Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!!

Μιλώντας στην ημερίδα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για την υγεία , ο κ Μόσιαλος χαρακτήρισε «τραγικό λάθος» τη μεταφορά του συνόλου των 7500 γιατρών του ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ γιατί έτσι ο ΕΟΠΥΥ κληρονομεί τα βαρίδια του παρελθόντος. Ότι ο επίδοξος αναμορφωτής του συστήματος υγείας στη χώρα μας και εκλεκτός του ΔΝΤ και του κ Λοβέρδου θα θεωρούσε «βαρίδια» τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γιατρών του ΙΚΑ ας πούμε πως είναι συμβατό με τον νεοφιλελεύθερο φανατισμό του και την αλαζονεία του. Η ΔΗΜΑΡ όμως που παρέχει κριτική υποστήριξη σε αλλαγές στην υγεία συμφωνεί;
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..."Που' σαι νιότη πού'λεγες πως θα γινόμουν άλλος"...

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον κάποτε φίλο και καθοδηγητή μου στο Δημοκρατικό Αγώνα...

στον γιγαντοτεράστιο, πάνσοφο, αρχισοφό, μοναδικό εγκέφαλο, εκπάγλου καλλονής (άσχετο αυτό), αρχιδσοφό από τα 34 του χρόνια [έτσι τον είχε προσκαλεσει κι ο Ανδρέας από το 1994], τον έχω μείνει άφωνος με την απόδοση του και ζηλεύω, τον όχι μοναδικό στο είδος του, τον συναγωνιζόμενο τον Πάγκαλο σε γραφικότητα και παχυδερμικότητα, τον λυπάμαι που τον γνώρισα , ανεκδιήγητο Ηλία Μ.εκ Τρικάλων ιατρό...

Ανώνυμος είπε...

Εφημερίδες τον αναφέρουν σαν πιθανό νέο υπουργό υγείας!!(νομίζω η real news προ 1-2 εβδομάδες)
Μήπως και πάλι οι συνδικαλιστές μας πρέπει να κινηθούν πριν είναι αργά;
(πχ να δηλώσουν ότι θα θεωρηθεί Casus belli πιθανή τέτοια τοποθέτηση;

JOHN BASKOZOS είπε...

δεν ξέρω για ποιούς συνδικαλιστές μιλά ο ανώνυμος γιατί η πρώτη υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση για όσα γίνονται. Δεν είναι όλοι οι συνδικαλιστές ίδιοι. Κάποιοι φροντίζουν να ενημερώνουν, να κινητοποιούν και να αποδομούν αυτούς που έχουν κάνει σκοπό της καριέρας τους το αντιιατρικό πάθος..

Ανώνυμος είπε...

Η δαπάνη για την ΠΦΥ από 1,4% του ΑΕΠ θα κατέβει στο 0,6%.
Όπως καταλαβαίνουμε όλοι,οι 7000 γιατροί του ΙΚΑ είμαστε εμπόδιο γιά τους νεοφιλελεύθερους λογιστές της Δημόσιας Υγείας.Είμαστε ο εύκολος στόχος και απ'ότι φαίνεται το θέμα των εργασιακών μας σχέσεων δεν έχει κλείσει οριστικά,όπως μερικοί νομίζουν.
Η επωνυμία "σοφός" που χρησιμοποιεί το επίσημο κράτος γιά πολλά στελέχη του,δεν είναι τυχαία,αλλά αντικατοπτρίζει ακριβώς την μεγάλη εκτίμηση στους εγκέφαλους εκείνους,που στερούνται στοιχειωδώς την ικανότητα αξιολόγησης των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας. Αντίθετα σκέπτονται μόνο μέσα στα πλαίσια των αριθμών και σήμερα ακόμη περισσότερο στα πλαίσια του μνημονίου.Οι νεοφιλελεύθεροι λοιπόν "σοφοί"που είναι καταγεγραμμένοι στο διεθνές πανόραμα ως τα καλά μυαλά του συστήματος,είναι εκείνοι που με τις γνώσεις τους και τις συμβουλές τους κατευθύνουν τις κυβερνήσεις τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν,ώστε το σύστημα να λειτουργεί άψογα και ο καπιτα- λισμός καλύτερα.Αναμορφώνουν όλες τις συγκυρίες έτσι οι εργαζόμενοι να μην έχουν δικαιώματα και να γυρίσουν στον μεσαίωνα.
Πάντα βρίσκουν πρόθυμους συνομιλητές όπως την ΔΑ(Δήθεν Αριστερά) που με διακαή πόθο ποθούν να συγκυβερνήσουν με τα ερείπια της σοσιαλιστικής διεθνούς.
Βαστάτε γερά.Σας έρχεται και η Ντόρα.

Ανώνυμος είπε...

Από την χτεσινή Ελευθεροτυπία , άρθρο που δείχνει ότι οι πολιτικές και οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης στόχο έχουν μόνο να ικανοποιηθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=259327

Ανώνυμος είπε...

Οι θέσεις του Μόσιαλου
είναι γνωστές, όπως και η βούληση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για κατάργηση
των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων και την κατεδάφιση αυτού που γνωρίσαμε ως "κοινωνικό κράτος - κράτος πρόνοιας".
Το θέμα μας πρέπει να είναι
πώς οργανώνουμε την αντίστασή μας!
Πέρασε ένας μήνας+ από τη λήξη
των απεργιακών κινητοποιήσεών μας,
χωρίς να έχουμε πάρει τίποτα από
τα αιτήματα της απεργίας μας.
Αυτό πρέπει να συζητάμε
και όχι τα ιδεολογήματα
των συμβούλων της κυβέρνησης
και των "πρόθυμων συμμάχων" της.
Τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν νόημα
μεταξύ μας.
Αντιθέτως,
η αποκάλυψη των προθέσεων
και των ψευδών της κυβέρνησης
και των παρατρεχάμενών της
έχει νόημα μόνο αν απευθύνεται
στην κοινωνία.
Σ΄αυτό έχουμε μείνει πολύ πίσω.
Για παράδειγμα, όταν η διοίκηση
του ΙΚΑ επικοινωνεί την "ομαλοποίηση των ραντεβού",
που δήθεν διαταράχθηκαν αίφνης
από την απεργία μας,
εμείς δεν επικοινωνούμε την 2μηνη
αναμονή που ισχύει σήμερα.

Προτείνω ο σύλλογος συμβασιούχων
να έλθει σε επαφή με την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ
και να συγκληθεί άμεσα
γενική συνέλευση με θέμα:
απεργιακές κινητοποιήσεις

Άντε, γιατί έρχεται Πάσχα και
μετά καλοκαιράκι και εμείς...
θα΄χουμε πάει άκλαυτοι.


ATM

Ανώνυμος είπε...

http://www.xwrisanaisthitiko.gr/

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

O Μόσιαλος, ο Λοβέρδος, ο Κουτσουμάνης, η Κατσέλη, ο Σπυρόπουλος είναι εγκληματίες καθημερινών ελλείψεων πρωτοβάθμιας,δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης που με τα έργα-νόμους και αποφάσεις τους καθίστανται εκ προμελετης. Χιλιάδες γιατροί είναι μάρτυρες αυτού που περιγράφω και κάποτε πρεπει να δικαστούν για αυτά.