Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Εξωδικη δήλωση πρόσκληση ΣΥΣΙΚΑ και διαμαρτυρία προς ΤΟ ΒΗΜΑ και ΔΟΛ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών Ι.Κ.Α. Αττικής» με δ.τ «ΣΥ.Σ.Ι.ΙΚΑ. ΑΤΤ» με έδρα στον Πειραιά επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση 19

ΠΡΟΣ
Τον Σταύρο Π. Ψυχάρη, ατομικά ως εκδότη της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» και ως νόμιμο εκπρόσωπο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε» που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Μιχαλακοπούλου αρ.80
Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε νομίμως το 2001 με πρωταρχικό σκοπό την διαφύλαξη και προαγωγή των συλλογικών, επαγγελματικών, οικονομικών και ασφαλιστικών συμφερόντων των συμβασιούχων ιατρών μελών μας.
Πρόσφατα υπέπεσαν στην αντίληψη μας δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» την οποία εκδίδετε, και δη των δημοσιογράφων κας Έλενας Φυντανίδου και του κου Νικόλαου Χασαπόπουλου με τα οποία συκοφαντείτε με τον πιο κατάφωρο τρόπο ιατρούς που εργάζονται και συνταγογραφούν στο ΙΚΑ, μεταξύ των οποίων είναι και αρκετά μέλη μας.
Συγκεκριμένα, στα εν λόγω δημοσιεύματα παραθέτετε τα αρχικά των ονομάτων 200 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι όπως ισχυρίζεστε «υπερσυνταγογραφούσαν». Πέραν τούτου, η εφημερίδα σας δεν περιορίστηκε απλά και μόνο στην αναπαραγωγή της εν λόγω λίστας -όπως αυτή δόθηκε από την Διοίκηση του ΙΚΑ- αλλά τους κατηγόρησε ευθέως ότι «κατέκλεβαν» το ΙΚΑ συνταγογραφώντας «αβέρτα» και «βάζοντας στην τσέπη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».
Τα ως άνω λιβελογραφήματα συκοφαντούν τους συμβασιούχους ιατρούς μέλη μας πλήττοντας με τον πιο καταφανή τρόπο το κύρος, την τιμή, την υπόληψη και την επαγγελματική τους πορεία. Οι αποδιδόμενες δε αιτιάσεις, είναι άκρως συκοφαντικές και προσβλητικές για αυτούς.
Πέραν τούτου, η αναπαραγωγή των ανωτέρω σχολίων δεν είχε σκοπό να ενημερώσει απλά και μόνο την κοινή γνώμη για τον ακριβή αριθμό των συνταγογραφήσεων των ιατρών του ΙΚΑ αλλά απέβλεπε άμεσα στην συκοφαντική δυσφήμιση των μελών μας, στην δημιουργία ενός αρνητικού κλίματος εναντίον τους, στην διαστρέβλωση της αλήθειας και στην παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.
Επιπλέον, δεν ερευνήσατε όπως οφείλατε για πιο λόγο έχει αυξηθεί ο αριθμός συνταγογραφήσεων ανά ιατρό διότι, αν και εφόσον είχατε τηρήσει προσηκόντως την υποχρέωσή σας να προβείτε σε έγκαιρη επικοινωνία μαζί με τους εν λόγω ιατρούς θα είχατε διασταυρώσει την μη εγκυρότητα των δημοσιευθέντων.
Συγκεκριμένα, εάν είχατε ερευνήσει περαιτέρω τα ανωτέρω θα είχατε πληροφορηθεί ότι από το 2004 δεν έχει προσληφθεί στο ΙΚΑ κάποιος ιατρός με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και ότι μόνο τα τελευταία 6 χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί περί τους 1500 ιατρούς ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί οι διαβεβαιώσεις της διοίκησης του ΙΚΑ για πρόσληψη 1500 ιατρών.
Για το λόγο αυτό οι ανάγκες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας μας -στον οποίο έχουν προσφάτως ενταχθεί και άλλα ταμεία-καλύπτονται από συμβασιούχους ιατρούς οι οποίοι προσλαμβάνονται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.
Τα ως άνω έχουν ως αποτέλεσμα, οι ιατροί του ΙΚΑ να πρέπει να εξετάζουν περί τους 40 ασθενείς ημερησίως και εν συνεχεία να συνταγογραφούν φάρμακα γι' αυτούς- όταν ο μέγιστος αριθμός που θα έπρεπε να εξετάζουν ημερησίως δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τους 25 ασθενείς - που στην πλειονότητά τους είναι ηλικιωμένοι με χρόνια προβλήματα υγείας και χρήζουν συνεχούς φαρμακευτικής αγωγής. Πέραν τούτου, οι ιατροί του ΙΚΑ αναγκάζονται να συνταγογραφούν και εκτός ραντεβού υπό την πίεση των ασφαλισμένων και των διευθυντών Μονάδων Υγείας, αλλά και να εξυπηρετούν επείγοντα ραντεβού.
Επειδή τα δημοσιεύματά σας δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.
Επειδή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας σας συκοφαντούν με τον πιο κατάφωρο τρόπο τα μέλη μας.
Επειδή με τα δημοσιεύματά σας προκαλέσατε ευρέως, εσφαλμένες και δυσμενείς εντυπώσεις στο αναγνωστικό κοινό σε σχέση με τους εργαζόμενους ιατρούς του ΙΚΑ.
Επειδή τα ως άνω δημοσιεύματα σας δημοσιεύτηκαν κατά παράβαση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Επειδή έχουμε κάθε έννομο συμφέρον να προασπίσουμε τα συμφέροντα των μελών μας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
Να παύσετε να δημοσιεύετε ανακρίβειες που μόνο στόχο έχουν να πλήξουν την επαγγελματική δράση, το κύρος, την τιμή, την υπόληψη και την μέχρι τώρα πορεία των μελών μας.
Να επανορθώσετε και να προβείτε σε άμεση ανασκευή των ως άνω δημοσιευμάτων σας.
Να προβείτε στην άμεση αποκατάσταση της αληθείας με την μετάδοση ολόκληρου του περιεχομένου του παρόντος εξωδίκου κατά τρόπο ανάλογο με αυτό της μεταδόσεως των ανακριβών δημοσιευμάτων σας.
ΑΛΛΩΣ
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Ότι επιφυλασσόμαστε για την περαιτέρω άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας και των άσκηση κάθε νόμιμης αστικής και ποινικής διαδικασίας εναντίον σας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται όπως επιδώσει νομίμως την παρούσα σε αυτόν στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες.

Αθήνα, 15/11/2010
Η Πληρεξούσια Δικηγόρος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=57&artid=369461&dt=25/11/2010

για όσους νομίζουν οτι φοβάται ο Ψυχάρης με τις εξωδίκους