Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Τελώνες και Φαρισαίοι στο ΙΚΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ(ΑΡ.ΠΡΩΤΟΔ.1874/01)
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (210-4132242 6976603109 FAX: 2104132242 e-mail:sysi@otenet.gr
Τελώνες και φαρισαίοι στο ΙΚΑ.

Η διορισμένη από την Νέα Δημοκρατία σημερινή Διοίκηση του ΙΚΑ γλιστρά τον μεγάλο ασφαλιστικό οργανισμό σε επικίνδυνα μονοπάτια για το δημόσιο συμφέρον..
Ελλειμματικοί ισολογισμοί, καθυστερήσεις μηχανοργάνωσης και έργων, αδυναμία εισπράξεων χρεωστικών μιλούν οι αριθμοί για την αποτυχία της. Οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ διαπιστώνουν καθημερινά με αγανάκτηση τις ουρές στα ραντεβού, τις τεράστιες ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες, την ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας και προστατευτικών για το Ιπποκράτειο ιατρικό έργο ικανών ελεγκτικών μηχανισμών.
Αντίθετα γύρω της έχει υποθάλψει σε πολλούς ομόκεντρους κύκλους, διασπάθιση σε προμήθειες υλικού, πολιτική κομματικών διακρίσεων και βέβαια λογοδιάρροια περι των λύσεων προβλημάτων που επί 5ετία λύνονταν και το βράδυ γκρεμίζονταν. Το ασφαλιστικό έστω 2000 γιατρών και η προκήρυξη κενών θέσεων από ΑΣΕΠ πάει για βρούβες ξεραμένες καλοκαιριάτικα. Η προκήρυξη της 7-Απρίλη δεν ευοδώθηκε εντός 20ημέρου όπως σας έταζαν.! Συνάδελφοι αν ήθελαν να είχαν κάνει κάτι για την υγειονομική περίθαλψη του ΙΚΑ , πρώτα από όλα δεν θα διατηρούσαν τις κατάπτυστες συμβάσεις έργου αποικιοκρατίας ετησίας διάρκειας, που υποβιβάζουν το γιατρό από επιστήμονα και συνεργάτη ασφαλιστικού φορέα σε φοβισμένο δουλικό που παρακαλά μεσάζοντες ως πολιτικός όμηρος για μια έωλη θέση απασχόλησης.
Έχουν απογυμνώσει το ΙΚΑ από καλούς επιστήμονες με ημερομηνίες λήξης μόνο των συμβάσεων................ Η εντατικοποίηση εργασίας δημιουργεί καθημερινές τριβές με τους αγανακτισμένους πολίτες που τις ζούμε.
Αυτοί οι τεχνοκράτες νεοφιλελεύθεροι είναι υπεύθυνοι για τις ελλείψεις που έχουν προκαλέσει με την πολιτική τους για πλήθος καθυστερήσεις και καθημερινά ανθρώπινα δράματα υγείας. Η επανίδρυση στο ΙΚΑ απεδείχθη ξεχαρβάλωμα.
Παντού εκπαιδεύονται και αναπαράγονται συστηματικά, πειθήνια όργανα.
Η κατρακύλα τους έφτασε στο σημείο να μη χορηγούν σε 6 υποκαταστήματα χώρο για τις εκλογικές διαδικασίες του συλλόγου, (μη φανταστείτε μεγαλεία 2χ3 αίθουσα ζητήσαμε για την κάλπη και τους δικαστικούς) για να εξαφανίσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα στους χώρους εργασίας και να επιτύχουν αιδήμονα σιωπή στο έργο τους.
Λειτουργεί η Διοίκηση του ΙΚΑ κρυμμένη πίσω από αποφάσεις υπηρεσιακών παραγόντων σαν υπερασπιστές κοτζαμπάσηδων επαγγελματιών συνδικαλιστών, που από λόγια “έχτισαν ανώγεια και κατώγεια” που την προκοπή τους την είδαμε τόσα χρόνια. Είναι επικίνδυνοι στο έργο που επιτελούν για το δημόσιο συμφέρον μην σας προκαλεί εντύπωση που αποθρασύνεται με την πτώση τους , το αντιδημοκρατικό τους μένος.
Συνάδελφοι οι συμβασιούχοι στο ΙΚΑ είναι 6000 και όχι 2000.
Απαιτείται αγώνας και συσπείρωση. Απαντήστε τους ότι το ΙΚΑ που δουλεύουμε και πονάμε δεν είναι τσιφλίκι κανενός κομματικού εκπροσώπου.
Μαζικά στις εκλογές του Συλλόγου Συμβασιούχων 29-30-31 Μάη
( Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) σε Αθήνα και Πειραιά
στα ξενοδοχεία Τιτάνια Πανεπιστημίου 52 Αθήνα και
ώρες 9.00-20.00 μμ

Η Εφορευτική επιτροπή

Το σκίτσο είναι του Στάθη από την Ελευθεροτυπία Εβδομάδα 21-5-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: