεπόμαστε, όσοι δουλεύουμε σωστά και έντιμα, διότι συνάδελφοι δίπλα μας, έρποντας γλύφοντας και με τα κέρατά τους, κάνουν τους διπλάσιους και τριπλάσιους τζίρους, και σε πολλές περιπτώσεις είναι εκλεγμένοι και μας εκπροσωπούν τρομάρα τους. Αυτό όμως όσο και να προσπαθήσεις να το ωραιοποιήσεις είναι ΚΛΟΠΗ. Παρεμπιπτόντως, μην σας φοβίζουν οι λέξεις, να φοβάστε περισσότερο τον καθωσπρεπισμό και τις κούφιες κουβέντες που μας έφεραν στο σημερινό χάλι.
Συνηθίσαμε τέλος στην πλεονεξία αλλά και την μιζέρια μιας εποχής που αντικατέστησε την καλλιέργεια και τις αρχές με το χρήμα. Kαι αυτό λέγεται ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ.
Για αυτό φθάσαμε στου κακού την σκάλα στο τελευταίο σκαλοπάτι. Ο χαμένος χρόνος επιβουλεύεται πλέον την ίδια μας την υπόσταση. Το αυτόνομο ξεκίνημα αναστολής τόσων συλλόγων, δείχνει ότι τελικά η βάση ξεπέρασε την άτολμη ηγεσία της. Δεν σας χρειαζόμαστε πια. Μπορούμε να χρεοκοπήσουμε και μόνοι μας. Αφού αρνείσθε τον θεσμικό σας ρόλο καλή αποστρατεία. Σίγουρα από τις 12.000 φαρμακοποιούς θα βρεθούν πολλοί να αναλάβουν το καράβι. Ουδείς αναντικατάστατος. Τώρα το αν θα σωθούμε εξαρτάται
1.από όλους εμάς και πόσο συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι είμαστε και

Ανώνυμος είπε...

2.από κυβερνητικές και ευρωπαϊκές αποφάσεις και συσχετισμούς.
Όσο για το τι κάνουμε τώρα . Αποφασίζουμε αναστολή από αύριο μέχρι να πληρωθούν τα παλιά χρέη. Τα χρήματα που μπαίνουν στους λογαριασμούς μας να αφορούν τις οφειλές του 2011. Όταν όλα αυτά πληρωθούν τότε θα βρεθούμε ξανά για να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Η σχιζοφρένεια να πληρώνουμε φόρους για μη εισπραχθέντα εισοδήματα πρέπει να σταματήσει εδώ. Τότε θα φανεί και στο πανελλήνιο για πια καθυστέρηση πληρωμών του ΕΟΠΠΥ μιλούμε. Η απαίτηση κάποιων συναδέλφων , οι ΣΥΦΑ να μας πιστώνουν για όσο διάστημα εμείς πιστώνουμε τον ΕΟΠΠΥ, είναι οικονομικός παραλογισμός που οδηγεί σε διπλή αυτοκτονία, και των φαρμακείων και των ΣΥΦΑ.
Δεν σας εξουσιοδοτούμε για τίποτε πέραν των όσων αποφασιστούν σήμερα εδώ και δεν θα δεχθούμε αναστολή της αναστολής χωρίς να προηγηθεί συνέλευση του ΠΦΣ.
ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ.
ΕΔΩ Ο ΚΑΘΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.
Ή ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΟΥ
Ή ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. ΤΙΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΜΗΜΑ.
ΜΑΡΙΑ ΠΙΣΤΟΦΙΔΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ Φ.Σ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟΝ Π.Φ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Τα φαρμακεία της Αττικής αναστέλλουν από 1/9/2012, την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική κινητοποίηση και διεκδικώντας:

1. Άμεση αποπληρωμή όλων των τρεχουσών οφειλών, οι οποίες αφορούν χρήματα που έχουν δοθεί από τους φαρμακοποιούς στη βιομηχανία και στους προμηθευτές τους, για να μη μείνουν οι ασφαλισμένοι χωρίς φάρμακα.
2. Ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος των πληρωμών μας μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να μπορούμε να προγραμματίζουμε τις δικές μας υποχρεώσεις προς το κράτος.
3. Τακτοποίηση των οφειλών όλων των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μέχρι σήμερα, που ανέρχονται σε ποσό άνω των 300 εκ. Ευρώ.
4. Συμψηφισμό των υφισταμένων χρεών του ΕΟΠΥΥ με το φόρο εισοδήματος και το Φ.Π.Α. που καλούνται να πληρώσουν οι φαρμακοποιοί (κάτι που για τη βιομηχανία έχει πραγματοποιηθεί).
5. Κατάργηση της υπαγωγής των φαρμακοποιών στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, λόγω των επιταγών που δεν πληρώνονται, εφόσον αυτό οφείλεται αποδεδειγμένα σε υπαιτιότητα του κράτους που δεν εκπληρώνει τις συμβατικές υποχρεώσεις του.
6. Χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,7% του ΑΕΠ και άμεσα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας, καθώς και είσπραξη από τους λοιπούς παρόχους υγείας των νομοθετημένων επιστροφών προς το ασφαλιστικό σύστημα (claw back).
7. Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τραπεζικό δανεισμό προς τους φαρμακοποιούς για βελτίωση της ρευστότητας, όπως επίσης και εγγύηση του τραπεζικού συστήματος για τις από τούδε και στο εξής εκτελέσεις συνταγών από τα φαρμακεία προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα σήμερα έχει καταρρεύσει παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των φαρμακοποιών να χρηματοδοτούν ένα κράτος αφερέγγυο και ένα ασφαλιστικό ταμείο θνησιγενές.
Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες στιγμές της ελληνικής κοινωνίας, αλλά σε αυτήν συμμετέχουμε και εμείς που πληρώνουμε όλους τους προμηθευτές μας στο ακέραιο και δεν εισπράττουμε τα οφειλόμενα.

Μετά τιμής,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κωνσταντίνος Λουράντος Ηλίας Γιαννόγλου

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ είπε...

27/8/2012 Προς τα μέλη του Δ.Σ. του Φ.Σ.Α.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε, στις 25/8/2012 έγινε η Γ.Σ. του Π.Φ.Σ.
Η απόφαση της Συνέλευσης ήταν η άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ από 1/9/12. Το πλαίσιο διεκδίκησης το οποίο ζητήθηκε, από πολλούς αλλά και από εμένα προσωπικά και συμφωνήθηκε ομόφωνα, περιλαμβάνει τα εξής:
1. Άμεση αποπληρωμή όλων των τρεχουσών οφειλών και έκδοση πλάνου συγκεκριμένων ημερομηνιών πληρωμής μέχρι τέλος του έτους, βάσει της συμβατικής υποχρέωσης του ΕΟΠΥΥ.
2. Τακτοποίηση των οφειλών όλων των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μέχρι σήμερα, που ανέρχονται σε 300 εκ. Ευρώ.
3. Άμεση νομοθετική προώθηση του συμψηφισμού των υφισταμένων χρεών, καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.
4. Χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,7% του ΑΕΠ και άμεσα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας, καθώς και είσπραξη από τους λοιπούς παρόχους υγείας των νομοθετημένων επιστροφών προς το ασφαλιστικό σύστημα (claw back).
5. Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τραπεζικό δανεισμό προς τους φαρμακοποιούς για βελτίωση της ρευστότητας.
Βάσει των ανωτέρω ξεκινά η κινητοποίηση από 1/9/2012. Η πρόταση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. να περιμένουμε την πληρωμή Μαΐου και Ιουνίου και να κινητοποιηθούμε μετά τη 10/9/2012 εάν δεν πληρωθούν αυτοί οι μήνες με βρήκε αντίθετο, διότι οι συμβατικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ δεν είναι μόνο η πληρωμή των δυο αυτών μηνών, αλλά αφορούν και τα χρέη τόσο του ΟΠΑΔ και του ΤΥΔΚΥ που έχουν νομοθετηθεί, όσο και των υπολοίπων (ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ κ.λπ.) που είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Ουδείς πλέον μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι οι συνταγές που θα εκτελέσουμε το Σεπτέμβριο αν δεν κινητοποιηθούμε θα πληρωθούν, και πότε θα γίνει αυτό.
Η επισφάλεια και η αβεβαιότητα τόσο για τα προηγούμενα χρέη όσο και για τα τρέχοντα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο από τις δηλώσεις Σαλμά και Βουδούρη, μόλις έμαθαν την απόφαση της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. Συγκεκριμένα ο κ. Σαλμάς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται οι φαρμακοποιοί να κινητοποιηθούν, αφού έχουν συνεννοηθεί μαζί του (;) και γνωρίζουν την κατάσταση του ΕΟΠΥΥ!!! Εξέφρασε επίσης την απορία του γιατί να προέβαιναν οι φαρμακοποιοί σε κινητοποίηση, αφού πληρώνονται γρηγορότερα από όλους τους άλλους παρόχους, χωρίς να αναφερθεί βεβαίως καθόλου στη βιομηχανία και στους προμηθευτές των φαρμακοποιών, που πληρώνονται κανονικά στην ώρα τους και πολλές φορές μάλιστα, προκαταβολικά.
Ο κ. Σαλμάς δήλωσε ουσιαστικά, ότι δεν υποχρέωσε κανείς τους φαρμακοποιούς να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, και ότι όποιος θέλει μπορεί να συμβληθεί ατομικά γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν οι συμβατικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ εφόσον τα έσοδα του είναι λιγότερα από τα έξοδα!!!!!!
Ουσιαστικά, με τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Σαλμάς επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζουμε: ότι ενδιαφέρεται πρωτίστως για τη βιομηχανία και το χονδρεμπόριο που το αφήνει στο απυρόβλητο, παραβλέποντας την πορεία των φαρμακείων που οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια προς την ισοπέδωση, όταν υποχρεούνται να πληρώνουν τοις μετρητοίς, ενώ ο πελάτης – ασφαλιστικό ταμείο τον πληρώνει με δόσεις και μάλιστα αργοπορημένες. Επίσης, ομολογεί χωρίς καμία αιδώ ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει όταν και εφόσον έχει χρήματα θέτοντας το εκβιαστικό δίλημμα της ατομικής σύμβασης. Ο κ. Σαλμάς εκβιάζει διότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος είναι γιατρός, ο οποίος εκ της φύσεως της επιστήμης του, αδιαφορεί για το αν οι φαρμακοποιοί πληρώνουν εμπόρευμα, ενώ οι γιατροί εκδίδουν Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.
Από την άλλη μεριά ο κ. Βουδούρης ομολογεί την πλήρη κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ όταν λέει ότι αδυνατεί να πληρώσει τις τρέχουσες οφειλές, ενώ πριν λίγες ημέρες διαβεβαίωνε τον πρόεδρο του Π.Φ.Σ. ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα είχαν πληρωθεί όλοι.

Κ/ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι,
βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της πορείας του κλάδου μας. Είναι προφανές ότι οι αλλεπάλληλες υποσχέσεις περί πληρωμών μας, δεν δύνανται να υλοποιηθούν λόγω έλλειψης ρευστότητας. Ο Φ.Σ.Α. αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφαση του να συνεχίσει μόνος του (μαζί με την ΑΧΑΙΑ, τη ΜΕΣΣΗΝΙΑ και τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ) την άρση της πίστωσης προς στον ΕΟΠΥΥ τη στιγμή που, με προτροπή του Π.Φ.Σ., όλοι οι υπόλοιποι Σύλλογοι σταματούσαν την κινητοποίηση.
Σήμερα όμως δεν έχουμε την πολυτέλεια να κοιτάζουμε το παρελθόν, διότι δεν γνωρίζουμε καν αν θα υπάρχει μέλλον. Είναι γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια εκβιασμού εκ μέρους της πολιτείας επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν χρήματα. Στην προσπάθεια δε αυτή, η πολιτεία επιτίθεται στους φαρμακοποιούς χαρακτηρίζοντάς τους εκβιαστές!!! Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης!
Η απόφαση της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. κατά την άποψη μου θα πρέπει να υλοποιηθεί αφού όμως πρώτα ο Π.Φ.Σ. αντιληφθεί ότι πρέπει να ηγηθεί του αγώνα, χωρίς πισωγυρίσματα και προκλητικά sms. Ξεκινάμε όλοι μαζί και σταματάμε όλοι μαζί. Πριν όμως ξεκινήσουμε θα πρέπει να γνωρίζουμε υπό ποιες συνθήκες θα σταματήσουμε, διότι πολύ φοβάμαι ότι κάποια στιγμή κάποιοι θα ψάχνουν να βρουν δικαιολογία για να σταματήσουν και τότε πια θα είναι αργά για όλους μας.
Κ. Λουράντος

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Ο ΕΟΠΥΥ ή θα ενισχυθεί ή θα καταρρεύσει.
Συνάδελφοι,
Παρακολουθούμε την δυσμενή πορεία των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλο το εύρος της υγείας και ειδικότερα προς τα φαρμακεία.
Το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον και η ρευστότητα του κράτους δεν επιτρέπει αισιοδοξία για αντιστροφή της κατάστασης.
Παρά τις τεράστιες καθημερινές μας προσπάθειες οδηγούμαστε με γοργούς ρυθμούς σε στάση πληρωμών.
Πληρωθήκαμε μέρος των συνταγών του Μαΐου.
Για τα υπόλοιπα χρήματα όπως και για τις συνταγές Ιουνίου οι όποιες δεσμεύσεις είχαμε μέχρι σήμερα έχουν ανατραπεί και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Συγχρόνως ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει με βασική αιτία τον κακό σχεδιασμό των εσόδων του και την υποχρηματοδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία κυρίως το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.
Οι πολυεθνικές του φαρμάκου και οι προμηθευτές έχουν εκμηδενίσει τις πιστώσεις.
Έτσι τα φαρμακεία αιμορραγούν μεταξύ της ανυπαρξίας πίστωσης από τους προμηθευτές και της συστηματικής καθυστέρησης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.
Το ΔΣ του Π.Φ.Σ συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σάββατο 25/8/2012 με προοπτική πανελλαδικής κινητοποίησης και αναστολής πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ και τα υπόλοιπα ταμεία που δεν πληρώνουν.
Καλεί τους ΦΣ να συγκαλέσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν σχετικά.
Υποστηρίζει τις αποφάσεις των Συλλόγων αλλά συγχρόνως τους καλεί να λάβουν υπόψη την ενιαία Πανελλαδική κινητοποίηση.
Zητάμε
Άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων εντός των συμβατικών υποχρεώσεων
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους αρμοδίους Υπουργούς όπως και με τα πολιτικά κόμματα.
Στις συναντήσεις θα επιμείνουμε και στην αποπληρωμή των χρεών του 2011, στην προώθηση του συμψηφισμού με τα χρέη προς την εφορία και στην πίεση προς τις πολυεθνικές να χαλαρώσουν την πιστωτική πολιτική τους.
Συνάδελφοι,
Μόνο ο Ενιαίος Πανελλαδικός συντονισμένος αγώνας θα φέρει αποτελέσματα.
Τα φαρμακεία θα επιβιώσουν και θα επιτελέσουν τον ρόλο τους ως κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης πλάι στους Έλληνες πολίτες , τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.
Πάρτε πρωτοβουλίες ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών.
Όλοι να συμβάλλουμε στην υπεράσπιση της περίθαλψης, της κοινωνικής ασφάλισης και της υγείας.
Όλοι να συμβάλλουμε στην επιβίωση του Ελληνικού φαρμακείου.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης της 22/8/2012

