Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Γενική Συνέλευση Συμβασιούχων ΙΚΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ /ΑΡ.ΠΡΩΤΟΔ.1874/01)
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (210-4132242 6976603109
FAX: 2104132242 e-mail:sysi@otenet.gr



Πειραιάς 24/04/09
Αρ.Πρωτ. 16



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Ο Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών Ι.Κ.Α Αττικής καλεί τα μέλη του στη 3η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση για εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής την Τετάρτη 29 Απρίλη 2009 και ώρα 20.00 στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52).


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Προβατάς Σπυρίδων

Ο Γεν. Γραμματέας Ψυχάρης Παναγιώτης

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 7/4/2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ(ΑΡ.ΠΡΩΤΟΔ.1874/01)
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (210-4132242 6976603109
FAX: 2104132242 e-mail:sysi@otenet.gr

Πειραιάς 07/04/09
Αρ.Πρωτ.10


Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο Σύλλογος μας δημιουργήθηκε το 2001 σαν απάντηση στην άρνηση του ΣΕΥΠΙΚΑ Αθήνας και της ομοσπονδίας ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ να μας εγγράψει στη δύναμη της. Η ίδρυση του Συλλόγου αποτέλεσε τον καταλύτη για τις μεγάλες κινητοποιήσεις που ακολούθησαν, όταν η ομοσπονδία αναγκάστηκε να αποδεχτεί τις αγωνιστικές μας θέσεις. Οι κινητοποιήσεις κορυφώθηκαν το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς με πολυήμερες απεργίες. Δυστυχώς οι αγώνες εκείνοι διακόπηκαν αδικαιολόγητα τότε από μερίδα συνδικαλιστών.
Ο Σύλλογος Συμβασιούχων συνέχισε να αγωνίζεται για την επίλυση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού προβλήματος των συμβασιούχων γιατρών του Ι.Κ.Α. Δεν δίστασε να έρθει σε πλήρη ρήξη με το τότε Υπουργείο Απασχόλησης της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο που τελικά ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2004.Είχαμε τότε επισημάνει, ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο (ο Ν.3232/04)δεν επιλύει ουσιαστικά κανένα από τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα των γιατρών του Ι.Κ.Α. Τελικά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με την σύμφωνη γνώμη της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.
Πέντε χρόνια μετά την ψήφιση του Ν.3232/04 είμαστε όλοι βέβαιοι,ότι με εκείνο το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν επιλύθηκε το Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό των Συμβασιούχων γιατρών αλλά δημιουργήθηκε μια νέα γενιά συμβασιούχων γιατρών με σύμβαση εργασίας χειρότερη από εκείνη του 1204/72.
Συνάδελφοι ,μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Ν.Δ και παρά τις σαφείς προεκλογικές υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης γαι οριστική λύση του ασφαλιστικού προβλήματος των γιατρών του Ι.Κ.Α τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί.
Απο την άλλη μεριά προσλαμβάνονται συνάδελφοι καθαρά με σύμβαση έργου (χωρίς δικαίωμα αδειας,ασθένειας ,δώρων και απεργίας)με καταληκτική ημερομηνία της σύμβασης των δουλεύοντας πάντοτε με την αβεβαιότητα της ανανέωσης της 24μηνης ή μετά 12μηνης σύμβασης των.
Για μας συνάδελφοι είναι σαφές. Όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορούσε αν είχε την πολιτική βούληση να επιλύσει με νόμο το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό όλων των γιατρών 1204/72 αντί να ψηφίσει τον 3232/04 ,έτσι και η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί αν διαθέτει την πολιτική βούληση να προκηρύξει θέσεις μονίμων για όλους τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου του Ιδρύματος.
Όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές συνιστούν ψυχραιμία και αναμονή! Θα θα θα θα .....γίνουν όλα λένε!Θα...θα... γίνει σταδιακή μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων γιατρών του Ι.Κ.Α ....θα...θα...γίνει προκήρυξη για την πρόσληψη νέων γιατρών...Στο συνέδριο της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ 29 & 30/03/07 υποσχέθηκαν ότι θα γίνει εντός του 2007 η προκήρυξη για μονιμοποίηση 1500 γιατρών και επαναπροκήρυξη άλλων τόσων θέσεων το 2008 και άλλων τόσων την μεθεπόμενη χρονιά μέχρι την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ; ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ (ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ;) ΠΡΟΚΗΡΥΧΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ;
Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές υποσχέθηκαν σε εκείνο το συνέδριο πάλι άμεση τακτοποίηση του ασφαλιστικού των συμβασιούχων γιατρών αορίστου χρόνου.
Έχετε δεί εσείς συνάδελφοι κάτι;
Έχετε δει να γίνεται κάποια κινητοποίηση για την υλοποίηση αυτών των υποσχέσεων;
Εμείς συνάδελφοι δεν συμφωνούμε με τις σημερινές συμβάσεις 24 μηνών .Οι συνάδελφοι πρέπει να εργάζονται με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου με πλήρη Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Συνάδελφοι ,η θέση του Συλλόγου Συμβασιούχων είναι σαφής και η μόνη άμεσα νομικά εφαρμόσιμη και επιλύει άμεσα το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό των γιατρών.
Ζητάμε :
