Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τι είναι ο ΕΟΠΥΥ, τι είναι το ζουμί του.


Πριν από κάθε μετωπική επίθεση προηγούνται οι τροχιοδεικτικές βολές.
Ετσι και οι αρμόδιου του ΕΟΠΥΥ και των υπουργείων υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, την ώρα που πραξικοπηματικά δημοσιεύουν εγκυκλίους που παραδίδουν τη δημόσια υγεία στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και επιμένουν στην εξαθλίωση αυτοαπασχολούμενων γιατρών και ασθενών μέσω του ΕΟΠΥΥ, επιχειρούν αντιπερισπασμό διαδίδοντας πως έπιασαν γιατρούς να διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα υπερσυνταγογραφώντας αναίτια και τους καλούν «δι υπόθεσιν τους» να απολογηθούν αρμοδίως!!
Εμείς από όσα γνωρίζουμε, σε μεγάλο ποσοστό, πρόκειται περί συναδέλφων που έκαναν το ..λάθος να εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ασθενών και να συνταγογραφούν σχεδόν αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
Θυμίζουμε σε κάθε αρμόδιο. Το ιατρικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα υπερασπιστεί τη διαφθορά και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Θα υπερασπιστεί όμως με κάθε τρόπο το δικαίωμα των συναδέλφων σε αξιοπρεπή άσκηση της ιατρικής προς όφελος των ασθενών. Θα υπερασπιστούμε σθεναρά το δικαίωμα κάθε γιατρού να ζει αξιοπρεπώς από τις νόμιμες αμοιβές του.
Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανέναν να συκοφαντεί και να απειλεί γιατρούς που απλά ασκούν ευσυνείδητα την αποστολή τους
Οι ενέργειες αυτές των διοικούντων απλά αποδεικνύουν και προειδοποιούν για το τι περιμένει τους γιατρούς που θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ και με ποιο τρόπο θα γίνεται η αξιολόγηση τους.


Ο ΠΙΣ και οι ιατρικοί σύλλογοι οφείλουν, και θα το πράξουν, να στηρίξουν τους συναδέλφους κατά την παρουσία τους στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με την θεσμική παρουσία εκπροσώπου του ΠΙΣ.
Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι στις απειλές και την προσβολή της αξιοπρέπειας του, επειδή απλά επιτέλεσε το καθήκον του απέναντι στους ασθενείς του. Οι περιπτώσεις διαφθοράς μπορούν να αντιμετωπίζονται συγκεκριμένα και μόνο με τις νόμιμες διαδικασίες αφού προηγηθεί έλεγχος.
15/11/11
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...έκαναν το λάθος να εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ασθενών..."
Πρέπει να τελειώνει πια αυτή η καραμέλα!
Δεν είναι δυνατόν σήμερα τη συνταγογράφηση σε 60 και πλέον ασθενείς, να τη θεωρούμε σωστή ιατρική, πόσο μάλλον εξυπηρέτηση...

"...Θα υπερασπιστεί όμως με κάθε τρόπο το δικαίωμα των συναδέλφων σε αξιοπρεπή άσκηση της ιατρικής προς όφελος των ασθενών..." Συμφωνώ κι επαυξάνω. Δεν μπορεί όμως αυτό να αποτελεί άλλοθι για συναδέλφους μας, που με μία ή και δύο γραμματείς γράφουν καθημερινά περισσότερες από 60 συνταγές και "εξετάζουν" 50 & 60 ασθενείς...

Φτάνει πια.
Πρέπει να ξεχωρίσει η ήρα απ' το στάρι. Κι ας πέσουν και μερικές τροχιοδεικτικές. Το στόχο μας δείχνουν.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Προφανώς κε άγνωστε είστε άσχετος με το χώρο και τα υπονοούμενά σας δεν δηλούν καλή πρόθεση για επίλυση προγματικά της υπερσυνταγογράφησης στην σωστή βάση.
Ο συνήθης καρδιολογος πχ του ΙΚΑ εξυπηρετεί καθημερινά 25 ραντεβού με συνταγογράφηση και 10 συγγενείς τους α βαθμου αυτών, καθώς και 10 το λιγώτερο εκτακτα περιστατικά(συνταγογράφηση νέα από νοσοκομείο) Λόγω έλλειψης γιατρών και για τον κόσμο ραντεβού αναγκάζεται να γράψει δίμηνες συνταγές τουλάχιστον 50 που θα περάσουν από ελεγκτή να δει αν κάνει κατευθυνόμενη και θα προσυπογράψει κόστους καιά μέσον όρο 60 ευρώ εκάστη λογω αύξησης τιμ'ής φαρμάκων ενω μέχρι πριν 5 χρόνια το αντίστιχο κόστος ήταν 24 ευρώ. Ξέρεις που πέφτει το υπουργείο εμπορίου και οι μίζες του;;
Υπάρχει και ο περήφημος Α.Β. άνευ ειδικότητος με 2500-3500 συνταγές μηνιαίως με 2 γραμματείς το άλλοθι που επικαλείσε. Εβαλε και υποψηφιότητα για τον δήμο Περιστερίου και πήρε 3,4 % βγαίνοντας δημοτικός σύμβουλος με δική του παράταξη. Ρώτα πριν γράφεις ανώνυμες ανευθυνες παπαριές!

Ανώνυμος είπε...

Μιας και τις παπαριές όλο στο στόμα σου τις έχεις ΔΙΟΝΥΣΕ, γιγαντοτεράστιε, αλάνθαστε, σχετικέ, ξερόλα,λέω να τις συνεχίσω (αφού το ιστολόγιο έχει τόσο μεγάλη αναγνωσιμότητα...)

1. Όποιος συγγενής α' βαθμού έρχεται στο ΙΚΑ, τρώει και μια συνταγή!!!!!!Υπόθετο είναι ή κλύσμα!!!!!

2. "Λόγω έλλειψης γιατρών και για τον κόσμο ραντεβού αναγκάζεται να γράψει δίμηνες συνταγές τουλάχιστον 50 που θα περάσουν από ελεγκτή να δει αν κάνει κατευθυνόμενη και θα προσυπογράψει κόστους καιά μέσον όρο 60 ευρώ εκάστη λογω αύξησης τιμ'ής φαρμάκων ενω μέχρι πριν 5 χρόνια το αντίστιχο κόστος ήταν 24 ευρώ."
Αυτό που γράφεις μας το εξηγείς σε παρακαλώ με απλά ελληνικά, τι εννοεί ο ποιητής;;;; Ή πρόκειται για μια διονυσοπαπαριά, αντικείμενο που κατέχεις ντοκτορά...

3. Για τον Α.Β. δεν κατάλαβα αν διαφωνείς και που.

Άντε γειά!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Στην εμπάθεια, τον φανατισμό και την μικρόνοια εναλλασσόμενες σαν πλανητικός παπαγάλος ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.Είδα το ίχνος σου ανώνυμε και ειλικρινά δεν αξίζει το άτομο το γράφω για τους άλλους.

squarelogic είπε...

Χθες εκλήθη σε απολογία,συνάδελφος-διαμάντι,γιατί υπέπεσε στο ...τεράστιο σφάλμα σε μια απ τις 700 συνταγές που γράφει κάθε μήνα
(25 τακτικά ραντεβού+ 10 τουλάχιστον έκτακτες εξυπηρετήσεις,επί 22 εργάσιμες)να ξεχάσει να γράψει το δοσολογικό σχήμα σε επαναλαμβανόμενη συνταγή που την έγραφε για...20ή φορά!
Ο υπογράφων υποδιοικητής του ΙΚΑ είναι φανερό οτι δίνει νέο νόημα στον ορισμό της λέξης "στείρα τυπολατρεία"