Απόφαση Γ.Σ. Φ.Σ.Θεσσαλονίκης

Προτείνουμε στη Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. αναστολή από 27/8 πανελλαδικά. Αν οι εκλέκτορες του Π.Φ.Σ. πάρουν διαφορετική απόφαση, ακολουθούμε την απόφαση του Π.Φ.Σ.
Η πρόταση ήταν του προέδρου του ΦΣΘ και υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία. 5 ψήφισαν την πρόταση της Πανεπιστημονικής για απεργίες χωρίς αναστολή και 20 ψήφισαν την πρόταση της ΚΙΝΕΦ για αναστολή ανεξάρτητα από την απόφαση της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Πειραιά που πραγματοποιήθηκε σήμερα 23/8/12 στο Ε.Β.Ε.Π αποφάσισε ομόφωνα:

1.-Στηρίζει την βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ ζητώντας την άμεση χρηματοδότησή του σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις προεκλογικά όλων των κομμάτων.

2.-Ζητά την άμεση εξόφληση των οφειλομένων μηνός Μαίου και Ιουνίου, όπως η σύμβαση ορίζει, και θα στηρίξει διεκδικώντας τα ανωτέρω κάθε απόφαση που θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που θα γίνει στις 25/8/2012.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ. Πειραιά

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΦΕ


Αθήνα, 27.08.2012

Αρ. Πρωτ.: 4834

Την Κυριακή 26/08/2012 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κοινή συνάντηση των Προέδρων και των Διευθυντών των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών κατόπιν πρόσκλησης της Ομοσπονδίας.
Εξετάσθηκαν ζητήματα που αφορούν το σήμερα και το αύριο της διακίνησης του φαρμάκου στην Ελλάδα και την αντιμετώπιση των πληρωμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τα φαρμακεία.
Επισημάνθηκαν:

- Η αδυναμία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να διασφαλίσει τακτές ταμειακές ροές προς τα φαρμακεία, για την αποπληρωμή της φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς και της διαφαινόμενης “Έμμεσης στάσης πληρωμών” του.
- Η αδυναμία χρηματοδότησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από πλευράς Κρατικού προϋπολογισμού.
- Η επιδείνωση της ταμειακής κατάστασης των μεγάλων Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΙΚΑ -ΟΑΕΕ), λόγω της ύφεσης και της μειωμένης εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών, που έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη συνεισφορά τους στον λογαριασμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
- Η γενίκευση της έλλειψης ρευστότητας και η αδυναμία πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό.
- Η από πλευράς μέρους της Φαρμακοβιομηχανίας πιστωτική ασφυξία στην διακίνηση του φαρμάκου και οι μειωμένες παραδόσεις φαρμακευτικών προϊόντων.
- Η απουσία διαλόγου της νέας πολιτικής ηγεσίας με τους Συνεταιρισμούς και τους Ιδιώτες Χονδρεμπόρους.

Συζητήθηκαν εκτενώς η αντιμετώπιση ενδεχόμενων επισφαλειών, του κόστους διανομής καθώς και τα όρια βιωσιμότητας των Συνεταιρισμών.

Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της Χώρας και τις επιπτώσεις της στον τομέα της Υγείας και συγκεκριμένα στον χώρο του Φαρμάκου, οι Συνεταιρισμοί θα σταθούν Αλληλέγγυοι στα μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων με υποβοήθηση στην διαχείριση αποθεμάτων και κόστους και πολιτικές διαχείρισης, προς αποφυγή ανθρωπιστικής κρίσης στον τομέα της Φαρμακευτικής Περίθαλψης στο μέγεθος ευθύνης που αναλογεί στο Φαρμακεμπόριο.

Για το Δ.Σ. της Ο.Σ.Φ.Ε.

Ο Πρόεδρος Ο ΓΓ

Σταύρος Μπελώνης Δημ. Δαιρούσης