Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Πορτογάλοι γιατροί 90% απεργία

Αντιγράφουμε σημερινό ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου:
Οι Πορτογάλοι γιατροί συνεχίζουν σήμερα με μεγάλη συμμετοχή για δεύτερη και τελευταία ημέρα την απεργιακή κινητοποίησή τους κατά των μέτρων λιτότητας που απαιτουν οι δανειστές της Πορτογαλίας σε αντάλλαγμα για το σχέδιο διάσωσης που αποφασίσθηκε πέρυσι.
πορτογαλια, απεργια, γιατροι, λιτοτηταΤα συνδικάτα, τα οποία κήρυξαν αυτή την απεργία με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου, δήλωσαν πως χθες Τετάρτη συμμετείχε στην κινητοποίηση περίπου το 90% των γιατρών και ήλπιζαν πως σήμερα η συμμετοχή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.
«Είναι η μεγαλύτερη απεργία γιατρών που έχει γίνει ποτέ στην Πορτογαλία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μάριο Χόρχε Νέβες, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ιατρών (FNAM). Η προηγούμενη συγκρίσιμη απεργιακή κινητοποίηση χρονολογείται πριν από περισσότερα από 20 χρόνια.
Στο πλαίσιο της απεργίας, πραγματοποιήθηκε χθες διαδήλωση γιατρών με λευκές μπλούζες μπροστά από το υπουργείο Υγείας, στο κέντρο της Λισαβόνας, στην οποία συμμετείχαν 2.500 άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία και 4.000 σύμφωνα με τα συνδικάτα.

Σχόλιο Ygeianet:
και στα δικά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: