Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ

ΠΙΣ
ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
Δεν μπορούν να κρυφτούν!


Ο
ι εμπνευστές του πραξικοπήματος Αβραμόπουλου στον ΠΙΣ δεν μπορούν να κρυφτούν. Οι κ.κ Βλασταράκος, Ρηγάκης κι όσοι τους ακολουθούν απ΄ την παράταξη τους, αντί να σωπάσουν, να αποδεχτούν τη νομιμότητα και να συνεισφέρουν στην ομαλή λειτουργία του ΠΙΣ κραυγάζουν, συκοφαντούν, χρησιμοποιούν την πλειοψηφία που διαθέτουν σε ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας για να συνεχίσουν να αμφισβητούν το νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Η ιστορία είναι γνωστή: αφού οι γιατροί της χώρας δεν έκαναν τη χάρη στον κ. Βλασταράκο και τους εκλεγέντες με τη ΔΗΚΙ - Νέα πορεία να τους παραχωρήσουν την πλειοψηφία εκείνοι προσέφυγαν στο δικό τους προστάτη-υπουργό κ. Αβραμόπουλο εκλιπαρώντας να τους δώσει με χρυσόβουλο τον ΠΙΣ. Κι όταν αυτή η ενέργεια του τ. υπουργού κρίθηκε τελεσίδικα παράνομη από το ΣτΕ εκείνοι συνεχίζουν ν΄ αγνοούν επιδεικτικά τη νομιμότητα, επειδή δεν τους εξυπηρετεί.

Είναι απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό και εξαιρετικά επικίνδυνο η παράταξη της ΝΔ να προσπαθεί να λύσει το δικό της εσωτερικό πρόβλημα διασπώντας το ιατρικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι υποτιμητικό για τους συναδέλφους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ ν΄ αντιμετωπίζονται σαν κοπάδι από τον κ Βλασταράκο και την παράταξή του. Η συνέλευση των εκπροσώπων του ΠΙΣ από όλη τη χώρα έκρινε με απολύτως δημοκρατικό τρόπο τον Φεβρουάριο του 2009 ποιο ΔΣ επιθυμεί. Μήπως αμφισβητούν το αποτέλεσμα, όταν ακόμη και αυτή η «πρόεδρος» των εγκαθέτων το αποδέχτηκε ως πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής χωρίς την παραμικρή ένσταση;

Α
ς είναι λοιπόν προσεκτικοί οι προστάτες των εγκαθέτων και το τμήμα εκείνο της παράταξης των γιατρών της ΝΔ που οδηγεί τα πράγματα στα άκρα και αμφισβητεί την αυτόνομη, δημοκρατική λειτουργία του ΠΙΣ. Ας πάψουν να θεωρούν πως οι αντιπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων στη συνέλευση του ΠΙΣ είναι «ιδιοκτησία» των πλειοψηφιών εκείνων των ΔΣ Ιατρικών Συλλόγων που καθ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων τους οδηγούν σε διάσπαση τον ιατρικό κόσμο της χώρας.

Αλήθεια η παράταξη ΔΗΚΚΙ- Νέα Πορεία δεν καταλαβαίνει πως στη δημοκρατία υπάρχει η αρχή της πλειοψηφίας; Δεν κατανοεί πως στα 15 μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ τα 10 αποτελούν πλειοψηφία; Δεν κατανοεί πως ένα Σωματείο ή μια Ομοσπονδία οφείλουν να λειτουργούν ανεξάρτητα από το αν εξυπηρετούνται τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα της παράταξης τους; Δεν μπορούν εντέλει να καταλάβουν πως η προσπάθεια ηθικής και συνδικαλιστικής εξόντωσης στην οποία έχει επιδοθεί η παράταξη του κ. Βλασταράκου εναντίον ενός ανθρώπου του δικού τους πολιτικού και μέχρι πρότινος συνδικαλιστικού χώρου, δεν αφορά την ομαλή λειτουργία του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών όλης της χώρας, του οποίου το ΔΣ έχει εκλεγεί με νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες; Δεν κατανοούν πως φτάνουν σε επίπεδο κραυγαλέας αθλιότητας όταν εκμεταλλεύονται ασύστολα τη δεινή θέση στην οποία έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των εργαζόμενων και νέων γιατρών της χώρας η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, πολιτική της οποίας εκείνοι ήσαν ακραιφνείς εκφραστές και συμπαραστάτες; Κι όλα τούτα με μοναδικό σκοπό να καταγγείλουν την πρώτη μετά από χρόνια προσπάθεια λειτουργίας του ΠΙΣ μακριά από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της αυτοδύναμης φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας.