► Άμεση νομοθετική ρύθμιση για αναγνώριση της προυπηρεσίας απο την ημερομηνία πρόσληψης όλων των γιατρών-οδοντιάτρων του 1204/72 με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
► Αλλαγή του απαράδεκτου νομοθετικού πλαισίου και εξασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους τους συναδέλφους του 3518/2006.
► Άμεση προκήρυξη με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες θέσεων μονίμων για όλους τους αορίστου χρόνου συναδέλφους.
Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια μεγάλη αγωνιστική κάμψη εκ μέρους των γιατρών του Ι.Κ.Α και βέβαια εδώ δεν πρέπει να αναζητήσουμε ευθύνες στους κυβερνητικούς συνδικαλιστές .Αυτοί την δουλειά τους κάνουν.
Τις ευθύνες συνάδελφοι τις έχουμε εμείς οι ίδιοι οι γιατροί! Η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι πολιτική της κυβέρνησης να φορτώνει τα βάρη στους εργαζόμενους αμφισβητώντας ακόμα και κεκτημένα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά και γενικότερα εργασιακά δικαιώματα κάνει την επίτευξη των στόχων μας δυσκολότερη. Εμείς σαν ΔΣ του Συλλόγου στεκόμαστε πρώτα κριτικά έναντι των εαυτών μας .Έχουμε και εμείς μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την επανάπαυση των συναδέλφων .Η σημερινή κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική συσπείρωση στον Σύλλογο Συμβασιούχων για την διεκδίκηση και λύση των δίκαιων αιτημάτων μας και ταυτόχρονα να απομονώσουν όλους αυτούς τους συνδικαλιστές που απλά χειροκροτούν τις αόριστες γενικόλογες υποσχέσεις της κυβέρνησης και παίζουν τον ρόλο του εκφραστή των απόψεων του Υπουργείου και συνειδητά υπονομεύουν τον αγώνα μας. Ο αγώνας μας πρέπει να ενταθεί και να συνδυαστεί με τους αγώνες για αύξηση των δαπανών για την υγεία και την στήριξη των ασφαλιστικών οργανισμών με βασικότερο το ΙΚΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ 1204/72 ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Σάββατο 4 Απριλίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ(ΑΡ.ΠΡΩΤΟΔ.1874/01)
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (210-4132242 6976603109
Πειραιάς 20/03/09
Συνάδελφοι,σας ενημερώνουμε ότι για πρώτη φορά το Δ.Σ του Π.Ι.Σ με ομόφωνη απόφασή του, (απουσίαζε η παράταξη του κ.Βλασταράκου), υιοθέτησε μετά από εισήγηση του κ.Μπασκόζου Γιάννη (μέλος του Π.Ι.Σ και αντιπροέδρου του Συλλόγου Συμβ/χων Ιατρών Ι.Κ.Α)τις θέσεις του Συλλόγου μας, για τους γιατρούς του Ι.Κ.Α.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ 12/03/09
Τις προτεραιότητες του προγράμματος δράσης του Π.Ι.Σ. για την επόμενη τριετία εξέτασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην πρώτη συνεδρίασή του μετά τη συγκρότησή του σε σώμα το περασμένο Σάββατο.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη συνεδρίαση σε χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν επί μέρους κατηγορίες ιατρών και τα οποία επιτάσσουν άμεση λύση.
Σχετικά με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. εκτίμησε ότι ο επίμονος αγώνας τους για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης δικαιώθηκε με το κείμενο που υπογράφηκε την 1 Δεκεμβρίου 2008 ανάμεσα στην ΟΕΝΓΕ και το Υπουργείο Υγείας. Ο Π.Ι.Σ. στηρίζει με κάθε τρόπο την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, ώστε με την υπογραφή της επόμενης κλαδικής συμφωνίας να συμπεριληφθούν όλα τα σημεία της υπογραφείσας κλαδικής σύμβασης που απαλείφθηκαν από τον πρόσφατο νόμο και, ταυτόχρονα, να εισαχθούν όλες εκείνες οι ρυθμίσεις που θα βελτιώνουν τη θέση του νοσοκομειακού γιατρού και του δημόσιου συστήματος υγείας. Ο Π.Ι.Σ. θεωρεί την πρόσληψη 4.500 γιατρών μέχρι το τέλος του 2010 ως όρο ουσιώδη και απαράβατο για να γίνει δυνατό ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας στις ιατρικές υπηρεσίες του ΕΣΥ.
Αναφορικά με το ΙΚΑ, το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. διακηρύσσει ότι απαιτεί και θα αγωνιστεί για την πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη όλων γιατρών του ιδρύματος που εργάζονται υπό σύμβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, με την άμεση προκήρυξη θέσεων μονίμων γιατρών για όλους τους συμβασιούχους. Σε κάθε περίπτωση, ο Π.Ι.Σ. ζητά άμεση νομοθετική ρύθμιση για ασφαλιστική και συνταξιοδοτική τους κάλυψη από την ημερομηνία πρόσληψής τους, με καταβολή από τους ιατρούς της εισφοράς που αναλογεί στον εργαζόμενο και από το ΙΚΑ της αντίστοιχης που αναλογεί στον εργοδότη. Παράλληλα, ο Π.Ι.Σ. απαιτεί την κατάργηση της απαράδεκτης σύμβασης έργου και την πρόσληψη όλων των ιατρών που εργάζονται στο Ίδρυμα με σχέση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.
Κεφαλαιώδους σημασίας για τον Π.Ι.Σ. παραμένει η άμεση αναμόρφωση των πράξεων που αφορά κυρίως τους εργαστηριακούς ιατρούς ακτινοδιαγνωστες, βιοπαθολόγους κ.λπ.οι οποίες είναι καθηλωμένες από 15ετίας και πλέον σε απαράδεκτα για την εποχή επίπεδα.
Ομόφωνα δηλώθηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ. θα αγωνισθεί με όλες του τις δυνάμεις για την ικανοποίηση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος.
Τέλος ο Π.Ι.Σ. τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ της άμεσης καταβολής από τον ΟΠΑΔ των οφειλομένων από μήνες στους συμβεβλημένους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς και δηλώνει πως θα κινητοποιηθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερή και έγκαιρη καταβολή των αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών.