Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Looser and leader (ο χαμένος και ο ηγέτης )




Looser  and   leader (ο χαμένος   και   ο   ηγέτης )

                                      ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

         Οι περισσότεροι, από εμάς, ονειρεύονται ότι κάποτε θα φτάσουνε ψηλά και θα δοξαστούν Θα αποκτήσουν πολιτική, οικονομική ή διοικητική ηγεσία. Με ή χωρίς επανάσταση. Την θέση του χαμένου δεν την διεκδικεί κανείς. Η άδικη κοινωνία, η κακή σου μοίρα και όλα  τα συμφραζόμενα  της καθημερινότητας μας θα φταίνε σίγουρα αν βγεις χαμένος και όχι εσύ που δεν τα ζύγισες καλά τα πράγματα. Ο χαμένος και ο ηγέτης έχουν μοναδικές  προσωπικότητες  και ξεχωρίζουν πάντα στο πλήθος. Είναι αναγνωρίσιμοι  και δεν μπορούν να ενταχτούν  σε καμία άλλη  κατηγορία. Τα παραδείγματα ποικίλουν. Ο τεμπέλης, ο αδιάφορος όπως  και ο άνεργος είναι  ανέκαθεν  χαμένοι αφού δεν έχουν  επιδείξει αποτελεσματικότητα στο έργο τους. Ο εργασιομανής ,που τρέχει και σκοτώνεται  και  δεν αμείβεται  ποτέ για τις πραγματικές του θυσίες , θεωρεί τον εαυτό του ηγέτη και όμως κανείς δεν του αναγνωρίζει αυτή την ιδιότητα.
Συλλεκτικές δάδες λαμπαδηδρομίας των Ολυμπιακών από 1964-1972.
 
 Επίσης ο διευθυντής ενός τομέα ,που καθορίζει τις δραστηριότητες ενός τμήματος, θα ήθελε να είναι πάντα ο ηγέτης στην συγκεκριμένη υπηρεσία όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Οι πραγματικοί ηγέτες  γεννιούνται ή γίνονται στην πορεία; λάμπουν ,ξεχωρίζουν δια των ικανοτήτων τους και κυρίως δια των πράξεων τους. Το πλήθος τους  το αναγνωρίζει και τους ανεβάζει στο βάθρο χωρίς δεύτερη σκέψη. Πόσο θα καθίσουν εκεί ;Κανείς δεν ξέρει  και ούτε οι ίδιοι μπορούν να το φανταστούν .Ελάχιστοι ξέρουν  όμως ότι η αξιοζήλευτη, κατά τα άλλα ,θέση του ηγέτη δηλαδή του προσωπικού βασιλικού γιατρού δεν  αμείβεται  πάντα με την θέση του υπουργού Υγείας. Η ευγνωμοσύνη  μεταφράζονταν σε ακριβά δώρα και μία θέση στην υψηλή κοινωνία αλλά σε περίπτωση αναποτελεσματικότητας  οι τιμωρίες ήταν αυστηρές μέχρι και την θανατική ποινή. Στην περίπτωση της αρχαίας Κίνας ο γιατρός ήταν υποχρεωμένος  να  ελέγξει  αυτοπροσώπως την γεύση των ούρων και των κοπράνων  του  αυτοκράτορα. Ποιός θα ζήλευε μια τέτοια θέση ηγέτη, ανάμεσα στους γιατρούς, αλλά ( του χαμένου) ποταπή σε ότι αφορά το διαιτολόγιο;
 

      Θυμάται κανείς τις σαμπάνιες και τους πανηγυρισμούς όταν  κληρώθηκε η Αθήνα για την διοργάνωση των ολυμπιακών αγόνων του 2004; Δοξαστήκαμε πράγματι  επειδή  επέστρεψαν στην γενέτειρα τους μετά από 104 χρόνια ή την  πατήσαμε χοντρά και μερικοί τσέπωσαν πολλά λεφτά; Μόνο  8,5 δισ. ευρώ (ίσως και 11,5 δις)από το ελληνικό δημόσιο (Τακτικός Προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και από την Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004».Μήπως ήταν υπερβολικά μεγάλα τα ποσά για Ολυμπιακούς Αγώνες; Ξεχωρίσαμε ,σε σύγκριση με άλλες διοργανώτριες χώρες(Βαρκελώνη, Λος Άγγελλες, Σύδνεϋ, Πεκίνο) και πήραμε τα εύσημα για την  υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας, προσβασιμότητας και αισθητική αρτιότητας ,την καλή οργάνωση ,την τήρηση της τάξης και της χαμηλής εγκληματικότητας. Τα μεγάλα έργα υποδομής(αεροδρόμιο, μετρό, αυτοκινητόδρομοι κλπ.) μείωσαν τον αριθμό των οχημάτων  στο κέντρο της Αθήνας κατά 250.000. στο κέντρο της Αθήνας με μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά 35% όπως είχανε υποσχεθεί;. Σήμερα η εικόνα κατάντιας, παρακμής και εγκατάλειψης  των ολυμπιακών έργων δεν μπορεί παρά να μας προκαλέσει θλίψη και αγανάκτηση. Οκτώ μόλις χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τα περισσότερα έργα έχουν λεηλατηθεί ή εγκαταλειφτεί. Π.χ. η συμβολή των οδών Κύμης και Σπύρου Λούη που τέμνουν τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις έχει μετατραπεί σε σημείο διανυκτέρευσης αστέγων και καύσης των πλαστικών μερών καλωδίων για τη λήψη του χαλκού, ο οποίος στη  συνέχεια μεταπωλείται παρανόμως σε επιχειρήσεις σκραπ.
 
Οι δύο φορείς επιφορτισμένοι με την ευθύνη για την καθαριότητα και προστασία της περιοχής, η εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα» και ο Δήμος Αμαρουσίου, είναι ανήμποροι να επιλύσουν το οξύτατο κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα που έχει ανακύψει. Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής  μπορεί να  δηλώνει  ότι η πόλη της Αθήνας βγήκε κερδισμένη αφού  για τους Αγώνες έφτιαξε τραμ, αεροδρόμιο, μετρό και  το οδικό της δίκτυο .Μπορεί να επιμένει ότι  μόλις το 2% του χρέους της χώρας μας αντιστοιχεί στη διοργάνωση του 2004 αλλά εμείς μάτια έχουμε και βλέπουμε. Όχι ηγέτες αλλά χαμένοι ήμαστε!

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Εκτιμήσεις της STATBANK για τη φαρμακευτική αγορά



Εκτιμήσεις της STATBANK για τη φαρμακευτική αγορά

Αποκαλυπτική είναι η πανελλαδική έρευνα της STAT BANK για το παρόν και το μέλλον της φαρμακευτικής αγοράς στην Ελλάδα.
Οι συνολικές ζημιές των φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα το 2011 σε σχέση με το 2010 ήταν αυξημένες κατά 236%. Εντούτοις, οι 20 πιο κερδοφόρες εταιρείες εμφάνισαν συνολικά κέρδη 183 εκατ. ευρώ όταν ο κλάδος παρουσίασε συνολικές ζημιές 240 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη μεγάλη πανελλαδική έρευνα της STAT BANK, οι συνολικές ζημιές των 194 μεγαλύτερων παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων φαρμάκων (με απολύτως συγκρίσιμα στοιχεία και με εξαίρεση μία εταιρεία) αυξήθηκαν από 65 εκατ. ευρώ το 2010 σε 219 εκατ. ευρώ το 2011.
Οι πιο κερδοφόρες εταιρείες ήταν οι: Βιανέξ, Specifar, Glaxosmithkline, Bayer Hellas, Novartis Hellas, Boehringer Ingelheim, Reckitt Benkiser, Bristol Myers, Astra Zeneca, Janssen Cilag, LEO, Pharmathen, Menarini, Pharmaserve-Lilly, Elpen, ΣΕΡΒΙΕ, Βιταφάρμ, CSL Behring και ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ.
Οι επιχειρήσεις που εμφάνισαν ζημία είναι οι: Γερολυμάτος Medical, Roche Hellas, Σάντα Φάρμα, Pfizer, Gilead, Abbott Laboratories, Γερολφάρμ, Alapis, Μαρινόπουλος Κ.Π., Sanofi Aventis, Φαρμαγορά, Βέρμα Ντράγκς και Φαράν.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις της STAT BANK για το άμεσο μέλλον. Στην έρευνα επισημαίνεται ότι από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις θα μείνουν περίπου 100, διότι θα καταγραφεί μείωση των κωδικών φαρμάκων, στον τομέα του χονδρεμπορίου, από τις 150 εταιρίες που λειτουργούν θα μείνουν 40 σαν σημεία διανομών, με 10 ή 12 ομίλους και από τα 10.500 φαρμακεία σε πρώτη φάση θα μείνουν 7.000 και σε δεύτερη φάση 5.000.

Αναλυτικά, στη μελέτη της STATBANK για τις ζημιές των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, τονίζεται ότι η εικόνα διαφοροποιείται αισθητά εάν προσθέσει κανείς και την εταιρεία Alapis, οπότε οι συνολικές ζημιές ανέρχονται στα 239 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο του δείγματος, το 11,82% των εταιριών, δηλαδή οι 23 μεγαλύτερες εταιρίες, καλύπτουν το 54,4% του συνολικού τζίρου, ο οποίος έφθασε τα 9 δις. ευρώ το 2011. Από τις 195 εταιρείες του δείγματος οι 155 είναι εμπορικές και οι 40 είναι παραγωγικές. Οι δύο κατηγορίες - παραγωγικές και εμπορικές - απασχολούν περίπου τον ίδιο αριθμό εργαζομένων.
Οι ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις απασχολούν περίπου το 50% των εργαζομένων στη φαρμακοβιομηχανία και οι 155 εμπορικές εταιρίες απασχολούν τους άλλους μισούς.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι εν Ελλάδι παραγωγικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει την τελευταία πενταετία στη χώρα περίπου 300 εκατ. ευρώ ενώ οι εξαγωγές τους αγγίζουν τα 275 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 2% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών.
Ταυτόχρονα, οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν εκχωρήσει τη ρευστότητά τους στο ελληνικό Δημόσιο, με τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί από τα νοσοκομεία, ενώ διατηρούν την πιστωτική τους πολιτική, διαθέτοντας φάρμακα.
Ενώ η συνολική εικόνα εμφανίζεται απογοητευτική, 20 εταιρείες εμφάνισαν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.
 

Συγκεκριμένα, οι 20 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις παρουσίασαν συνολικά κέρδη 183 εκατ. ευρώ όταν ένα χρόνο πριν -το 2010- οι ίδιες εταιρίες είχαν δηλώσει ζημιές της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ!
Οι πιο κερδοφόρες εταιρείες ήταν οι: Βιανέξ, Specifar, Glaxosmithkline, Bayer Hellas, Novartis Hellas, Boehringer Ingelheim, Reckitt Benkiser, Bristol Myers, Astra Zeneca, Janssen Cilag, LEO, Pharmathen, Menarini, Pharmaserve-Lilly, Elpen, ΣΕΡΒΙΕ, Βιταφάρμ, CSL Behring και ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ.
Διαπιστώνει δηλαδή κανείς ότι στην πρώτη 20άδα του καταλόγου των πλέον κερδοφόρων εταιρειών υπάρχει σχεδόν απόλυτη κυριαρχία των πολυεθνικών επιχειρήσεων, με εξαίρεση λίγες ελληνικές εταιρείες (Βιανέξ, Pharmathen, Elpen και τον χονδρεμπορικό συνεταιρισμό φαρμακοποιών Αττικής ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ). Σύμφωνα με την έρευνα της STAT BANK, ο συνολικός τζίρος των 195 μεγαλύτερων φαρμακευτικών επιχειρήσεων της χώρας μειώθηκε από περίπου 9,5 δις. ευρώ στα 8,8 δις. ευρώ. Το μεγαλύτερο τμήμα του τζίρου αυτού διαχειρίστηκαν σχετικά λίγες εταιρείες: Συγκεκριμένα, οι 23 μεγαλύτερες εταιρείες (11,82% του δείγματος) διαχειρίστηκαν το 54,4% του συνολικού τζίρου, γεγονός αποκαλυπτικό της μεγάλης συγκέντρωσης του κλάδου.
Σε ό,τι αφορά τα τελικά αποτελέσματα, από 195 εταιρείες οι 124 παρουσίασαν κέρδη και οι 71 εμφάνισαν ζημιές. Από το σύνολο των εταιρειών του δείγματος 91 εμφάνισαν βελτίωση και 104 επιδείνωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων.
Συγκεκριμένα, 45 εταιρείες εμφάνισαν αύξηση κερδών, 26 μετέτρεψαν τις ζημιές σε κέρδη και 20 παρουσίασαν μείωση ζημιών. Αντιστοίχως, 53 παρουσίασαν μείωση κερδών, 28 αύξηση ζημιών και 23 πήγαν από κέρδη σε ζημιές.
Η επιδείνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εκφράστηκε και στο κλείσιμο αρκετών επιχειρήσεων του κλάδου: αποκαλυπτικό είναι το γεγονός ότι τα δύο τελευταία έτη έκλεισαν 25 φαρμακαποθήκες.
Σύμφωνα με την έρευνα της STAT BANK, οι επιχειρήσεις που εμφάνισαν τα πλέον δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα, παρουσιάζοντας ζημιές πάνω από 8 εκατ. ευρώ η κάθε μία (η πλέον ζημιογόνος εμφάνισε ζημιές πάνω από 67 εκατ. ευρώ) είναι οι παρακάτω: Γερολυμάτος Medical, Roche Hellas, Σάντα Φάρμα, Pfizer, Gilead, Abbott Laboratories, Γερολφάρμ, Alapis, Μαρινόπουλος Κ.Π., Sanofi Aventis, Φαρμαγορά, Βέρμα Ντράγκς και Φαράν.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων επιχειρήσεων, η εγχώρια αγορά θα εμφανίσει περαιτέρω σημεία υποχώρησης: από τους 11.000 κωδικούς φαρμάκων που διακινούν οι 250 φαρμακευτικές εταιρείες, στην αγορά σήμερα διακινούνται μόνο οι 5.500 κωδικοί, ενώ προβλέπεται να μειωθούν ακόμα περισσότερο.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι 500 κωδικοί φαρμάκων κάνουν το 70% του τζίρου της αγοράς.
Σε επίπεδο αριθμού εμπλεκόμενων επιχειρήσεων, από τις 250 φαρμακευτικές θα μείνουν περίπου 100, διότι θα καταγραφεί μείωση των κωδικών φαρμάκων που θα υπάρχουν στη χώρα.
Τελικά, συνέπεια όλων αυτών θα είναι οι εξαγορές, συγχωνεύσεις και αποχωρήσεις εταιρειών.
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, στον τομέα του χονδρεμπορίου, από τις 150 εταιρίες που λειτουργούν θα μείνουν 40 σαν σημεία διανομών, με 10 ή 12 ομίλους.

Από τα 10.500 φαρμακεία σε πρώτη φάση θα μείνουν 7.000 και σε δεύτερη φάση 5.000.

Το μείζον θέμα της αγοράς είναι ότι οι εταιρίες και τα φαρμακεία δεν έχουν ρευστότητα. Η αισθητή μείωση της ρευστότητας επιβεβαιώνεται και από τα συμπεράσματα της έρευνας της STAT BANK.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ !

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Φιλελευθεροι υπουργοί; Αχρηστοι και παραδόπιστοι


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΣΚΟΖΟΥ

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η χθεσινοβραδινή τοποθέτηση του υπουργού υγείας κυρίου Λυκουρέτζου στη βουλή.

Αφού ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της σε ανούσιες, ανιστόρητες και εκτός τόπου και χρόνου αναφορές στην ουσία του νεοφιλελευθερισμού και τα καταστροφικά αποτελέσματα του..σοσιαλισμού, δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για την τραγική κατάσταση στην οποία φέρνουν την υγεία και τους λειτουργούς της οι μνημονιακές πολιτικές.

Την ώρα που στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΙΣ ομόφωνα καταδικάστηκε η πολιτική των μνημονίων και τονίστηκε ο κίνδυνος της επερχόμενης κατάρρευσης του συστήματος υγείας. Την ώρα που η ανθρωπιστική κρίση  είναι προ των πυλών και η απόφαση του ανώτατου συλλογικού οργάνου των γιατρών είναι να εμποδίσει με κάθε τρόπο την εφαρμογή των καταστροφικών προβλέψεων του 3ου μνημονίου, ο  υπουργός στην ελάχιστη αναφορά που έκανε στα θέματα της υγείας δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να υπερασπιστεί την απαράδεκτη επιβολή της υποχρεωτικής αναγραφής μόνο της δραστικής ουσίας, αλλά επικαλέστηκε δεσμεύσεις του προηγούμενου υπουργού. Έτσι απλά σαν πειθήνιος εκτελεστής των επιταγών της τρόικας αναλαμβάνει να καταστρέψει την παραγωγική βάση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και 20χιλιάδες θέσεις εργασίας και να ανατρέψει την θεραπευτική πρακτική και την ευθύνη των γιατρών απέναντι στους ασθενείς τους χωρίς να υπολογίζει τα αποτελέσματα. Είναι φανερό πως η επιμονή αυτή οφείλεται στις επιταγές μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων γενοσήμων και δεν έχει καμία σχέση με την υγεία και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Ο υπουργός προσπάθησε επίσης να διαψεύσει αυτά που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψηφίστηκαν για τα χαράτσια στους ασθενείς για κάθε συνταγή που θα εκτελείται αλλά και για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Τόλμησε να πει πως ψεύδονται αυτοί που το καταγγέλλουν ισχυριζόμενος ότι δεν θα εφαρμοστεί αμέσως αλλά μόνο αν δεν βγαίνουν τα μέτρα!! Λες και υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να σταθεί η οικονομία με τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης και της τρόικας που τόσο πειθήνια υπηρετεί.
 
 

Κουβέντα δεν βρήκε επίσης να πει για την πλήρη καταστροφή του ιατρικού επαγγέλματος και της ασφάλειας και ορθής πρακτικής στην άσκηση της ιατρικής, με την πλήρη και χωρίς κανένα περιορισμό «απελευθέρωση» του ιατρικού επαγγέλματος. Πρόκειται περί εγκληματικής προσπάθειας αντιποίησης της ιατρικής ιδιότητας. Όποιος θέλει ανεξαρτήτως, επαγγέλματος, όπου θέλει μπορεί να ανοίξει όσα «μαγαζιά» ιατρικών υπηρεσιών θέλει. Το επιχειρηματικό κέρδος πάνω από την ευθύνη για όρους προστασίας της δημόσιας υγείας και ορθής άσκησης της ιατρικής.

Δεν φάνηκε να συναισθάνεται τι σημαίνει για το ηθικό και την επιβίωση των γιατρών του ΕΣΥ η καταβαράθρωση των αποδοχών τους. Των νοσοκομειακών γιατρών που με απόφαση της ομοσπονδίας τους προχωρούν στο άνοιγμα των νοσοκομείων στους φτωχούς και ανασφάλιστους σε μια κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης απαραίτητη για να μην εκραγεί η «υγειονομική βόμβα» της ελλιπούς πρόληψης και περίθαλψης.
 
 

Ο ιατρικός κόσμος δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα κινητοποιηθεί για ενημέρωση όλων των κλάδων των εργαζόμενων για κοινούς αγώνες, θα αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο μέτρο δικαστικής προσφυγής σε Ελλάδα και Ευρώπη, θα κινητοποιήσει τις διεθνείς ιατρικές οργανώσεις, θα θέσει όλους ενώπιον των ευθυνών τους.

Έχουμε καθήκον να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή αυτών των μέτρων. Έχουμε υποχρέωση να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και τους εκφραστές τους. Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο. Θα αντιδράσουμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ

Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Τα μέτρα που καταστρέφουν την κοινωνία και την οικονομία


1784 Jacques Louis David "Le Sernent des Horaces" Louvre

                                                                                                     Πειραιάς 02/11/2012

                                                                                                     Αρ.Πρωτ 43

 

48ωρη   ΓΕΝΙΚΗ    ΑΠΕΡΓΙΑ

Τρίτη- Τετάρτη    6 &7 Νοεμβρίου 2012

 

 

Συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

 

-Να μη περάσουν τα μέτρα εξόντωσης και εξαθλίωσης.

 

-Να μη ξεπουληθεί η Δημόσια περιουσία.

 Η συμμετοχή μας να εμποδίσει τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα σχέδια 

 
ΟΧΙ στην ισοπέδωση των ασφαλισμένων και των γιατρών.

 

ΟΧΙ στην απαξίωση των Δημόσιων δομών του ΕΟΠΥΥ.

 

ΟΧΙ στην καταλήστευση του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ.

 

Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του

 -την Τρίτη 6/11 σε συγκέντρωση στο Εθνικό Μουσείο ώρα 11:30 πμ

 -την Τετάρτη 7/11 στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα ώρα 5μμ

 Οι Μονάδες ΕΟΠΥΥ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                   ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