Σ
υνιστούμε στους νοσταλγούς των πραξικοπημάτων να έχουν κατά νου πως ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί σύλλογοι αποτελούν ΝΠΔΔ και λειτουργούν με συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Τους προειδοποιούμε κατά τον πλέον σαφή τρόπο να μην υπερβούν τα όρια της νομιμότητας. Δεν δικαιούται η μειοψηφία των 5 συμβούλων να αποπειράται να επιβάλει τη θέληση της στην πλειοψηφία των υπολοίπων 10 μελών. Κι αν επιτέλους δεν μπορούν οι ίδιοι να το αποδεχτούν ας φροντίσει η παράταξη τους για την ευπρεπή παρουσία τους στο ΔΣ του ΠΙΣ, παρουσία που είναι αναγκαία για τη δημοκρατική λειτουργία του συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι της ΑΕΓ, στους οποίους ο κ. Βλασταράκος και οι συν αυτώ επιτίθενται με αήθη τρόπο με πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, έχουν αποδείξει πως μοναδικός στόχος τους είναι να αξιοποιούν τη θέση που τους έδωσαν οι συνάδελφοι στο ΔΣ του ΠΙΣ για να αναδείξουν τα προβλήματα και ν΄ αγωνιστούν διεκδικώντας λύσεις, ανεξάρτητα από το ποιά κυβέρνηση είναι στην εξουσία. Αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν και με βάση αυτό θα κριθούν από τους συναδέλφους μας.
¦

24 Οκτωβρίου 2009

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΡΩΝ

1 σχόλιο:

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Με μεγάλη χαρά έμαθα ότι έχουμε καινούργιο υπουργό Υγείας και Πρόνοιας. Ήσαστε η δεύτερη γυναίκα υπουργός Υγείας και προφανώς ξέρεται ότι είναι μία ιδιαίτερα ζεστή καρέκλα. Για την ακρίβεια είναι μία ηλεκτρική καρέκλα που απαιτεί μεγάλη φροντίδα, απίστευτη προσοχή και αφοσίωση αλλιώς …καίγεσαι.
Προεκλογικά περάσατε από το νοσοκομείο μου. Σας συνάντησα στο διάδρομο μαζί με τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ. Μου έκανε καλή εντύπωση ότι δεν είχατε αυτό τον αέρα του νικητή που πρόωρα είχανε υιοθετήσει οι σύντροφοί σας. Μου άρεσε η συγκρατημένη αισιοδοξία σας και το γλυκό χαμόγελο σας. Μου δώσατε τη εντύπωση σοβαρής και μετρημένης γυναίκας. Πολύ καλύτερη από αυτή που δώσατε στα διάφορα κανάλια όταν προπαγανδίζατε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.
Αναζήτησα το site και το cv σας. Βρήκα ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Πολλές ομιλίες, συναντήσεις με το κοινό και πολλά άρθρα. Σημαντικές σπουδές και αριστείες σε πολλούς τομείς. Διέκρινα ήθος και αξιοπρέπεια . ¨Ήσασταν η πρώτη γυναίκα Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (Μαρτιο 2005) πρώτη σε ψήφους στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ(Δεκ.2006).Ευρωβουλευτής από το 2004Το 1986 διατελέσατε Επιστημονικός Συνεργάτης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , το (1995-1999)Αναπληρώτρια Διευθύντρια του γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.
Καλορίζικη! Σας καλωσορίζω σε ένα τόσο δύσκολο τομέα όπως της Υγείας. Είμαι σίγουρη ότι θα μελετήσετε τα προβλήματα του χώρου και θα προσπαθήσετε να δώσετε τις καλύτερες λύσεις .Σας υπόσχομαι όμως ότι στην παραμικρή ΄΄ασθένεια΄΄ και παρατυπία θα βρεθώ κοντά σας. Δεν θα σας χαρίσω τίποτα! Θα με βρείτε μπροστά σας . Με φωνές και αιτήματα. Με άρθρα και διαδηλώσεις