Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ενοχές στην οργή και κατάθλιψη.

Και τι ζητάω;
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα προστατέψει τα χαμηλά εισοδήματα και όμως αυτοί καλούνται να πληρώσουν την κρίση.
Τα μέτρα σκληρής λιτότητας αυτούς πλήττουν. Μόνο οι θυσίες τους θα πιάσουν τόπο! Είναι χαμένοι από χέρι. Το βάρος της πολιτικής στιγμής δεν θα το σηκώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την κρίση και την κατάντια της Ελλάδας . Αυτοί που κυβερνήσανε τα τελευταία 35 χρόνια έχουνε πάθει επιλεκτική αμνησία. Δεν ξέρουν τίποτα για τις μίζες που πέφτανε . Οι μεν πράσινοι δεν θυμούνται τις τόσες παροχές και προνόμια που δώσανε. Οι δε γαλάζιοι δεν θυμούνται πόσους διόρισαν στο δημόσιο . Και τα δύο κόμματα δεν ξέρουν τίποτα για τα οικονομικά σκάνδαλα όπως της Siemens και του Βατοπεδίου.
Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θα κάνει τα πάντα να μην χρεοκοπήσει η χώρα . Ελπίζει να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας μας στις διεθνείς αγορές αλλά δεν κάνει συγκεκριμένες προτάσεις αναδιοργάνωσης .Δεν καταστρώνει πλάνο αύξησης η δημιουργίας κάποιων επαγγελματικών κλάδων. Διαμαρτύρεται για τις πιέσεις που δέχεται και τα spread .Ο ίδιος δήλωνε ότι κοιμάται και ξυπνάει με το περίστροφο δίπλα του .Τι μηνύματα έστειλε στο εξωτερικό με την κάθε ομιλία του ; Οι καταστροφολογίες και οι μαύρες προβλέψεις ποιους βοηθήσανε; Προτρέπει αλλά δεν επιβάλει την περικοπή των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων στους βουλευτές . Η Βουλή των Ελλήνων η οποία με ομόφωνη απόφαση (ΦΕΚ223 Α) ενέκρινε, εν μέσω κρίσης, πρόγραμμα επιδότησης για όλους ανεξαιρέτως, τους βουλευτές και ευρωβουλευτές (περίπου 1.500.000 ευρώ) για να αγοράσουν το δικό τους προσωπικό εξοπλισμό πληροφορικής , τι ρόλο παίζει;
Καταργείται η 13η και η 14η σύνταξη για όλα τα ταμεία. Πως θα ζήσουν οι συνταξιούχοι που εξωθούνται στην εξαθλίωση και τον αφανισμό; Αυτή είναι η ανταμοιβή τους μετά από τόσα χρόνια που εργάστηκαν σκληρά; Τα λεφτά τους δεν είναι αυτά που κατατέθηκαν στα ασφαλιστικά τους ταμεία; Τα ίδια ταμεία που οι πολιτικοί μας τα αδειάσανε με τις λάθος επιλογές τους.
Παγώνουν οι μισθοί και οι συντάξεις για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο πληθωρισμός όμως καλπάζει εξαναγκάζοντας την πλειοψηφία των ελλήνων σε περικοπές σε όλα τα επίπεδα. Για τι τους στερούνε την ποιότητα ζωής και την αξιοπρέπεια; Τα καταστήματα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο και η ανεργία αυξάνεται. Οι δρόμοι μας αδειάζουνε και τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν λιγοστεύουν λόγω ακρίβειας της βενζίνης.
Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στον δημόσιο τομέα στα 65 έτη έως το τέλος του 2013, με έναρξη το 2011.Για τι δεν αναγνωρίζεται η προσφορά της γυναίκας εντός και εκτός των εργασιακών χώρων; Μάνα δεν τους γέννησε τους πολιτικούς μας;
Τα καινούργια μέτρα σε φέρνουν σε απόγνωση. Αναλογίζεσαι πόσο, ως άτομο και ως υπάλληλος ,φταις για την μαύρη τρύπα της ελληνικής οικονομίας. Ποιό είναι το μερίδιο της ευθύνης, που σου αναλογεί, για την κατρακύλα; Τι δεν έπραξες καλά; Γιατί καλείσαι να σώσεις την χώρα και να πληρώσεις τα σπασμένα; Γιατί εσύ, που καταθέτης την ίδια φορολογική δήλωση κάθε χρόνο , ούτε πολιτικός είσαι και ούτε έχεις πλουτίσει από το επάγγελμά σου πρέπει να θυσιαστείς; Και άντε να πληρώσεις για τι πονάς την μάνα πατρίδα αλλά πως θα είσαι σίγουρος πως αυτή τη φορά τα λεφτά θα πάνε εκεί που πρέπει και όχι σε πονηρές τσέπες ;Ακούγοντας το τραγούδι του Σαββόπουλου ο Έλληνας αναρωτιέται : και τι ζητάω; Μία ευκαιρία στο παράδεισο να πάω . Ζητάει πολλά; Δεν του αξίζει μία καλύτερη ζωή με την όποια μορφή την επιδιώκει; Ο παράδεισος για τον κάθε ένα είναι σχετικός αλλά ο άνθρωπος έχει το κάθε δικαίωμα να το ονειρευτεί και να το βάλει σαν στόχο. Θέλει ο καημένος να φτάσει στο παράδεισο αλλά τον πάνε στην κόλαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: